dsc_5478 dsc_5472 dsc_4333 dsc_4844 dsc_4350 dsc_4329 9 dsc_4328 dsc_4846 2 scan0112 8 18 3 6 12 overzicht landerijen luchtfoto planviewer luchtfoto
dsc_5478
dsc_5472
dsc_4333
dsc_4844
Verkocht

Verkocht: Lange Jerden 2, 8556XT Sloten

Prijs op aanvraag
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Gebruiksoppervlakte wonen 165 m²
Perceeloppervlakte 99.600 m²

Omschrijving

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING!

Deze boerderij wordt aangeboden middels verkoop bij inschrijving.

Informatie en biedingsformulieren kunt u opvragen bij Landelijk Wonen op telefoonnummer 058-2849188.
Een bieding dient uiterlijk persoonlijk op 6 april om 12:00 in een gesloten envelop ingediend te zijn bij Notariskantoor Mr A.J. Nicolai, Dubbelstraat 8 te Balk.

Sloten
Sloten is gelegen in de Zuidwesthoek van Friesland. Temidden van de Friese meren, weilanden en de Gaasterlandse bossen. Slechts 10 minuten van de snelweg A6 en vanuit Groningen en Amsterdam te bereiken binnen een uur. Men kan hier lekker varen, fietsen, wandelen, of misschien zelfs schaatsen. Het stadje beschikt over een variëteit aan historische gebouwen en moderne voorzieningen en activiteiten. Sloten biedt ook een breed scala aan recreatieve mogelijkheden op het water.

De boerderij
Deze boerderij is gebouwd in 1956 en is fraai gelegen in het buitengebied temidden van weilanden en aan een bevaarbare opvaart. Deze opvaart staat rechtstreeks in verbinding met het Slotermeer. Het Slotermeer heeft aansluitingen op het Friese merengebied. Toeristencentra als Gaasterland, Balk en Woudsend liggen op korte afstand. Grotere centra als Lemmer en Sneek liggen resp. op 10 en 18 kilometer.

Voorheen was het in gebruik als melkveehouderij i.c.m. een bedrijfswoning. Later werden er bedrijfsmatig paarden gehouden.
In de traditionele schuur van de boerderij zijn 14 Corton paardenboxen geplaatst.
In het bijgebouw zijn nog eens 8 paardenboxen geplaatst.

De kop-hals-rompboerderij is uitgevoerd in gemetselde spouwgevels. Het dak is opgebouwd uit houten spantwerk met gordingen. Er liggen betonvloeren in het bedrijfsgedeelte. De schildkap is gedekt met gebakken pannen. In het woongedeelte zijn de vloeren van hout. Het woongedeelte heeft een zadelkap. Deze is bedekt met dakpannen en onderschoten met hout. In het woongedeelte bevinden zich grotendeels zachtboard plafonds. De kozijnen zijn uitgevoerd in hout.

Momenteel is er geen verwarming of warmwatervoorziening aanwezig.

Indeling

Begane grond:
Hal met trapopgang, meterkast, slaapkamer, woonkamer, keuken met toegang naar de kelder en de zitkamer. De hals (de voormalige boenplaats), is nu in gebruik als woonkeuken en vanuit hier is toegang naar een portaal met een eenvoudige doucheruimte en toilet. Vanuit hier is ook de toegang naar het achterliggende schuurgedeelte. Via de trapopgang is toegang naar een bovenliggende bergzolder.

Eerste verdieping

Op de verdieping bevinden zich een overloop en 4 slaapkamers, waarvan één toegang geeft tot de genoemde bergzolder. Boven deze verdieping is nog een luik naar een vliering.

Bijzonderheden

Bijgebouwen
De vrijstaande loods (bouwjaar 1993) is opgetrokken in een stalen spantconstructie met een geïsoleerde zadelkap met golfplaten. De wanden zijn opgetrokken vanaf de fundering met een borstwering van gemetselde blokken en daarboven metalen damwandprofielplaten. De vloeren zijn van beton.

De kleine loods (bouwjaar 1965) is opgetrokken in halfsteens gemetselde gevels. De vloer is van beton. De kap is onbeschoten en is gedekt met asbestcementhoudende golfplaten.

De auto en trekkergarage (bouwjaar 1984) is geheel opgetrokken in hout. De vloer is van beton. Het dak is gedekt met asbestcementhoudende golfplaten.

Bijzonderheden:
De verharde toegangsweg (Aldewei) en bermen tot aan het perceel zijn openbaar en eigendom van het Wetterskip Fryslan.
Vanaf de perceelsgrens gaat de weg over in een puinverhard pad wat eigendom is van de verkoper.
Overige erfverhardingen zijn van beton en deels puinverharding.

De percelen weiland zijn gelegen bij de boerderij en worden aan één zijde begrenst door het Slotergat, aan één zijde door het Slotermeer en door belendende weilanden. De ontsluiting van het land is via het erfperceel.
De grondsoort betreft veen.

Op beide percelen ligt een opstalrecht nutsvoorzieningen t.b.v. Wetterskip Fryslan.
Het object is aangesloten op nutsvoorzieningen als waterleiding, riool en elektriciteit. Aardgas en kabel tv zijn niet voorhanden.
De woning heeft een voorlopig energielabel F.

Op het perceel, kadastraal bekend als gemeente Balk, sectie A, nummer 2741 ligt een recht van opstal. De koper heeft het recht om op dit perceel een mestopslag te houden. Verder is er een recht van overpad voor een nabijgelegen boer om op zijn land (perceelnummer 2741) te komen. Dit recht van overpad is ca. 40 meter vanaf het begin van de oprit.

De huidige bestemming is agrarisch.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer FRYSL00084
Prijs Prijs op aanvraag
Inrichting Niet gestoffeerd
Inrichting Niet gemeubileerd
Status Verkocht
Aanvaarding Per maandag 7 mei 2018
Laatste wijziging Woensdag 25 april 2018
Eigendomsrechten Geheel perceel
Bouw
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1956
Dakbedekking Dakpannen
Type dak Zadeldak
Isolatievormen Spouwmuren
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 99.600 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 165 m²
Inhoud 395 m³
Oppervlakte overige inpandige ruimten 335 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 7 (waarvan 5 slaapkamers)
Locatie
Ligging Aan water
Aan rustige weg
Vrij uitzicht
Open ligging
Buiten bebouwde kom
Aan vaarwater
Platteland
Afgelegen
Energieverbruik
Energielabel F
Kadastrale gegevens
Eigendom Eigen grond

Brochure(s) en overige bijlagen

Kaart