foto 1_a foto 2 foto 3_a foto 4 foto 5_a foto 6 foto 7 foto 8 foto 9_a foto 10 foto 11_a foto 12 foto 13 foto 14 foto 15
foto 1_a
foto 2
foto 3_a
foto 4

Te koop: Oldenzijlsterweg 31, 9986 XM Oldenzijl

€ 499.000,- k.k.
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Gebruiksoppervlakte wonen 150 m²
Perceeloppervlakte 14.969 m²

Omschrijving

Korenaar Advies v.o.f.

Peerdewask 6
9951 JV Winsum
Tel. 0595 44 11 19
Fax 0595 44 11 21
info@korenaar.com
TE KOOP AANGEBODEN

HISTORISCHE BOERENBEHUIZING

‘DE KORENAAR’ TE OLDENZIJL

MET WOONHUIS EN DUBBELE SCHUUR

Korenaar Advies v.o.f. biedt geheel vrijblijvend te koop aan het hierna omschreven woonboerderij te Oldenzijl ter grootte van 01.49.69 ha,
gelegen aan de Oldenzijlsterweg 31KENMERKEN

Het te verkopen object betreft een historische boerenbehuizing gelegen net buiten het dorp Oldenzijl. Een prachtige beschutte locatie op het Hoogeland op korte afstand van de Eemshavenweg en de plaatsen Uithuizen en Uithuizermeeden.

De boerderij ‘De Korenaar’ verkeert in goede staat van onderhoud en kent een rijke historie waarvan veel elementen nog bewaard zijn gebleven. Een object met uitstraling op een mooie locatie met modern comfort en een historische uitstraling.SAMENVATTING
Prijs Vraagprijs: € 499.000,- k.k.
Postcode 9986 XM
Plaats Oldenzijl
Straat Oldenzijlsterweg 31
Bedrijfssoort Woonboerderij
Oppervlakte 01.49.69 ha
Type boerderij Kop-hals-romp met dubbele schuren
Inhoud woning ca. 425 m3
Schuur ca. 1.155 m2


OMSCHRIJVING

Oldenzijl - Oldenzijlsterweg 31

Te koop aangeboden

Een prachtige woon -, werk – en hobby locatie gelegen op het karakteristieke Hoogeland gelegen net buiten de bebouwde kom van Oldenzijl. Het object is gelegen op korte afstand van de Eemshaven weg en op fietsafstand van Uithuizen en Uithuizermeeden. Het object bestaat uit een kop-hals-romp-boerderij met een tweekapschuur, kleine schapenschuur, garage en een klein perceel landbouwgrond.

WONINGTraditioneel gebouwd met stenen muren, deels houten en deels betonnen vloeren en
beschoten kap gedekt met geglazuurde pannen. Bouwjaar rond 1818, het woongedeelte is rond 1996 en 2000 gerenoveerd met nieuwe dakpannen, verwarming, keukenblok en sanitair. Er heeft doorlopend onderhoud plaatsgevonden. De woning heeft een prachtige besloten tuin op het zuiden met veel privacy. U kunt hier genieten van het prachtige Groninger platteland.

De indeling is als volgt:

Begane grond:
Entree/bijkeuken (ca. 19,2 m2) voorzien van tegelvloer, achtergang (ca. 10,4 m2), keuken (ca. 18,2 m2) met een inloopkast en vaste kast, woonkamer in L-vorm (ca. 46,6 m2) voorzien van schuifdeur naar het terras en hout gesneden schouw, gang (ca. 20,2 m2), badkamer (ca. 7,6 m2), toilet (ca. 3,1 m2), ouderslaapkamer (ca. 17,3 m2), slaapkamer (ca. 9,1 m2), kelderruimte.

Verdieping:
Op de verdieping is zijn een overloop (ca 4,6 m2) met 2 inloopkasten, twee slaapkamers groot respectievelijk 19,7 -, ca. 9,2 m2. Beide slaapkamers hebben een vaste wastafel.Bijzonderheden:
- Verwarming middels een CV-installatie Atag (ca. 2014);
- CV verwarming op de begane grond en eerste verdieping. Additioneel gasgestookte
kachel voor de schouw in de woonkamer;
- Fraaie woonkeuken met keukenblok voorzien van natuurstenen aanrechtblad, ingebouwde koelkast, ingebouwde combimagnetron, keramische kookplaat en ingebouwde afwasmachine;
- Badkamer met vaste wastafel, wandmeubel, douchecabine en ligbad;
- Bijkeuken met aansluiting en standplaats voor wasmachine, droger en vriezer;
- De vloer onder de woonkamer is geïsoleerd met polystyreenplaten;
- De woning is voorzien van dubbelglas met uitzondering van de 2 slaapkamers op de
begane grond;
- Toilet en douchecabine vernieuwd in 2014;
- Het zinkwerk in de goot aan de oostzijde van de woning is in 2015 vernieuwd;
- De afvoer van fecaliën op een septic-tank;
- De elektrische bedrading is deels mogelijk nog oud.

BEDRIJFS- & SCHUURRUIMTE

De bedrijfsruimte is circa 33 x 35 meter groot (ca. 1.155 m2) en gebouwd in 1905.
De schuur is gebouwd als een traditionele gebintenschuur met een konstruktie van gebinten, sporen, riet en abc-golfplaten. De schuur is voorzien van een betonvloer en toegankelijk via een grote elektrisch bediende overheaddeur (6 meter breed, 3,5 m. hoog). Daarnaast zijn de meeste historische houten openslaande deuren met rondbogen bewaard gebleven.

