Te koop: Walbeckerweg 2, 5856 CM Wellerlooi

€ 1.250.000,- k.k.
Type object Paardenbedrijf
Perceeloppervlakte 70.040 m²

Beschrijving

Wonen en Ondernemen op een unieke locatie!

Bent u op zoek naar een vrijstaande woonboerderij met stallen, gelegen in een natuurrijke landelijke omgeving? Wilt u een paardenhouderij starten of een andere (agrarische) bedrijfsactiviteit? Dan moet u zeker een kijkje komen nemen op deze locatie!

Aan de rand van nationaal park De Maasduinen is deze hippische locatie gelegen die bekendheid geniet onder de naam ‘Grens en Maashoeve’. Hier woont u geheel vrij met uitzicht over de landerijen en het natuurgebied. De uitgestrekte locatie is ruim 7 ha groot en beschikt o.a. over een royale woonboerderij met een inpandig 2e verblijf (geschikt voor logies-/groomverblijf, mantelzorgwoning of B&B), een stal met 28 paardenboxen, zadelkamer en wasplaats, een schuur (voormalige varkensstal) die deels is ingericht als recreatieruimte/zorgboerderij, een grote rijhal, een buitenpiste en diverse weides.

Het geheel heeft een agrarische bestemming met o.a. de functieaanduiding 'gebruiksgerichte paardenhouderij', bedoeld voor het houden van paarden en pony´s ten behoeve van het gebruiken van deze dieren, zoals ten behoeve van pensionstallen, verhuurbedrijven, rijscholen en maneges. Het heeft tevens de functieaanduiding 'zorgboerderij met logeerfunctie' waardoor deze locatie ook uitermate geschikt is voor het vestigen van bijvoorbeeld een zorgboerderij in combinatie met het (professioneel) houden van paarden of andere dieren. Er is tevens een vergunning verleend voor het wijzigen van de bestemming van de bedrijfswoning naar een 'plattelandswoning' zodat de woning ook door een particulier kan worden bewoond.

De woonboerderij en paardenstal dateren van 1952 en de voormalige varkensstal dateert van 1980. De woonboerderij is grotendeels gerenoveerd. De overige opstallen bevinden zich nog deels in de oorspronkelijke staat. Renovatie en verduurzaming is dan ook noodzakelijk.

Voor de locatie is tot op heden geen vergunning verleend in het kader van de Wet natuurbescherming. Getoetst is wat de vergunningen op de referentie data zijn geweest. Er is in 2018 een melding activiteitenbesluit geaccepteerd voor het huisvesten van 29 volwassen paarden en 26 volwassen pony’s welke staat voor 225,6 kg NH3. Dit kan met de huidige wetgeving gezien worden als intern salderen. De locatie is totaal groot 70.040 m2, waarvan ca 56.000 m2 cultuurgrond en met ca. 3.500 m2 onbenut bouwvlak.

Bijzonderheden:
- Unieke ligging aan de rand van Nationaal park De Maasduinen
- Ruime mogelijkheden als hippische locatie i.c.m. een zorgboerderij of dagopvang
- Royale woonboerderij met inpandig 2e verblijf/woning
- Levensloopbestendig, bad- en slaapkamer op begane grond
- Met ca. 5,6 ha cultuurgrond en 28 paardenboxen
- Multifunctionele bedrijfsgebouwen

Omschrijving woonboerderij:
De ruimte en inhoud van deze woonboerderij zal u verrassen. Dit huis leent zich uitstekend voor dubbele bewoning (mantelzorg) of het starten van een B&B. De inpandige verblijf kan ook uitstekend dienen voor een logies-/groomverblijf. De hoofdwoning aan de voorzijde biedt op de begane grond een entree, royale woonkamer, een landelijke woonkeuken, serre, kantoor, badkamer en achterportaal met toilet. De eerste verdieping is voorzien van drie slaapkamers, waarbij eenvoudig een vierde slaapkamer gecreëerd kan worden. Via een vlizotrap bereik je de royale bergzolder. Het verblijf aan de achterzijde van de langgevelboerderij voorziet in een eigen entree, royale keuken en woonkamer, drie slaapkamers en een badkamer met toilet. Rondom de woning ligt het ruime erf met een deels onbenut bouwvlak, oprit, tuin en diverse opstallen.

