Nieuw in verkoop

Te koop: Laar 15, 6363 CT Wijnandsrade

€ 799.000,- k.k.
Type object ALV overig
Status Nieuw in verkoop
Perceeloppervlakte 8.320 m²

Beschrijving

Karakteristieke carréboerderij 'Laarhof'

Deze carréboerderij is aangeduid als gemeentelijk karakteristiek. De woonboerderij kent een bouwjaar van omstreeks 1750, waardoor de historie van dit pand een rijk verleden kent. Vele authentieke elementen en details van destijds zijn nog terug te vinden in het pand, zoals de mooie houten deuren met kozijnen, de houten trappen, tegelvloeren en luikjes aan de ramen op de benedenverdieping. De boerderij is zeer goed onderhouden gebleven.

De rechterzijde van de carréboerderij is in gebruik als woning. De overige zijdes doen momenteel dienst als opslagruimte en bevatten deels nog de inrichting van de voormalige veestallen. Het object biedt uitermate veel mogelijkheden om de stallen weer in gebruik te nemen, of om deze te ontwikkelen voor andere activiteiten. Het realiseren van één of meerdere wooneenheden behoort ook tot de mogelijkheid.

Het geheel is gelegen op een perceel van 8.320 m² en heeft een agrarische bestemming.

Droomt u van uw eigen Bed en Breakfast of een eigen restaurant of misschien een boerenterras. Of ziet u zichzelf al wonen in een karakteristieke carréboerderij met binnenplaats? Dan kunnen hier wellicht uw dromen uitkomen! Natuurlijk kunt u op deze locatie ook dieren houden, de huidige vergunning is namelijk nog aanwezig voor het houden van:
- 15 stuks zoogkoeien (cat. A.2.100)
- 15 stuks jongvee (cat. A.3.100)
met een totale emissie van 127,5 kg NH3. Dit conform melding activiteitenbesluit d.d. 25-06-2015.

Indeling woning:
De houten poort brengt u naar de binnenkoer vanwaar er toegang is tot de woning en de diverse schuurgedeeltes. De binnenplaats is ingericht met een beklinkerd terrasje aan de woning zijde en is fraai ingericht met diverse plantenbakken.

Meteen bij binnenkomst proeft u de landelijke sfeer van deze authentieke boerderij. De hal geeft toegang naar de woonkamer, een werkkamer en de zijtuin. De houten trap met fraaie afwerking brengt u naar de eerste verdieping.

De sfeervolle woonkamer is aan de voorzijde gelegen en is voorzien van originele vloer van brede houten planken, inbouwspotjes en heeft mooie houten balken in het zicht. De schouw zorgt voor een extra landelijke sfeer. Vanuit de woonkamer is er een fraai uitzicht op de zijtuin en de huisweide.

De tussenkamer is een ideale ruimte om in te richten als werk- of studeerkamer. Het plafond is verfraaid met een prachtig ornament met sierlijst. Vanuit hier kijkt u uit op de binnenkoer en is er doorgang naar de keuken.

De leefkeuken is ingericht met een keukenblok voorzien van een 4-pits elektrische kookplaat, vaatwasser, oven, koelkast en gootsteen. De keuken biedt voldoende ruimte om gezellig samen te komen en in winterdagen te genieten van de warmte van de houtkachel met authentieke schouw. Vanuit de
keuken is er toegang tot het separaat toilet, de badkamer en de kelder. De keuken is afgewerkt met een tegelvloer, half betegelde wanden en half behangwanden.

Vanuit de keuken is het toilet en de badkamer toegankelijk. Het gewelfdplafond met houten balk laat ook hier het karakter van de woning zien. De toiletruimte is geheel betegeld en voorzien van een zwevend closet. De badkamer heeft dezelfde tegelvloer en is voorzien van een inloopdouche en wastafel. In de badkamer bevindt zich de aansluiting voor het witgoed.

Vanuit de keuken bereikt u een tweede toegang tot de woning met een tweede trapopgang naar de verdieping. Vanuit deze achterentree is een bijkeuken toegankelijk met een keukenblokje welke zorgt voor extra opbergruimte. Deze bijkeuken is ingericht met een authentieke tegelvloer.

De ruime overloop met houten vloer op de verdieping geeft toegang tot 4 ruime slaapkamers. Een inbouwkast op de overloop geeft bovendien ruimte aan extra opberging. De masterbedroom is afgewerkt met dezelfde houtenvloer. Ook hier geeft de houten balk de landelijke sfeer van de woning weer. Ensuite is er een tweede slaapkamer voorzien van vloerbedekking en behangwanden. Ook is er een opkamer bereikbaar welke zich boven de poort bevindt. Deze kamer doet dienst voor extra opbergruimte.

De derde en vierde slaapkamer zijn eveneens ruim van opzet en zijn netjes afgewerkt met dezelfde houtenvloer, behangwanden en houten balken in het zicht. Een van de slaapkamers is voorzien van een muurkast. De overloop vanuit de tweede trapopgang is voorzien van een wastafel. De vaste trap geeft toegang naar de ruime bergzolder welke is opgedeeld in twee ruimten. Middels een luik is de toegang naar de bergzolder afsluitbaar.

Vanuit de keuken is er toegang tot de kelder. De kelder is ruim van opzet en voorziet in voldoende stahoogte. Op de overloop van de kelder is de c.v.-ketel gesitueerd. De ruimte is eveneens in de oorspronkelijke staat en leent zich ideaal als wijnkelder.

