Te koop: Donk 23, 5995 PM Kessel

€ 650.000,- k.k.
Type object ALV overig
Perceeloppervlakte 13.742 m²

Beschrijving

Op een mooie locatie in het buitengebied van Kessel is deze zoogkoeienhouderij gelegen, bestaande uit een roundhouse voor stalling, twee werktuigenloodsen, een opslagloods, een bedrijfswoning, vrijstaande garage, erf en cultuurgrond.

Deze ontwikkellocatie beschikt over een ruim bouwvlak van ca. 9.200 m2. Het geheel is 13.742 m2 groot en heeft een agrarische bestemming. Er is een milieuvergunning verleend voor 150 zoogkoeien.

Deze locatie is gelegen nabij bekende paardensport- en handelsstallen en Equestrian Centre de Peelbergen. De regio is dan ook een echte hotspot voor paardenliefhebbers.

De woning en naastgelegen loods dateren van 1967/1968 en bevinden zich nog grotendeels in de oorspronkelijke staat. Renovatie en verduurzaming is dan ook noodzakelijk.

Bijzonderheden:
- Roundhouse met plek voor 150 koeien
- Mogelijk geschikt te maken voor een paardenhouderij
- Gelegen in de hippische hotspot van Limburg
- Fraaie ligging in natuurrijke omgeving aan rustige weg
- Interessant voor de startende ondernemer
- Met 9.200 m2 bouwvlak
- Kluslocatie

Omschrijving woning:
De eenvoudige vrijstaande bungalow is omgeven door een ruime tuin, ingericht met terras, gazon en hagen. De begane grond is ingedeeld met een hal, woonkamer, keuken, drie slaapkamers, achterportaal, toilet en badkamer. Via een luik in het achterportaal bereik je de kelder en via een luik in de hal bereik je de vlizozolder. De woning behoeft renovatie en verduurzaming. In 1975 is achter de woning een vrijstaande stenen garage bijgebouwd.

Kenmerken:
- Bouwjaar: 1967
- Woonoppervlak: 117 m2 / Bruto inhoud: 468 m3
- Dak: zadeldak, bedekt met pannen, niet geïsoleerd, eternit dakbeschot
- Gevels: steen, spouw, niet geïsoleerd, houten kozijnen, deels dubbel glas, deels rolluiken
- Vloeren: begane grond beton, verdieping hout
- Verwarming: c.v.-ketel Nefit (2018), radiatoren
- Nutsvoorzieningen: gas, water, elektra, riolering, glasvezelkabel
- Energielabel: in aanvraag

Je betreedt de woning aan de voorzijde en komt binnen in de hal. Hier bevindt zich de meterkast. De hal geeft toegang tot de woonkamer en de slaapkamer met wandkast. Vanuit hier heb je ook toegang tot de bergzolder (middels een vlizotrap) waar de c.v.-ketel is gesitueerd.
De woonkamer is van ruim formaat en ingericht met een laminaatvloer, gestucte wanden en oud Hollands plafond. Via een tussenportaal bereik je de tweede en derde slaapkamer. Beide slaapkamers beschikken over een wastafel en een wandkast.
Aan de achterzijde van de woning bevindt zich het terras. Vanuit hier kom je binnen in het achterportaal met toegang tot het toilet, de badkamer en de kelder (via een luik in de bergkast). De badkamer is ingericht met een douchecabine, wastafel en wandkast. De keuken is ingericht met een tegelvloer en behangwanden en voorzien van een kunststof aanrechtblad met wasbak, een koelkast, 4 pits gasfornuis met afzuigkap en een elektrische oven.

Omschrijving The Roundhouse (A):
The Roundhouse (bouwjaar 2012) is in beginsel ontworpen voor vleesvee maar leent zich ook zeer goed voor melkvee, jongvee, paarden of schapen. Met een diameter van 30,25 meter is er 718 m² beschikbaar voor het vee. Deze ruimte is standaard te verdelen in meerdere segmenten.

