04 24 03 25 01 29 09 08 11 10 12 13 15 14 06 16 17 18 19 21 22 23 20 33 28 27 26 32 30 31
04
24
03
25
Verkocht

Verkocht: Van Kleffenswei 14, 9155 AM Raard

€ 230.000,- k.k.
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Gebruiksoppervlakte wonen 147 m²
Status Verkocht
Perceeloppervlakte 13.700 m²
Aanvaarding In overleg

Omschrijving

Op een landelijke locatie, ten westen van Dokkum staat deze karakteristieke voormalige melkveeboerderij. Het woningdeel beschikt over prachtige elementen die door een handige vakman in ere hersteld kunnen worden/naar de huidige woonwensen gebracht worden. Dat de woning een parel in wording betreft, blijkt zodra u in de woning rondloopt. Het statige voorhuis leent zich erg goed voor de realisatie van een woonkamer en/of woonkeuken. Doordat er een grote kelder aanwezig is onder het voorhuis, is het woondeel hoger gelegen. Vanuit het voorhuis is een prachtig uitzicht op het Friese landschap mogelijk. Kortom: een ideaal object voor de handige klusser.

De woonboerderij is gelegen onder de rook van het gezelligde dorp Raard. Voor voorzieningen is men aangewezen op de stad Dokkum of het dorp Birdaard. Beiden gelegen op 10 autominuten.

Bouwkundige gegevens

De woning is gebouwd in 1867 en is opgetrokken uit steens muren met een klamp aan de binnenzijde. Het dak is met dakpannen gedekt. De vloeren zijn van hout en beton. De houten kozijnen zijn voorzien van dubbele beglazing. De woning wordt verwarmd middels een cv-installatie van ca. 30 jaar oud. De gebruikelijke nutsvoorzieningen zijn aanwezig. Televisie ontvangst middels schotel. Het object is niet aangesloten op de riolering. Er is een beerput aanwezig met een overloop naar het oppervlaktewater. De warmwatervoorziening gaat middels een elektrische boiler (huur). Achter de sierkachel in de woonkamer zijn asbestplaatjes aanwezig. De bouwkundige staat van het object is aan te merken als matig tot redelijk: plaatselijk zichtbare veroudering, gebreken kunnen voor komen.

Bedrijfsgedeelte

De schuur is eveneens gebouwd omstreeks 1867 en is opgetrokken in steensmuren. Het dak is met asbestcement houdende golfplaten gedekt, rustend op een onderlaag van riet. Het achterdak is geheel met riet gedekt. De vloer is uitgevoerd deels in beton en daarnaast zijn er deels klinkers/stenen aanwezig. In de schuur is de inrichting ten behoeve van het melkveebedrijf nog aanwezig.
De bouwkundige staat van de schuur is aan te merken als redelijk. Met name de buitenmuur aan de noordzijde heeft aandacht nodig.

De ligboxenstal is in 1986 gebouwd en is opgetrokken in enkelsteensmuren en hout. Het onderste gedeelte is steen en daarboven hout. Het dak, voorzien van open nok, is met asbestcement houdende golfplaten gedekt, het spantwerk is van hout en de topgevels zijn met hout bekleed.

De varkensschuur bevindt zich direct achter de ligboxenstal en is aangebouwd in 1950/1953. De schuur heeft een afmeting van ca. 10x5 meter. Het geheel is opgetrokken in enkelsteensmuren. Het dak is met asbestcement houdende golfplaten gedekt. De vloer is uitgevoerd in beton en deels zand. Onder de vloer bevindt zich een kelder welke lek is.

De werktuigenberging is ca. 25 jaar oud en heeft een afmeting van ca. 26 x 7 meter. Het geheel is opgetrokken in damwandprofielplaten. Het dak is gedekt met asbestcementhoudende golfplaten en het spantwerk is van hout.

Overig is er nog een mestbassin op het erf aanwezig. Ook is er een droge mestopslag en twee kleine hokken.

Indicatie oppervlakte asbest alle opstallen gezamenlijk: ca. 2.000 m2 asbest. Dit is een schatting. Aan dit gegeven kunnen geen rechten worden ontleend.