Hoofdwoning voorzijde:
In 2020 is de begane grond van de hoofwoning grotendeels gerenoveerd. De wanden en plafonds zijn fraai afgewerkt met stucwerk en spotjes in neutrale kleurtinten. De tegelvloer op vrijwel de gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming.
De sfeervolle woonkamer met pelletkachel heeft veel natuurlijke lichtinval door de diverse grote raampartijen. Vanuit hier heb je heerlijk vrij uitzicht.
De smaakvolle keukenopstelling met kookeiland is ruim van opzet en voorzien van een vaatwasser, combi/magnetron, koelkast en vijf pits gasfornuis met in het oog springende afzuigkap. Het aanrechtblad is uitgevoerd in graniet en verlengd met een gezellige keukenbar, die uitkomt tot in de serre. Via de grote schuifpui in de serre bereik je het erf met terras. De loftdeuren geven de woonruimte een authentieke landelijke uitstraling.
Ook de badkamer is in 2020 geheel vernieuwd in passende stijl en voorzien van een ruime inloopdouche met zitgedeelte en stortdouche. De ruimte is voorzien van een fraai wandmeubel met brede dubbele wasbak en designradiator.
Via het centrale achterportaal is er direct toegang tot de diverse ruimtes op de begane grond, zoals het kantoor, de stook-/bergruimte, het toilet en het 2e verblijf. Vanuit het achterportaal heb je eveneens toegang tot de royale bergzolder middels een vlizotrap. In de knieschotten van de bergzolder zijn drie ruime inloopkasten gemaakt.
Via de hal met trapopgang bereik je de verdieping. De overloop biedt toegang tot drie slaapkamers. De grootste slaapkamer is eenvoudig te splitsen in twee slaapkamers. Alle slaapkamers zijn ingericht met vinylvloer en behangwanden.

Verblijf achterzijde:
Het verblijf aan de achterzijde heeft een aparte toegang via het achterportaal. Het achterportaal beschikt over een grote schuifwandkast. Vanuit hier heb je toegang tot het toilet. Via een tussenportaal bereik je de keuken, voorzien van een 4 pits gasfornuis, afzuigkap, koelkast, elektrische oven, magnetron en een vaatwasser.
Het verblijf beschikt over drie slaapkamers van goed formaat en een ruime woonkamer met houtkachel. Het verblijf is geheel ingericht met tegelvloer met vloerverwarming, gestucte wanden en plafondplaten. Een centrale gang biedt toegang tot de drie slaapkamers, de badkamer en de woonkamer en is tevens de verbinding met de hoofdwoning aan de voorzijde.
De geheel betegelde badkamer is ingericht met een douchecabine, wastafel met wandmeubel en een designradiator.
Vanuit de veranda aan de achterzijde van de woning heb je vrij uitzicht. De tuin rondom de woning is ingericht met gazon, borders met beplanting en deels beklinkerde en geasfalteerde erfverharding. Ook vind je er een kleine boomgaard met fruitbomen.
De tuin aan de voorzijde is voorzien van siergrind, hagen diverse beplanting en een houten tuinhuisje. De diverse opstallen aan de rechterzijde van de woning bevinden zich grotendeels in slechte staat.

Omschrijving bedrijfsgebouwen:
A. Rijhal
- Bouwjaar: 2001
- Oppervlakte: 1050 m2 (50 x 21 m)
- Wanden:
. kopgevels: betonelementen met steenstrips, aan bovenzijde lichtplaten;
. zijgevels damwandplaten.
- Constructie: stalen spanten, houten gordingen
- Dak: asbestvrije golfplaten
- Vloer: tussengang beklinkerd, rijbak gele zand
- Toegang: via loopdeur bij tussengang, grote openslaande deuren aan de achterzijde en een grote schuifdeur aan de voorzijde
- Indeling: grote rijbak en tussengang
- Algemeen: Verbonden aan naastgelegen schuur via tussengang. Voorzien van 3 aftappunten voor water en bron.

