01 03 04 06 07 08 09 10 11 12 13 14 16 19 20 21 23 25 27 30
01
03
04
06

Te koop: Groenendaal 9a, 2244 BK Wassenaar

€ 1.175.000,- k.k.
Type object Woonhuis, landhuis, vrijstaande woning
Gebruiksoppervlakte wonen 96 m²
Perceeloppervlakte 2.005 m²

Omschrijving

Het alttijddurend recht van erfpacht met authentieke woning, Groenendaal 9a te Wassenaar

Indeling

Het voormalige clubhuis is gelegen in het zuidwesten van Wassenaar, in een fraaie bosrijke omgeving nabij Renbaan Duindigt, hockeyclub HDM, Golfpark Groenendael en diverse andere sportverenigingen. Ook de duinen bevinden zich vlakbij.

Het uit 1894 stammende karakteristieke gebouw is een uit Engeland geïmporteerde houten cottage. Het oorspronkelijke clubhuis met veranda is inmiddels uitgebouwd en er zijn op het terrein diverse houten bijgebouwen (schuurtjes, plantenkas, kippen- en hondenhok) aanwezig, die deels voorzien zijn van ABC-golfplaten dakbedekking.
Het woonhuis heeft één woonlaag van circa 96 m² en een inhoud van circa 410 m³ (conform meetstaat Zien24). De woning heeft een samengestelde houten kapconstructie uitgevoerd met een zadeldak dat met stalen dakpanprofielplaten is gedekt. Het woonhuis is volledig met houten gevels opgetrokken en heeft houten kozijnen voorzien van enkele beglazing.
De houten makelaars in de topgevels geven extra cachet aan de woning.

Het woonhuis heeft aan de achterzijde een aanbouw met lessenaarsdak waarin de eenvoudige keuken, de badkamer met douche en toilet en een slaapkamer zijn gesitueerd. Een tweede slaapkamer bevindt zich naast de woonkamer. In totaal zijn er drie slaapkamers. De woonkamer heeft een schouwpartij met houtkachel.

Het voormalige clubgebouw is aangewezen als een gemeentelijk monument door de gemeente Wassenaar. De bescherming als gemeentelijk monument betreft het golfclubgebouw. Het interieur maakt deel uit van de bescherming voor wat betreft de oorspronkelijke indeling en detaillering.

Tuin

Rondom de woning is een fraai aangelegde ruime siertuin aanwezig. Aan de voor- en achterzijde van de woning zijn terrassen aangelegd. Het erf is met grind uitgevoerd en een gedeelte is in gebruik als parkeerplaats. Verder is er een siertuin met bloemen, begroeiing en een groot gazon aangelegd.

Bijzonderheden

Het erfpachtperceel heeft een oppervlakte van circa 2.005 m². Het perceel is door middel van struiken en bomen afgebakend van de omliggende percelen. Aan de zijde van Groenendaal is het perceel afgezet met een hekwerk en de inrit is voorzien van een afsluitbaar toegangshek.
De grond is eeuwigdurend in erfpacht uitgegeven door de gemeente Den Haag en de canon is volledig afgekocht.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer VGP2900082
Vraagprijs € 1.175.000,- k.k.
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Donderdag 18 oktober 2018
Bouw
Type object Woonhuis, landhuis, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1894
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 2.005 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 96 m²
Inhoud 410 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 1
Aantal kamers 4 (waarvan 3 slaapkamers)
CV ketel
Combiketel Ja
Kadastrale gegevens
Eigendom Erfpacht zonder opstalvergoeding

Plattegronden

Brochure(s) en overige bijlagen

Kaart