Centraal in het gebouw is een controleruimte gesitueerd. Deze staat in open verbinding met de buitenzijde en is daarmee eenvoudig te bereiken voor de veehouder. In deze ruimte passen alle dieren uit één van de hokken. Vanuit hier kunnen de dieren, door één persoon, veilig naar de geïntegreerde behandelstraat geleid worden of naar een laadruimte ten behoeve van afvoer. Tevens kunnen de dieren in het middendeel opgesloten worden zodat veilig instrooien of uitmesten van de hokken mogelijk wordt.

De volbad verzinkte staalconstructie is opgebouwd uit één centrale middenkolom waar aan acht zijden een vakwerkspant gemonteerd wordt. Dit ontwerp resulteert in een perfecte ronde vorm, het geheel wordt overspannen met een op maat gemaakt hoogwaardig kunststof doek. De open constructie met een vloeiende kapvorm uit de textiel architectuur geeft van alle zijden een fraai esthetisch beeld, waardoor de stal geheel opgaat in de omgeving.

Kenmerken overige bedrijfsopstallen:
B: veldschuur
- bouwjaar: 1984
- Oppervlakte: 325 m2 (25x13m)
- Gevels: deels gemetseld, deels damwandbeplating
- Constructie: stalen spanten, houten gordingen
- Dak: asbesthoudende golfplaten
- Vloer: onverhard
- Courantheid: in redelijke staat

C: Machinestalling
– Bouwjaar: 1968
– Oppervlakte: 465 m2 (30x15,50m)
– Gevels: gemetseld, aan binnenzijde houten scheidingswand
– Constructie: stalen spanten, houten gordingen
– Dak: asbesthoudende golfplaten
– Vloer: deels beton, deels onverhard
– Toegang: via loopdeur en grote schuifdeuren aan voorzijde
- Indeling: Grote opslagruimte en machinestalling aan voorzijde, werkplaats, aan achterzijde een afhang met open front voor opslag.
- Courantheid: In slechte staat.
– Algemeen: Voorzien van water en elektra.

D: Machinestalling open front
– Bouwjaar: 1967
– Oppervlakte: 315 m2 (20x15,75m)
– Gevels: deels hout, deels gemetseld
– Constructie: stalen spanten, houten gordingen
– Dak: asbesthoudende golfplaten
– Vloer: betonplaten
- Courantheid: in slechte staat
– Algemeen: Verbonden aan naastgelegen machinestalling.

Voorzieningen:
- Erverharding van beton en gebroken puin
- De locatie is deels omheind
- Krachtstroom aanwezig

Omgeving:
De locatie is gelegen in het buitengebied Kessel, een gezellig kerkdorp met een historische markt, monumentale hoeves en villa’s, gezellige terrasjes en een schitterend Maaspanorama met als blikvanger Kasteel de Keverberg. Het dorp heeft diverse basisvoorzieningen, waaronder twee basisscholen, een supermarkt, drogisterij, huisartsenpraktijk en apotheek. Helden en Panningen liggen op ongeveer 5 km afstand. Hier vind je uitgebreide voorzieningen. In de nabije omgeving zijn de natuurgebieden De zandberg en de Heldense Bossen gelegen. Deze bossen zijn door vele, goed begaanbare, wandelen fietspaden een mooie uitkomst voor buitensporters, fietsers en wandelaars.

Bestemmingsplan:
De locatie is gelegen binnen het bestemmingsplan 'Buitengebied Peel en Maas', gemeente Peel en Maas, deels onherroepelijk in werking (vastgesteld 24-12-2014) en heeft de volgende bestemmingen:
- Enkelbestemming: Agrarisch - Grondgebonden
- Dubbelbestemming: Waarde - Archeologie - 4
- Bouwvlak
- Gebiedsaanduidingen:
. ontwikkelingszone bebouwingslinten
. reconstructiewetzone - verwevingsgebied
. wro-zone - wijzigingsgebied 3 bd

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Job Camps
06-22536654
jcamps@arvalis.nl

Arvalis kantoor Venlo
Villafloraweg 1
5928 SZ Venlo
t: (0478) 57 82 57

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 68059/33093
Vraagprijs € 650.000,- k.k.
Bouw
Type object ALV overig
Soort bouw Bestaande bouw
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 1 ha 37 a 42 ca

Brochure(s) en overige bijlagen

Kaart