Verkocht

Verkocht: Oude Meije 14, 3474 KM Zegveld

Prijs op aanvraag
Type object Melkveehouderijbedrijf
Perceeloppervlakte 214.736 m²

Omschrijving

Melkveebedrijf gelegen in Zegveld, diverse agrarische opstallen, ruim 50 hectare grasland en fosfaatrechten.

Het bedrijf met agrarische opstallen is in gebruik als melkveebedrijf. De boerderij is gelegen aan de Oude Meije 14 te Zegveld. De totale oppervlakte is 51.19.22 hectare, waarvan circa 0.78.50 hectare erf en ondergrond opstallen, circa 20.68.86 hectare huiskavel en circa 29.71.86 hectare twee veldkavels. Op de landbouwgrond zijn betalingsrechten geregistreerd.

• Woning met (kaas)kelder (bouwjaar 1965), met bruto vloeroppervlakte van circa 150 m², inhoud van circa 575 m3.
• Jongveestal/strohokken/berging (bouwjaar 1965) met oppervlakte van circa 700 m², mestkelder van circa 250 m3.
• Ligboxenstal (bouwjaar 1987) met oppervlakte van circa 960 m², plaats voor 93 GVE, mestkelder met inhoud van circa 2.000 m3, melkput en tanklokaal.
• Werktuigenberging (bouwjaar 1975), met oppervlakte van circa 335 m².
• Kuilplaten van circa 960 m² (bouwjaar 1980) en één van circa 600 m² (bouwjaar 2000).
• NB-vergunning voor 100 melk- en kalfkoeien, 43 vrouwelijk jongvee tot 2 jaar en 1 fokstieren en overig rundvee ouder dan 2 jaar.

Woning:

Het woonhuis is van bouwjaar 1965 en heeft een bruto vloeroppervlak van circa 150 m² (begane grond en eerste verdieping) en een inhoud van circa 575 m3. Het huis heeft spouwmuren en een hout onderschoten pannendak. De vloeren zijn van beton, de kozijnen van hout en de beneden verdieping is voorzien van dubbel glas.

Begane grond:
• Toegang tot de keuken via het tussenlid, tussen woning en stal 1
• Keuken met eenvoudig keukenblok en keukenapparatuur
• Toegang tot woonkamer en hal
• Woonkamer met een inbouwkast en een schuifpui naar de tuin
• Hal met toegang tot meterkast, kelder, slaapkamer, trap naar de verdieping

Verdieping:
• Overloop
• 5 (slaap)kamers
• Toilet

Vliering:
• Beloopbare houten bergzolder, bereikbaar via vlizotrap

Tussenlid:
• Douche- en toiletruimte
• Bergruimte met cv
• Ingerichte kaaskelder onder het gehele tussenlid (nooit voor de kaas
gebruikt)
Voorzieningen:
• Leidingwater voor woning Propaangas uit tank
• Elektra (3 x 35 Amp) Persriool
• Meterkast met aansluiting voor noodaggregaat Internet

De woning is onderheid, de spouwmuren zijn zonder noemenswaardige isolatie, het geheel is redelijk goed onderhouden.

Stal 1 - jongvee, strohokken, berging:

De stal is van bouwjaar 1965, heeft afmetingen van circa 24 m bij 29 m (oppervlakte van circa 700 m²) en is voorzien van schuifdeuren. De muren zijn opgetrokken uit steen spouwmuren en de constructie bestaat uit houten spanten en gordingen. Het dak is in 2014 opnieuw gedekt met ABC-vrije golfplaten met lichtplaten. Onderhoud is redelijk.
Er is een onderheide mestkelder met een inhoud van circa 250 m3.

De stal is op te delen in drie afzonderlijke ruimten. Aan beide zijden is de stal gescheiden door muren. In het midden is plaats voor met name jongvee, aan de rechterzijde is er een ruimte voor strohokken en kalverenboxen, de linkerzijde betreft een voormalige ruimte voor varkens, thans in gebruik als berging voor materialen. Beide zijden hebben een verdiepingsvloer van steen/beton. Op één van deze zolders staan twee houten voersilo's.

