01 04 07 11 13 15 19 21 26 30 32 33 35 img_4466 img_4478 51 92375272 92375284
01
04
07
11

Te koop: Otweg 3, 2741 LG Waddinxveen

€ 550.000,- k.k.
Type object Woonhuis, bungalow, vrijstaande woning, bedrijfsdienstwoning
Gebruiksoppervlakte wonen 129 m²
Perceeloppervlakte 2.970 m²

Omschrijving

Overwater Rentmeesterskantoor biedt namens de eigenaar vrijblijvend te koop aan het hierna omschreven vrijstaande woonhuis met siertuin, erf en oprijlaan staande en gelegen op 2.970 m² grond, gelegen te (2741 LG) Waddinxveen, Otweg 3.

1. Omgeving
Het object bestaat uit een vrijstaande woning, een siertuin met enkele tuinhuizen, een oprijlaan, erf en ondergrond.
De locatie is landelijk gelegen in het zuiden van de Polder Bloemendaal die wordt gekenmerkt door de openheid met smalle, langgerekte kavels. De polder ligt in de provincie Zuid-Holland, ten oosten van de Gouwe, deels in de gemeente Gouda en deels in de gemeente Waddinxveen.
De polder Bloemendaal is de oudste van het Hoogheemraadschap van Rijnland en werd al vanaf 1100 ontgonnen. In de jaren 70 van de twintigste eeuw werd in het gedeelte ten zuiden van de Rijksweg A12 een woonwijk van Gouda gebouwd, die eveneens de naam Bloemendaal kreeg.
Daarvoor werd gedeeltelijk een gemeentegrenswijziging doorgevoerd ten koste van het grondgebied van Waddinxveen. Door deze nieuwbouwactiviteiten ontstond er een tekort in de gemeentebegroting van Gouda van 100 miljoen, ook wel bekend als 'Het Gat van Bloemendaal'.
Aan de zuidzijde van de locatie is de rijksweg A12 Utrecht-Den Haag-Rotterdam gelegen, die door de aanwezige boomopstanden wordt begrensd. De locatie is nabij de uitvalswegen naar Gouda, Waddinxveen en Reeuwijk gesitueerd. Gouda heeft veel voorzieningen zoals winkels,
scholen, uitgaansgelegenheden et cetera en is op zeer geringe afstand (circa 5 minuten) gelegen. Het treinstation is met circa 10 fietsminuten te bereiken.
Door de aangrenzende percelen natuurgebied ten noorden van het object is er een mooie weidse blik over de polder Bloemendaal waar te nemen. Zeker in het broedseizoen van de weidevogels is er een verscheidenheid van prachtige natuur aanwezig.

2. Woning met siertuin
De geheel vrijstaande woning is in 1978 gebouwd. In 2005 is de woning zodanig aangepast dat deze ook geschikt is voor rolstoelgebruikers. De geheel vrijstaande woning grenst direct aan de met asfaltbeton verharde oprijlaan. De oprijlaan is via een betonnen brug met een elektrisch
bedienbaar hekwerk naar de openbare weg, de Otweg, ontsloten.

Algemene kenmerken
bouwjaar : 1978, uitgebreid in 2005
bouwaard : bungalow, Noorse woning
inhoud woning : 545 m³
oppervlakte begane grond : 129 m²
fundering : onderheid op houten palen met betonnen kop (12 meter)
kruipruimte : gedeeltelijk aanwezig
constructie : traditionele bouwaard
dakconstructie : zadeldak, met houten hangspanten en multiplex dakbeschot,
nageïsoleerd met tempexplaten
dakbedekking : betonnen dakpannen
dakgoten : zinken dakgoten
gevels : opgetrokken in halfsteens metselbaksteen met spouw, topgevels afgewerkt met meranti rabatdelen
vloeren begane grond : gestort beton met in woonkamer, hal en keuken voorzien van Noorse leistenen en Olav Rendier Pelaguri vloer
vloer verdieping : houten balken met muli-elementen
plafond : multi-elementen en gipsplaten, afgewerkt met stucwerk
kozijnen : hardhout
beglazing : grotendeels dubbel glas
voorzieningen woning : aardgas, water, elektriciteit (220V), telefoon, schotelantenne, alarminstallatie en gemeentelijke riolering. Aan de achterzijde is een bergruimte van circa 5 m² gebouwd.
ondergrondse tank : septic tank, buiten gebruik
staat van onderhoud : redelijk tot goed
bouwkundige staat : in relatie tot de leeftijd goed

