Te koop: Spoorweg 42-42a, 5963 NJ Hegelsom

Prijs op aanvraag
Type object Tuinbouwbedrijf
Perceeloppervlakte 64.061 m²

Beschrijving

In het glastuinbouwontwikkelingsgebied van de gemeente Horst aan de Maas, aan de Spoorweg in Hegelsom is dit goed onderhouden en verzorgde glastuinbouwbedrijf gelegen, per heden ingericht en in gebruik voor de potplantenteelt. Het bedrijf is goed bereikbaar via een doorgaande weg, nabij het spoor en met korte verbindingen tot de rijkswegen en snelwegen (A73 – A67).

Het geheel is gelegen op een kavel van ca. 6,4 ha met een luxe bedrijfswoning, erf, tuin, vrijstaande garage, ca. 4,25 ha glasopstanden, een tuinbouwloods van ca. 113 m x 20 m en aansluitend een loods van ca. 60 m x 10 m incl. inpandige huisvestiging voor 16 arbeidsmigranten vergund (ter plaatse ruimte voor 24 arbeidsmigranten) voorzien van alle voorzieningen. Het omliggende erf biedt ruime mogelijkheden voor het laden en lossen van bedrijfsmiddelen of plantmateriaal. Het bedrijf is voorzien van een dubbele oprit vanuit zowel de Spoorweg als de Reindonkerweg. Eventuele tekeningen kunnen op verzoek worden toegezonden.

Kadastraal bekend:
Horst, sectie L, nummer 1205, groot 02.31.25 ha
Horst, sectie L, nummer 1213, groot 00.00.04 ha
Horst, sectie L, nummer 2029, groot 02.45.40 ha
Horst, sectie L, nummer 2031, groot 00.87.55 ha
Horst, sectie L, nummer 2032, groot 00.61.99 ha
Horst, sectie L, nummer 2035, groot 00.14.38 ha

De glasopstanden zijn in twee fasen gerealiseerd: kas A in 1993 en kas B in 2005.
De bedrijfswoning incl. vrijstaande garage is op dit moment ingericht als 3 appartementen deze elk zijn verhuurd, dit staat los van de huisvestiging voor 16 arbeidsmigranten op het bedrijf zelf.

Glasopstand A
Venlo-kas
- Afdeling 1: Oppervlakte ca. 35.300 m²
- Bouwjaar: 1993 - 2001
- Constructie: 9,60 meter gegalvaniseerde tralie (Maurice), bestaande uit 3 kappen van 3,20 m.
- Poothoogte: 3,60 meter
- Vakmaat: 4,5 meter
- Beluchting: 3 x 2/3 ruits luchtramen, openen tot over de nok
- Glasmaat dek: 1 meter / 12,5cm glas
- Dakconstructie: aluminiumdek, stalen goten
- Betonpad: per 9,60 meter en aan gevelzijde 4 meter breed
- Scherminstallatie , brandvertragend (2021)
- Verwarming: bovenverwarming 12 buizen per tralie, 51mm
- Twingevelscherm om de kas te splitsen in afdelingen
- Boven beregening, druppelbevloeiing en 2 spuitbomen (gereviseerd 2021)

Glasopstand B
Venlo-kas
- Afdeling 1: Oppervlakte ca. 7.200 m²
- Bouwjaar: 2005
- Constructie: 9,60 meter gegalvaniseerde tralie (Maurice), bestaande uit 3 kappen van 3,20 m.
- Poothoogte: 3,60 meter
- Vakmaat: 4,5 meter
- Beluchting: 3 x 2/3 ruits luchtramen, openen tot over de nok
- Glasmaat dek: 1 meter / 12,5cm glas
- Dakconstructie: aluminiumdek, stalen goten
- Betonpad: per 9,60 meter en aan gevelzijde 4 meter breed
- Scherminstallatie, brandvertragend (2021)
- Verwarming: bovenverwarming 12 buizen per tralie, 51mm
- Boven beregening, druppelbevloeiing en 1 spuitboom (vernieuwd in 2022)