B. Schuur met verblijfruimtes (voormalige zorgboerderij/dagopvang):
Aan de achterzijde van de schuur zijn drie royale verblijfsruimtes ingericht. Alle ruimtes zijn ingericht met tegelvloer, gestucte wanden en schroten plafond.
- Verblijfruimte 1: Voorzien van gedateerd keukenblok, (waterleiding defect), een toilet, wastafel en twee douches.
- Verblijfruimte 2: Met trapopgang naar verdieping. Voorzien van twee toiletten, wastafel en twee douches.
- Verblijfruimte 3: Kantine met eenvoudig keukenblok. Via ramen uitzicht op de rijhal.
- Bouwjaar: 1980
- Oppervlakte: 665 m2 (38 x 17,50 m)
- Wanden: gemetseld, spouwmuur, niet geïsoleerd
- Dakconstructie: houten gordingen
- Dak: asbesthoudende golfplaten, van binnenuit geïsoleerd met isolatieplaten
- Vloer: beton, geheel onderkelderd met mestputten
- Toegang: via grote schuifdeuren en loopdeuren.
- Indeling: Voorzijde voormalige varkensstal met 5 afdelingen. Achterzijde: drie verblijfruimtes ingericht t.b.v. voormalige zorgboerderij/recreatieruimte. Toiletten zijn aangesloten op de mestputten.
- Algemeen: Het geheel bevindt zich in matige tot slechte staat met defecte onderdelen.

C. Stal met 28 paardenboxen
- Bouwjaar: 1952
- Oppervlakte: 630 m2 (31,50 x 20 m)
- Wanden: kopgevels betonelementen met damwandplaten, zijgevels deels gemetseld/deels betonelementen, glasruiten met stalen voorzetroosters
- Constructie: betonnen spanten en houten gordingen
- Dak: vernieuwd in 2019, asbestvrije golfplaten, van binnenuit geïsoleerd
- Vloer: beton, mestputten aanwezig (50m3)
- Toegang: via grote schuifdeur en openslaande deuren
- Indeling: Ingericht met wasplaats, zadelkamer en 28 paardenboxen:
. 1 merrie/veulenbox (6x4 m)
. 12 paardenboxen (3x2 m)
. 15 paardenboxen (3x3 m)
- Algemeen: brokkensilo aanwezig aan achterzijde (3 ton)

Voorzieningen:
- Rijpiste met verlichting.
- De locatie is geheel omheind.
- Drie tappunten aanwezig voor grondwater.
- Beregeningsput aanwezig.
- Afvoer hemelwater vindt plaats via sloot.

Cultuurgrond:
De locatie beschikt over circa 4,4 ha cultuurgrond, grenzend aan de opstallen.
- Grondsoort: zand.
- Teelt 2022-2023: mais.
- Met geregistreerde put. Deze maakt onderdeel uit van de koop.
- Het jachtrecht is verhuurd.

Omgeving:
Noord Limburg staat bekend als het hippisch hart van Nederland. Het complex ligt op een prachtige natuurrijke locatie, op 20 minuten rijden van de A73 en A67, met een aansluiting op de A40 naar Duitsland, en op 30 minuten rijden van het ‘Equestrian Centre de Peelbergen’ in Sevenum. In het nabij gelegen Nationaal Park De Maasduinen kunnen paardenliefhebbers hun hart ophalen. Hier zijn diverse prachtige ruiter- en menroutes uitgezet. Op korte afstand in zowel Nederland als Duitsland vind je diverse plaatsen met alle basisvoorzieningen zoals een supermarkt, drogisterij, horecagelegenheden, sportverenigingen en een basisschool.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 68059/32981
Vraagprijs € 1.250.000,- k.k.
Bouw
Type object Paardenbedrijf
Soort bouw Bestaande bouw
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 7 ha 40 ca

Brochure(s) en overige bijlagen

Kaart