hoofdfoto overloon, siberie 4 schuur schuur woonruimte (1) schuur woonruimte (2) schuur woonruimte (3) schuur woonruimte (4) schuur woonruimte (5) schuur (2) gevel (1) gevel (2) gevel (3) gevel (4) woning binnen (1) woning binnen (2) woning binnen (3) woning binnen (4) woning binnen (5) buiten (2) buiten (3) buiten (1) buiten (4) buiten (5)
hoofdfoto overloon, siberie 4
schuur
schuur woonruimte (1)
schuur woonruimte (2)
Verkocht

Verkocht: Siberië 4, 5825HK Overloon

€ 339.000,- k.k.
Type object Woonhuis, woonboerderij, half vrijstaande woning
Gebruiksoppervlakte wonen 200 m²
Perceeloppervlakte 7.909 m²

Omschrijving

Een in de basis nieuw gebouwde, half vrijstaande woonboerderij op bijna 8.000 m². De woning met goede, tijdelijke woonruimte is gelegen op een van de rustigste plekken van het Land van Cuijk met een uitzicht dat “Landelijk-Wonen.nl” nog niet eerder tegen kwam.

Situering:
De ligging van het object is voor Nederlandse begrippen uniek: gelegen aan een bosrand nabij een natuurlijke verbindingszone aan het einde van een doodlopende weg.
Vanaf het erf en vanuit de grote ramen op zowel de begane grond als de eerste verdieping aan de kopzijde van de woning is er een meer dan fantastisch uitzicht over het Overloonse Vlak.
In Overloon zijn diverse voorzieningen voorhanden. Het heeft een aantal toeristische trekpleisters en beschikt tevens over een rijk verenigingsleven.

Het object:
De gebouwen
Het betreft het achterhuis van een voormalig agrarisch bedrijf. De basis van het gebouw is gemaakt. De volgende werkzaamheden zijn uitgevoerd:
a. Houten spanten vervangen;
b. Nieuwe Opstalan dakplaten: SWH 4.0 P33;
c. Nieuwe gebakken pannen met 4 Velux dakramen;
d. De oude houten balklaag is gebleven;
e. Nieuwe kunststof kozijnen met houtnerf en isolerende beglazing HR ++;
f. Werkvloer op begane grond zodanig dat er vloerverwarming kan worden aangelegd;
g. Nieuwe meterkast en nieuwe watermeter;
h. Nieuwe dakgoot aan de achterzijde.

De muren zijn niet geïsoleerd. Het plan is deze te vullen met isolatiemateriaal en de muren verder aan de buitenzijde te voorzien van isolatiemateriaal en verder af te werken met gepotdekselde delen. De kosten hiervan bedragen circa € 12.500,-- (offerte aanwezig).

De vloer op de eerste verdieping is zodanig gelegen dat een dikke isolatielaag kan worden aangebracht met daarboven een nieuwe houten vloer.
Zowel de begane grond als de eerste verdieping kunnen nog volledig naar eigen inzicht worden ingedeeld en afgewerkt.

De bij de half vrijstaande woonboerderij gelegen voormalige landbouwschuur met een oppervlakte van circa 275 m² is ongeveer een derde deel ingericht als tijdelijke woning. Het dak is geïsoleerd en er is een gevlinderde vloer in de ruimte aangelegd. De voorzieningen zijn weliswaar eenvoudig, doch voorzien van een inbouwkeuken met apparatuur, badkamer, toilet en slaapkamer. Dit tijdelijke woongedeelte wordt verwarmd middels een “Bullerjan”. De ruimte is prima geschikt als tijdelijke woonruimte tijdens de verdere verbouw van de boerderij. Daarna is de ruimte te gebruiken als garage en werkplaats. Het overige deel van de schuur heeft een eenvoudige, ruwe vloer met daarin de voormalig mestputten en stalen spanten. Het dak is voorzien van abc golfplaten. In 2022 is de eigenaar verplicht deze af te voeren en te vervangen.

Onderhoud
De woning moet geheel ingedeeld en afgewerkt worden. Dit heeft een voordeel voor de koper. Hij/zij kan de woning nog compleet inrichten naar eigen inzicht. Dit vergt afhankelijk van kwaliteit van materialen en zelfwerkzaamheid een investering tussen € 125.000,-- en € 150.000,--.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer PMR2000458
Vraagprijs € 339.000,- k.k.
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Donderdag 31 mei 2018
Eigendomsrechten Geheel perceel
Bouw
Type object Woonhuis, woonboerderij, half vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1948
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 7.909 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 200 m²
Inhoud 675 m³
Oppervlakte externe bergruimte 275 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 7 (waarvan 4 slaapkamers)
CV ketel
Combiketel Ja

Kaart