De zij- en voortuin is fraai ingericht met een kippenren, gazon en diverse plantenborders met veel groen. Hier is het optimaal genieten van het uitzicht op het naastgelegen weiland. De tuin is geheel omheind.

Omschrijving bijgebouwen
De carréboerderij is opgedeeld in diverse gedeelten.
A: Werkplaats
Achter de woning is een werkplaats gelegen welke toegankelijk is middels een staldeur.

B: Schuurgedeelte
Het schuurgedeelte met een oppervlakte van circa 160 m² is ingericht als opslagruimte. De ruimte is voorzien van twee vlieringen en beschikt over een bijzonder hoge nokhoogte. De schuur heeft twee dubbele houten poorten aan zowel de voor- als achterzijde met ook hier nog vele authentieke details aanwezig.

C: Ligboxenstal
De ligboxenstal met gewelfd plafond sluit aan op de melkput, welke nog is voorzien van de oorspronkelijke indeling. De inrichting is reeds verwijderd. Het geheel is voorzien van een zolderruimte.

D: Stalgedeelte in poortgebouw
Het oude stalgedeelte met gewelfd plafond is volledig onderkelderd met een mestput. De voerbakken zijn nog aanwezig in de ruimte. Een tussenhal verbindt dit het stalgedeelte met de voormalige melkstal. Tevens is het geheel voorzien van een zolderruimte.

E: Stal met overkapping
Onder de aangebouwde overkapping bevindt zich eveneens een stalgedeelte met een oppervlakte van circa 160 m².

F: Aangebouwde stal
Vroeger heeft op deze plek eveneens een grote schuur gestaan, waarvan de funderingen nog zichtbaar zijn. Omstreeks 1960 is deze afgebroken waarna er volgens een stalgedeelte is gerealiseerd.

G: Werktuigenberging
De werktuigenberging met openfront heeft een oppervlakte van circa 120 m².

Aan de oostzijde van de boerderij is de huiskavel gelegen welke behoort bij het eigendom. Het perceel is ingericht als weiland en is volledig omheind. Zowel als maaiweide als dierenweide is de huisweide uitermate geschikt. Tevens is het mogelijk om (een deel van) de weide in te richten als fruitweide en/of voedselbos.

Eveneens behoort het tot de mogelijkheid om aanvullende landbouwgrond aan te kopen, aangeduid met blauw en geel kader. Het blauw gearceerde perceel is aan de westzijde van de boerderij gelegen is groot ca. 01.26.15 ha. Het geel gearceerde perceel is gelegen aan de overzijde van de A76 en is gemakkelijk bereikbaar middels een tunnel welke onder de snelweg doorloopt. Het perceel is 01.15.55 ha groot.
Beide percelen zijn momenteel in gebruik als grasland en betreft lossgrond.

Bestemmingsplan
De locatie is gelegen binnen het bestemmingsplan 'Buitengebied Nuth', onherroepelijk in werking en vastgesteld door de gemeente Nuth op 24-03-2015.
Op de locatie rust een agrarische bestemming. De bestemming van deze locatie kan in overleg met de gemeente gewijzigd worden, welke de mogelijkheid tot het herontwikkelen van de locatie bied. Tot deze mogelijkheden kunnen behoren:
- bestemming 'Wonen' met een of meerdere wooneenheden;
- bestemming ten behoeve van recreatieve doeleinden;
- bestemming naar semi-agrarische bedrijven zoals agrarisch technische hulpbedrijven en/of agrarisch verwante bedrijven;
- bestemming ten behoeve van zorgvoorzieningen/maatschappelijke voorzieningen;
- bestemming ten behoeve van gemengde activiteiten, waaronder een kantoor en/of beroep aan huis;
Tevens zijn er nog diverse andere mogelijkheden op de locatie, waaronder ook een combinatie van de bovenstaande bestemmingen. Voor het wijzigen van het bestemmingsplan dient wel vooraf overleg plaats te vinden met de gemeente.

Omgeving
U vindt in de nabije omgeving van de woonboerderij mooie natuur waar u naar hartenlust kunt wandelen en fietsen. De Geleenbeek stroomt achter de locatie, waar ook diverse fiets- en wandelroutes zijn gelegen. Het buurtschap Laar kent een rijke geschiedenis. Het is gelegen in het geleenbeekdal ten westen van Hoensbroek en wordt omringd door de kerkdorpen Nuth, Wijnandsrade, Voerendaal en de buurtschappen Brommelen en Hellebroek. Eveneens zijn in de omgeving van de locatie onder andere het kasteel van Hoensbroek en Wijnandsrade gelegen.

De boerderij is op korte afstand gelegen van de uitvalswegen A76 richting Heerlen, N298 met aansluiting op de A79 (Heerlen-Maastricht) en de N300 richting Brunssum. Op korte afstand zijn diverse voorzieningen gelegen zoals supermarkten, basisscholen, huisartspraktijken maar ook het verenigingsleven van de naastgelegen buurtschappen.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 68059/33733
Vraagprijs € 799.000,- k.k.
Status Nieuw in verkoop
Bouw
Type object ALV overig
Soort bouw Bestaande bouw
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 83 a 20 ca

Brochure(s) en overige bijlagen

Kaart