De woonboerderij is gelegen op een perceel van ca. 1.37.00 ha. Er is mogelijkheid om ca. 2.22.20 ha extra cultuurgrond bij de woning over te nemen. Dit is gelegen aan de westzijde van het erfperceel. De vraagprijs voor de woonboerderij met 3.59.20 ha (1.37.00 ha + 2.22.20 ha) is
€ 341.000 k.k.

Bestemmingsplan:
De locatie heeft de enkelbestemming Agrarisch. Op een deel van het perceel is de dubbelbestemming Waarde -Reliëf en Waarde - Archeologisch waardevol terrein van toepassing. Op enkele boomstroken is de enkelbestemming Groen - Waardevolle erfbeplanting van toepassing. Wij adviseren u als gegadigde om u te verdiepen in het bestemmingsplan van de gemeente Dongeradeel. Opmerking: de eigenaar heeft een informatieverzoek bij de gemeente ingediend voor het wijzigen van het bestemmingsplan Agrarisch naar Wonen. De gemeente heeft hierop laten weten dat er vanuit de gemeente geen bezwaren zijn tegen het wijzigen van het bestemmingsplan naar Wonen. Echter, voor het definitief wijzigen van het bestemmingsplan dient nog een wijzigingsverzoek bij de gemeente te worden ingediend.

Ruilverkavelingslasten:
Woonboerderij met ca. 1.37.00 ha: ca. € 635,68 in totaal per jaar met eindjaar 2021.
Woonboerderij met 3.59.20 ha: € 1.554,80 in totaal per jaar met eindjaar 2021.

Kadastrale gegevens:
Woonboerderij met ca. 1.37.00 ha:
Kadastrale gemeente Holwerd, sectie F, nummer 652 deels.
Woonboerderij met 3.59.20 ha:
Kadastrale gemeente Holwerd, sectie F, nummers 652, 653, 955 en 953.

Jachtrecht:
Voor wat betreft de extra cultuurgrond geldt dat het jachtrecht is verhuurd aan de heer A. van der Meer, Dokkum.

Monumentenwet:
De perceelsnummers 652 en 653 kennen de aantekening “Besluit o.b.v. Monumentenwet 1988”.

Transformatorhuisje:
Op het erfperceel bevindt zich een transformatorhuisje. Het betreft hier het perceel kadastraal bekend gemeente Holwerd, sectie F, nummer 141.

Uitmeetkosten:
De kadastrale uitmeetkosten komen ten laste van verkoper.
De uitmeting zal plaatsvinden voor datum aktepassering.

Deze clausules zullen in de koopovereenkomst worden opgenomen.

Ouderdomsclausule:
Koper verklaart ermee bekend te zijn dat de opstallen gedateerd zijn, wat inhoudt dat de eisen die aan bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan die voor nieuwere (bedrijfs)opstallen. Koper aanvaardt de opstallen in de staat van onderhoud zoals bij bezichtiging is aangetroffen.

Asbestclausule:
Het is koper bekend dat zich in het registergoed asbesthouden­de materialen bevinden welke zullen
achter blijven. Koper verklaart uitdrukkelijk:
- bekend te zijn met het feit dat in het verkochte wel asbesthoudende stoffen/materialen aanwezig zijn;
- bekend te zijn met het feit dat bij eventuele verwijdering van die stoffen/materialen op grond van de thans of alsdan geldende milieuwetgeving door en voor zijn rekening speciale maatregelen dienen te worden genomen, en
- verkoper te vrijwaren voor iedere aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid van die stoffen/materialen kan voortvloeien.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer FRYSL00104
Vraagprijs € 230.000,- k.k.
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Vrijdag 1 maart 2019
Bouw
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1867
Dakbedekking Dakpannen
Type dak Platdak
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 13.700 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 147 m²
Inhoud 750 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 1
Aantal kamers 5 (waarvan 4 slaapkamers)
Locatie
Ligging Aan water
Afgelegen
Buiten bebouwde kom
Open ligging
Platteland
Vrij uitzicht
Energieverbruik
Energielabel G
CV ketel
Combiketel Ja
Uitrusting
Warm water Elektrische boiler
Verwarmingssysteem Gaskachels
Heeft schuur/berging Ja

Plattegronden

Kaart