Omschrijving

Deze keurig onderhouden tussenwoning  met opslaande tuindeuren op het zuiden en tuinberging is gelegen nabij diverse voorzieningen zoals winkels en sportverenigingen. 
De woning beschikt o.a. over een ruime woonkamer met houten vloer, een moderne keuken met bijkeuken, maar liefst 4 slaapkamers en een volledig betegelde badkamer en toilet. 
De achtertuin is heerlijk zon gelegen en is bijna 12 meter diep en biedt daardoor gedurende de gehele dag vele zonuren. Daarnaast staat er nog een opbergschuur voor fietsen en tuinmeubilair. Het perceel is ook achterom bereikbaar via een steeg.

Indeling
Entree/hal voorzien van garderobe, meterkast en keurig toilet met fonteintje; straatgerichte woonkamer voorzien van gestucte wanden, schoon metselwerk en een open haard (buiten gebruik); portaal met trap in de kamer naar de eerste verdieping; eetgedeelte met aansluitend de open keuken welke is voorzien van een keukenblok in dubbele rechte opstelling met vaatwasser, kookplaten, combi-magnetron; de voormalige bijkeuken is bij de keuken getrokken en is voorzien van een tuindeur en van wasmachine- en drogeraansluiting. Via de bijkeuken komt men in de achtertuin.

Eerste verdieping
Overloop met vaste trap naar de tweede verdieping; 3 keurige slaapkamers, volledig betegelde badkamer voorzien van toilet, nette inloopdouche, wastafel met meubel en design-radiator. 

Alle kamers zijn voorzien van zonwerende verduisteringsgordijnen aan de buitenzijde.

Tweede verdieping
Overloop voorzien van opbergkast met cv-opstelling (bouwjaar 2010 type Remeha Calenta); slaapkamer voorzien van een nieuwe dakkapel (2018 met elektrisch  verduisteringsscreen). 
Hele bovenverdieping is voorzien van laminaat.

Op de tweede verdieping is tevens een mooie inloopkast gerealiseerd.
Deze ruimte biedt nog ongekende mogelijkheden en is ook in te richten als studeerkamer of kantoor aan huis.

Zowel de voortuin aIs de achtertuin is volledig bestraat en is daarmee onderhoudsvriendelijk. In de tuin staat nog een schuur/tuinhuis (7,7 m²) voor de opslag van de tuinmeubelen en de fietsen. 
Via de achtertuin is in de directe omgeving een leuke kinderspeeltuin in de rustige en kindvriendelijke buurt.

Algemene informatie van Ursem en omgeving
Ursem ligt tussen de steden Alkmaar en Hoorn, in een van de knikken van het zuidelijk deel van de Westfriese Omringdijk. 
Ursem is een oude plaats. In 1083 wordt de plaats als Urisheim genoemd in de stukken van de Abdij van Egmond. In 1420 komt de plaats voor als Uresheim. Het dorp was tot de jaren zestig van de twintigste eeuw een niet al te groot agrarisch dorp. Daarna groeide de plaats langzaam uit tot een groter dorp. Het dorp kent nog wel steeds de typische bewoning van voor die groei. Zo zijn er in het dorp en in de polder van Ursem nog vrij veel West-Friese stolpboerderijen te vinden. 
Tot en met 31 december 2014 was een klein deel van Ursem onderdeel van de gemeente Schermer. Op 1 januari 2015 ging dat gedeelte samen met de gemeente op in de gemeente Alkmaar.

Sport en recreatie
De Ursemmerplas is het belangrijkste recreatiegebied in de gemeente en omgeving. Bij het recreatiegebied is ook een camping gevestigd. Het dorp herbergt in het zuiden van de woonkern een Hertenkamp. Verder zijn er twee kerken in het dorp. Het sportpark met voetbalvereniging SC Dynamo, handbalvereniging SC Dynamo en de tennisbanen van TC Ursem ligt in het centrum van het dorp. Het sportpark heeft in 2011 en 2012 diverse vernieuwingen ondergaan, met onder meer de aanleg van een kunstgrasveld en nieuwe kleedkamers voor de voetbalvereniging. De tennisclub heeft een nieuwe kantine laten bouwen en de vier tennisbanen vernieuwd. Op één van de voormalige voetbalvelden is een nieuwe brede school gebouwd, met onder meer twee basisscholen, een kinderopvang en een bibliotheek voor de jeugd. Ursem heeft verder een grote diversiteit aan verenigingen zoals een gymnastiekvereniging DWSV, een scoutinggroep Don Bosco en een muziekvereniging Ursem.

Kenmerken