Begane grond
Achterentree met de mogelijkheid tot het installeren van een elektrisch bedienbare deur (motor ontbreekt), de keuken is voorzien van een oven, een combimagnetron, een vaatwasser, een koelkast, een elektrisch in hoogte verstelbaar aanrechtblad met inductiekookplaat met 4 pitten
naast elkaar en een spoelbak, RVS-afzuigkap, woonkamer (circa 44 m²) met gashaar met afstandsbediening, aluminium schuifpui met toegang naar het terras, hal, houten draaitrap naar verdieping, meterkast vanaf buitenzijde toegankelijk, volledig betegelde toiletruimte (2005) met
toilet, wastafel en wasmachine- en drogeraansluiting, door schuifdeur toegang naar behandelkamer met inbouwkasten en laminaatvloer, royale slaapkamer (16 m²), volledig betegelde luxe badkamer met royale douche, hangtoilet met voorzieningen, wastafel, designradioator en voorzien van vloerverwarming.

Verdieping
Via de vaste trap in de hal komt op de verdieping uit. Op de verdiepingsvloer is een overloop, een open ruimte met de mogelijkheid tot het creeëren van twee slaapkamers, een CV-ruimte met combiketel Atag Blauwe Engel (2004) en inbouwkasten. Door de hangconstructie is de
vloeroppervlakte deels goed bruikbaar.

3. Siertuin met terras, oprijlaan en erf
Het object grenst aan een watergang. Aan de voor- en achterzijde van de woning is een siertuin aangelegd. Aan de achterzijde van de woning is met hardhouten vlonders een terras aanwezig. Het terras is vanaf de oprijlaan naar de achterdeur oplopend aangelegd voor toegang van een
rolstoel naar de achterentree.
Ten westen van de woning is een voormalige volière en een vogelren aanwezig. Ten noorden van de woning is de oprijlaan met een totale lengte van circa 80 m1 gesitueerd. De oprijlaan is vanaf de betonnen brug tot aan de woning aangelegd en zorgt voor
een goede ontsluiting van het geheel.
De oprijlaan is verhard met asfaltbeton en verkeert in redelijk tot goede staat van onderhoud.

4. Energielabel
Het woonobject heeft het voorlopig energielabel C toegekend gekregen. Een officieel document is door de eigenaar opgevraagd en zal ten tijde van de juridische levering beschikbaar zijn.

5. Kadastrale informatie
De locatie is kadastraal bekend gemeente Waddinxveen, sectie H, nummer 1365, groot 2.970 m².

6. Zakelijke rechten
Het perceel is belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen op een deel van het perceel ten behoeve van Gemeente Waddinxveen, gevestigd te (2741 HR) Waddinxveen, Raadhuisplein 1.
Voor zover uit de laatste verkrijgingsakten is gebleken, rusten er verder geen andere beperkte rechten, erfdienstbaarheden of enig andere lasten of beperkingen uit overeenkomst op het perceel.

7. Bestemming
Voor het betreffende object vigeert het bestemmingsplan 'Landelijk Veen', vastgesteld door de raad op 10 april 2013.
In dit bestemmingsplan heeft het perceel de bestemming 'Bedrijf' met de functieaanduiding 'Tuincentrum'. De woning is bestemd als bedrijfswoning.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer VGP2900070
Vraagprijs € 550.000,- k.k.
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Dinsdag 20 februari 2018
Eigendomsrechten Geheel perceel
Bouw
Type object Woonhuis, bungalow, vrijstaande woning, bedrijfsdienstwoning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1978
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 2.970 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 129 m²
Inhoud 545 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 4 (waarvan 3 slaapkamers)
Energieverbruik
Heeft een energiecertificaat Ja
Energielabel C

Kaart