Stal 2 - werktuigberging:

De werktuigberging is van bouwjaar 1975, heeft afmetingen van circa 11,6 m x 29 m (oppervlakte van circa 335 m²) en is voorzien van schuifdeuren. De berging heeft een stalen spantconstructie met houten gordingen, een onderheide betonnen vloer en een dakconstructie die deels hangt op de muur van stal 1 (dit is tevens de muur van de stal) en aan de andere zijde op staanders. De buitenzijde van de muur bestaat uit steen, aan de binnenzijde is het afgewerkt/gestuukt met beton. Het dak is in 2013 opnieuw gedekt met ABC-vrije golfplaten met lichtplaten. Aan de voorzijde van de stal is een kleine sleufsilo voor bulkopslag en een werkplaats. Verder is er geen inrichting aangebracht.

Ligboxenstal:

De ligboxenstal is van bouwjaar 1987, heeft afmetingen van circa 36,8 x 26 m (oppervlakte van circa 960 m²) en aan de voor- en achterzijde zijn elektrische op afstand bedienbare deuren aanwezig. De stal is opgetrokken uit stalen staanders met houten spanten en gordingen. Het dak is gedekt met ABC-golfplaten en aan de onderzijde voorzien van isolatiepanelen. Er zijn drie lichtstraten aanwezig, één lichtkoepel in de nok en aan beide zijden ter hoogte van circa 1/3 van het dak zijn lichtplaten aangebracht. De muren zijn opgetrokken uit een spouwmuur, buitenzijde halfsteens muren met aan de binnenzijde blokken kalkzandsteen. Bij de zijgevels zijn tussen het dak en de muur afsluitbare luchtinlaten gemaakt
Er is een onderheide mestkelder met een inhoud van circa 2.000 m3.

De stal is ingericht met een tanklokaal in het tussenlid. Het tussenlid heeft een plat dak, is van binnen betegeld en is ingericht met een melktank van 6.500 liter, een bronpomp, een koelmachine (koudemiddel: R507, 7,9 kg) en een warmteterugwinningsinstallatie.
In de ligboxenstal een melkput met een
2 x 4 open tandem, voorzien van epoxyvloer, tegelwanden, melkmeet glazen, automatische afname en krachtvoer dosering (gedurende melktijd). Het krachtvoer komt uit een circa 14 ton voersilo achter het tanklokaal.
De stalindeling is type 2+2. Er zijn roostervloeren met mestschuiven (bouwjaar 2015). De circa 93 ligboxen bestaan uit (paddenstoel)boxen met rubbermatten op de betonvloer. De voerhekken zijn type Zweeds zelfsluitend. De stal heeft twee punten om de mest in de mestkelders te mixen, middels een slalomsysteem. Er zijn 8 natriumlampen van 400 W aanwezig, er is een gresgoot voor de voergang en er zijn vijf waterbakken met een centrale vlotterbak.

Silo's en kuilopslagplaatsen:

Er zijn drie silo's aanwezig: twee houten silo's op de zolder van stal 1 en een silo achter het tanklokaal.
Er zijn vier kuilplaten van gestort beton, circa 30 m lang en 8 m breed.
Daarnaast is er een kuilplaat van stelconplaten, circa 50 m lang en 12 m breed.
Tussen de kuilplaten in ligt er nog een kleine mestplaat.
Erfverharding:

De erfverharding bestaat veelal uit stelconplaten, gestort beton en asfalt, met een afwisselende onderhoudstoestand en functionaliteit. Kwaliteit is redelijk.

Kavels:

Bij het melkveebedrijf behoort 51.19.22 hectare grond, waarvan 7.850 m² erf en opstallen. De ruim 50 hectare grasland is verkaveld over drie blokken: de huiskavel (20.68.86 hectare), de veldkavel aan de overzijde van de Oude Meije (17.52.36 hectare) en de veldkavel nabij de Oude Meije 26 te Zegveld (12.19.50 hectare).

Voor de gecombineerde opgave is 48,30 hectare opgegeven in 2017 inclusief betalingsrechten.

