Te koop: Kerkstraat 144, 9745 CM Groningen

€ 795.000,- k.k.
Type object ALV overig

Beschrijving

Welkom bij Kerkstraat 144 in Groningen.

Op een mooie locatie, op fietsafstand van het centrum van de stad Groningen, is deze voormalige melkveelocatie gelegen. Het geheel bestaat uit een woonboerderij, stallen, een rijbak en een perceeltje grond.

De woning is gebouwd in 1890 en is traditioneel opgetrokken. In 2020 is de benedenverdieping van het woningdeel nagenoeg geheel gerenoveerd. Hierbij zijn de keuken en de badkamer vernieuwd en is er op veel plekken muurisolatie aangebracht middels voorzetwanden. Overig is de vloer geïsoleerd en zijn de kunststof kozijnen voorzien van dubbele beglazing. De woning wordt verwarmd middels vloerverwarming en een houtkachel.

Indeling begane grond
Entree, hal, vanuit de hal is er toegang tot de stal en een volgende hal. Vanuit deze tweede hal is er toegang tot de keuken. De keuken is voorzien van 4-pits inductie kookplaat, vaatwasser, koelkast en een oven. Vanuit de keuken is er toegang tot de woonkamer en de gang. Vanuit de gang is er toegang tot het toilet, de berging, de bijkeuken, de badkamer, een slaapkamer en de trapopgang. De badkamer is voorzien van een ligbad, dubbele wastafel, douchehoek en een toilet. Vanuit de bijkeuken kan men de tuin betreden.

Indeling verdieping
Overloop, 3 slaapkamers, berging.

Aangebouwde stal
De aangebouwde stal is gebouwd in 1998 en is opgetrokken uit stalen spanten en steens muren. De vloer is deels uitgevoerd in een roostervloer en deels in beton. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten. De topgevel is van damwand. De stal is voorzien van een zolder, een overheaddeur en 2+1 rijïge inrichting.

Paardenstal
De paardenstal is gebouwd in 2012 en is opgetrokken uit stalen spanten en damwand gevels. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten. De vloer is van beton. De stal is voorzien van 7 ponyboxen en 3 paardenboxen. De watervoorziening in de stal gaat middels een watervat.

Rijbak
Er is een 20x40 rijbak aanwezig, voorzien van verlichting en drainage.

Stal 1, 2 en 3
Deze stallen zijn allemaal tegen elkaar aangebouwd. Stal 1 is in 2020 gebouwd en is opgetrokken uit stalen spanten en damwand + steunprofielen. De vloer is deels uitgevoerd in beton en deels in roosters. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten. Er is een potstal aanwezig, welke niet volledig dicht is. Er zijn twee overheaddeuren aanwezig.
In stal 2 bevindt zich o.a. de wachtruimte, de melkstal en het tanklokaal. De melkstal is uitgevoerd in een 6x2 visgraat Alfa Laval. Het geheel is opgetrokken uit stalen spanten en deels betonblokken en damwand. Het dak is deels gedekt met asbesthoudende golfplaten en deels met blikken platen. Er is een mestput aanwezig van 250 m³.
Stal 3 is opgetrokken uit houten spanten en deels betonblokken, damwand, hout en windbreekgaas. Het dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. De stal is 2+1 rijïg ingericht.

Productierechten
De (eventueel) aanwezige stikstofrechten, fosfaatrechten of andere productierechten zijn niet te koop.

Recht van overpad
Het eerste deel van de toegangsweg is in eigendom van de buurman. Er is een recht van overpad gevestigd, waarbij in ieder geval een voertuig van 4 meter breed toegang moet kunnen hebben. Het onderhoud van het pad ligt bij de eigenaar van Kerkstraat 144.

Bestemming
Blijkens het vigerende bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Groningen heeft het perceel de enkelbestemming 'Agrarisch met waarden' en deels de dubbelbestemming 'Waarde - Archeologie 1A en 2'. Er is een functieaanduiding 'Agrarisch bedrijf'. Wij adviseren u contact op te nemen met de gemeente om uw plannen voor te leggen.

Zonnepanelen
De 12 zonnepanelen op de aangebouwde stal blijven achter. De zonnepanelen op stal 1 gaan met de verkoper mee en zijn dus niet bij de koop inbegrepen.

Bezichtiging uitsluitend op afspraak.

Overname in overleg.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 67827/32381
Prijs € 795.000,- k.k.
Bouw
Type object ALV overig
Soort bouw Bestaande bouw

Kaart