Loods
De hoofdloods (bj. 1993) heeft een gevlinderde betonvloer en is gebouwd middels stalen spanten en sandwichpanelen gevel- en dakpanelen, afmetingen ca. 113m x 20m, goothoogte ca. 4,50m, nokhoogte ca. 6,10m. De voorloods waar zich de o.a. huisvestiging, kantine en kantoor bevinden is ca. 60m x 10m, goothoogte ca. 4,50m en nokhoogte ca. 5,60m. Het zadeldak is voorzien van 763 zonnepanelen totaal 2.000 m² (Vindo Solar, 2020-2021). Deze loods is v.v. 3 dock levelers bij de sectionaalpoorten van het laaddock, daarnaast is er een grote toegangsdeur naar de kas en 3 separate toegangsdeuren naar de kantine, loods en het laaddock. In deze loods bevindt zich de noodstroomaggregaat. De hoofdloods is middels een geïsoleerde tussenwand verdeeld in 2 afdelingen, waarvan één deel ca. 1.350 m² betreft incl. inpandige huisvestiging arbeidsmigranten, deze is voorzien van eigen nutsvoorzieningen en ketel. Hier bevindt zich de huisvestiging deze is vergund voor 16 arbeidsmigranten met eigen woon-/eet- en slaapkamer en tevens v.v. keukenblok. Er is een centraalpunt ingericht met douches t.b.v. de huisvesting. Deze loods is v.v. een eigen sectionaalpoort en 3 vluchtdeuren.

Voorloods
In de andere helft van de loods is in de voorloods een inpandige kantine van ca. 180 m² opgebouwd uit betonstenen wanden en tegelvloer. Ingericht met keukenblok incl. diverse keukenapparatuur en voldoende koel-/vrieskasten t.b.v. de huisvesting. In de centrale gang naar de kantine bevinden zich de kluisjes en sanitaire voorzieningen als heren-/dames toiletten, evenals de witgoedvoorzieningen t.b.v. de huisvesting. Boven de kantine is een zolder waar de CV-ketels zijn gesitueerd. De kantoorruimte is ruim van opzet en keurig afgewerkt. Er zijn voldoende werkplekken, hier bevindt zich tevens de technische apparatuur voor de teeltbesturingen in de kas.

Het bedrijf is rondom geheel voorzien van ABC hekwerk met 2 elektrische schuifpoorten zowel vanuit de Spoorweg als de Reindonkerweg. Het erf is ruim van opzet en ca. 2.000 m² verhard met betonklinkers, op het erf is een laaddock aanwezig voor het laden / lossen met 3 opleggers, voorzien van een separate toegangsdeur en 3 elektrische sectionaaldeuren. Er is buiten een watersilo aanwezig voor schoonwater opslag 125 m³ zeil in 2021 vernieuwd. Vanuit het erf heeft men toegang tot de loodsen, kantine en inpandige huisvesting arbeidsmigranten.

Inpandig in de loods van de kas is de technische ruimte welke is ingericht met een voedingsunit (2001) met injectiesysteem, voedingsstoffen in kunststoftanks staande in lekbakken, één voedingsstoffen silo van 65 m³ en één voedingsstoffen silo van 125 m³ aanwezig (zeilen 2021 vernieuwd).

Er is een eigen geregistreerde waterbron met ontijzeringsinstallatie en pompunits aanwezig.

De apparatuur is aangesloten op Priva klimaatcomputer en Munckhof computer in het kantoor, besturing kan daarnaast ook op afstand bediend worden eveneens bij storingen. Er is ook een padregistratiesysteem aanwezig.

Aan de oost-zuidzijde van de kas is de ketel en WKK-ruimte gesitueerd. De Guascor WKK is reeds 2 jaar niet meer in gebruik, de elektriciteitsaansluiting is in gebruik voor de zonnepanelen. De WKK is werkend stilgezet echter niet vanwege het technisch functioneren. De Crone ketel (bj. 2001), zes miljoen Kcal modulerende Zanthing brander en rookgascondensor is nog in gebruik, er is geen gascontract aanwezig. Verder zijn hier de expansievaten en 2 buffertanks van elk 300 m³, waarvan 1 buffertank met expansiedeel van 28 m³.