De huiskavel is ontsloten via het erf en via drie dammen aan de openbare weg. De veldkavels zijn ontsloten via één uitrit naar de openbare weg op basis van erfdienstbaarheid.
De percelen van de veldkavel aan de overzijde van Oude Meije maken gebruik van de brug, voornamelijk voor ontsluiting van de Oude Meije 10 te Zegveld. Door een kavelruilproject aan de Bosweg te Zegveld krijgt deze veldkavel een eigen ontsluiting door een eigen brug over de Oude Meije, nog te realiseren door het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.
De percelen van de veldkavel nabij Oude Meije 26 te Zegveld zijn ontsloten middels het erf/eigendom van de bewoners van de Oude Meije 26.

Alle landbouwgrond is goed ontwaterd door greppels en lengtesloten. Het bezit een goede samenstelling van de grasmat en een goed opbrengend vermogen. De huiskavels is deels uitgevoerd met (onderwater) drainage. De droogligging is circa 50 cm boven de stand van het oppervlaktewater. Het grasbestand en de samenstelling van de zode is goed.
De blokken worden afwisselend gemaaid voor de voederwinning en geweid door rundvee.

De grond bestaat uit Veengronden.

Overige bedrijfsinformatie:

• Cv-installatie bouwjaar 1965, cv-ketel bouwjaar 2012
• Elektra 3 x 35 amp
• Meterkast met aansluiting noodaggregaat
• Leidingwater huis
• Het bedrijf is niet aangesloten op de aardgasleiding. Er is een eigen propaangastank aanwezig van ca. 2.500 liter
• Het bedrijf is aangesloten op de gemeentelijke riolering (persriool)
• Radio / tv via schotel / internetaansluiting via telefoonlijn
• Glasvezel in voorbereiding (voorschot is betaald)
• Houten kozijnen met dubbel glas op begane grond, verdieping enkelglas
• Asbest dak op ligboxenstal
• Waterschapslasten: € 75,42 per hectare onbebouwd / jaar (2017)
• Het jachtrecht is verhuurd voor de wettelijke termijn
• Op gedeeltes van kadastrale percelen Nieuwkoop G 410 en Zegveld F 220 is een opstalrecht nutsvoorzieningen gevestigd, gerechtigde Stedin Netten B.V.
• Met de landerijen worden geen productierechten mee overgedragen tenzij dit nadrukkelijk anders wordt overeengekomen
• Inclusief betaalrechten
• Exclusief fosfaatrechten, deze zijn separaat te koop (circa 4.300 kg)
• NB-vergunning voor 100 melk- en kalfkoeien ouder dan 2 jaar, 43 vrouwelijk jongvee tot 2 jaar en 1 fokstieren en overig rundvee ouder dan 2 jaar
• Verkoper exploiteert zijn bedrijf wel in de btw-regeling

Aanbieding/status:

De informatie die u over dit object ontvangt op basis van deze brochure, tijdens gesprekken en bij onderhandelingen is vrijblijvend. Er is pas overeenstemming bereikt op het moment dat de door Interfarms VLNN Makelaars B.V. opgestelde koopovereenkomst door alle partijen is ondertekend.

Indien er een koopovereenkomst tot stand komt, zal er een waarborgsom of bankgarantie ter grootte van 10% van de koopsom worden gesteld, tenzij partijen anders overeenkomen.

Splitsing van de koopsom is voorbehouden aan verkoper.

Prijs op aanvraag, kosten koper.

Voor informatie, afspraken voor bezichtigingen en biedingen kunt u zich uitsluitend wenden tot ons kantoor en de verkopende makelaar de heer J.J.H. Oostdam.
Telefoon: 0348 - 748411 / 06 - 54744233
E-mail: oostdam@interfarms.nl

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 68045/18639
Prijs Prijs op aanvraag
Status Verkocht
Laatste wijziging Vrijdag 31 augustus 2018
Bouw
Type object Melkveehouderijbedrijf
Soort bouw Bestaande bouw
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 21 ha 47 a 36 ca

Kaart