Omschrijving woning
U treedt de woning binnen via de hoofdentree met dubbele voordeur. De entree geeft toegang tot de eerste verdieping en de diverse vertrekken van de begane grond. De leefkeuken is afgewerkt met een granieten blad en is voorzien van een spoelbak, Siemens combimagnetron, koelkast, inductiekookplaat en vaatwasser. Vanuit hier is er toegang tot de L-vormige woonkamer welke zich kenmerkt door de vele raampartijen die bovendien voor veel natuurlijk lichtinval zorgen. De woonkamer is afgewerkt met ingebouwde lichtspots en beschikt over een sfeervolle ingebouwde haard. De achterentree/berging is bereikbaar vanuit de leefkeuken, hier bevindt zich de witgoedopstelling. Op de eerste verdieping is de geheel betegelde, keurig afgewerkte, badkamer gesitueerd. De badkamer is ingericht met een dubbel wastafelmeubel, bidet, zwevend closet en douchecabine. Vanuit de overloop op de eerste verdieping zijn de slaapkamers bereikbaar en de tweede verdieping middels een vaste trapopgang. De tweede verdieping is ingericht met een ruime eet-/woonkamer met veel natuurlijk lichtinval en is afgewerkt met een sfeervolle dakconstructie met houten balken in het zicht. Ook bevindt zich hier een slaapkamer en een eigen keuken met Siemens oven en magnetron, koelkast, elektrische kookplaat en afzuigkap. De badkamer is geheel betegeld en ingericht met een ligbad, dubbele wastafelmeubel en zwevend toilet.

Aangrenzend aan de woning is een fraai terras gerealiseerd waar het heerlijk zitten is en u kunt genieten van het buitenleven door de zeer ruime tuin. De tuin is voornamelijk ingericht met gazon met enkele beplantingen. Het tuinhuisje biedt plek voor een loungeset.

Kenmerken woning
- Woning is geheel voorzien van ingebouwde elektrische rolluiken met hardhouten kozijnen;
- Dubbele tuindeuren in de woonkamer geven toegang naar het terras in de tuin;
- Geïsoleerde spouw, dak- en vloerisolatie, betondek eerste en tweede verdieping, kruipruimte;
- Woning is geheel voorzien van massief eiken binnendeuren;
- Veel raampartijen in de woonkamer en keuken, diverse dakkapellen op de slaapkamers;
- De gehele beganegrond is voorzien van een doorlopende tegelvloer met vloerverwarming, stucwerk wanden en plafond. De woning wordt tevens verwarmd met radiatoren;
- Garage met zolder voorzien van Veluxraam, raampartijen tot op de grond, deze garage is op dit moment ingericht als woonruimte.

Bestemmingsplan
De locatie is gelegen in het Bestemmingsplan Buitengebied Horst aan de Maas, vastgesteld per 19-12-2017 en deels onherroepelijk in werking. Op de locatie rust de bestemming 'Agrarisch met waarden' met bouwvlak.

Omgeving
Hegelsom is een dorp gelegen in de gemeente Horst aan de Maas in de provincie Limburg, Nederland. Het buitengebied van Hegelsom kenmerkt zich door zijn landelijke en agrarische omgeving. Het landschap in het buitengebied van Hegelsom bestaat voornamelijk uit uitgestrekte velden, akkers en weilanden. Naast de landbouw en veeteelt is er ook ruimte voor natuur en recreatie. In de omgeving van Hegelsom zijn er verschillende natuurgebieden en bosgebieden te vinden, waar je kunt genieten van wandel- en fietsroutes. Hier kun je de rust en schoonheid van het platteland ervaren.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 68059/30839
Prijs Prijs op aanvraag
Bouw
Type object Tuinbouwbedrijf
Soort bouw Bestaande bouw
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 6 ha 40 a 61 ca

Brochure(s) en overige bijlagen

Kaart