Het grootste gedeelte van de schuur is open schuurruimte. Een klein deel van de woning is in het schuurgedeelte gebouwd. Daarnaast is er aan de zijkant van de schuur een voormalige aardappelbewaring met ondergrondse beluchting (ca. 143 m2) met voorportaal (ca. 18 m2), voormalige pootgoed voorkiemhok (ca. 40 m2).

Bijzonderheden:
- De aardappelbewaring is al geruime tijd niet meer in gebruik geweest;
- Het houtwerk is niet gecontroleerd op aantasting;
- De schuur (evenals de schapenschuur) is met abc-golfplaten gedekt die op grond
van de huidige wetgeving binnen afzienbare tijd verwijderd moeten worden.Garage en schapenschuur

Er is een vrijstaande schapenschuur van ca. 144 m2 en een stenen garage (ca. 16 m2).
De schapenschuur is gedekt met abc-golfplaten.Overige toebehoren

- Ruim erf met betonverharding;
- Een boomsingel met hoog opgaande bomen;
- Ligging aan de openbare verharde weg.

PERCEEL LANDBOUWGROND

Naast de boerderij en direct grenzend aan de Oldenzijlsterweg ligt een perceel grond van circa 6.000 m2. Het perceel is rechthoekig van vorm en is op korte afstand van de gebouwen gelegen. Het perceel is geschikt als moestuin, appelgaard of voor de aanleg van een ponyweide c.q. paardenbak.EIGENDOM

Het te verkopen is object is kadastraal bekend als volgt:

Kadastrale gemeente Sectie Nummer Grootte (ha)
Uithuizermeeden K 728 01.49.69


HERINRICHTINGSRENTE

Er is een herinrichtingsrente van € 169,45 per jaar met als eindjaar 2024.BESTEMMINGSPLAN

Het te verkopen object maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ wat is vastgesteld op 17-02-2010. Het geheel heeft de bestemming ‘Agrarisch - Wierden-landschap’. Er is een bouwvlak voor het oprichten van (agrarische) gebouwen en bouwwerken.In het bestemmingsplan zit een wijzigingsbevoegdheid ten behoeve van het wijzigen van de bestemming naar ‘Wonen’, ‘Bedrijven’ (cat. 1 en 2) of ‘Zorgboerderij’.

Op 15-10-2015 is door de gemeente Eemsmond de ‘Herziening Bestemmingsplan Buitengebied’ vastgesteld waarbij de dubbelbestemming ‘Archeologie - 2’ van toepassing is geworden.

Het facetbestemmingsplan mini-windturbines is vastgesteld op 28-06-2016. Dit bestemmingsplan geeft regels ten aanzien van de oprichting van windturbines.

Meer informatie over de gebruik – en bouwmogelijkheden is de te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl of doe navraag de gemeente Eemsmond.

BODEMVERONTREINIGING

De percelen zijn voor zover verkoper bekend niet meer vervuild dan het agrarisch gebruik met zich heeft meegebracht. Verschillende daken zijn gedekt met asbesthoudende platen. Het is mogelijk dat er puin onder de bestaande betonverharding voorkomt. Koper heeft het recht om voor eigen rekening een verkennend bodemonderzoek te laten uitvoeren.

AARDBEVINGSSCHADE

Het object heeft schade gehad als gevolg van de aardgaswinning. De schade is aangemeld en hersteld conform de opgestelde schaderapporten.

OVERIGE ZAKEN

De navolgende roerende zaken blijven (voor zover aanwezig) in de woning achter:
• vitrages
• vloerbedekking
• rolgordijnen woonkamer

KOSTEN KOPER

Alle op de koop vallende kosten komen voor rekening van de koper, hieronder begrepen zijn de notariskosten, inschrijvingen openbare registers en overdrachtsbelasting.

FISCALE ONDERVERDELING

Na het bereiken van overeenstemming over de prijs ontstaat pas wilsovereenstemming indien partijen eveneens overeenstemming hebben bereikt over de fiscale onderverdeling van de koopprijs.

AANBETALING

Tot zekerheid van de nakoming van zijn verplichtingen is koper verplicht een aanbetaling bij de aangegeven notaris te storten ter grootte van 10% van de koopprijs inclusief eventuele roerende zaken.

BEZICHTIGINGEN

Bezichtigingen uitsluitend op afspraak.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:Korenaar Advies v.o.f.
Peerdewask 9
9951 JV Winsum
de heer E. Noordam
06 – 53 315 318
korenaar@me.com

Hoewel deze informatie met bijlagen met veel zorg is samengesteld, kunnen er onjuistheden in voorkomen. Daarom kunnen er aan deze informatie geen rechten en/of verplichtingen worden ontleend.

Alle verstrekte informatie moet uitsluitend worden gezien als een uitnodiging tot nader overleg dan wel tot het uitbrengen van een bieding. Verkoper stelt nadrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt nadat er over alle voorwaarden overeenstemming is bereikt. Het bieden van de vraagprijs houdt niet automatisch in dat er een koopovereenkomst tot stand is gekomen. Verkoper behoudt zich te allen tijde het recht van beraad en/of gunning voor, zonder opgaaf van redenen.

Indien koper één of meer voorbehouden wenst, dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen, worden niet geaccepteerd tenzij verkoper alsnog met het voorbehoud instemt. Koper heeft een eigen onderzoeksplicht met betrekking tot alle onderwerpen die voor hem van belang zijn of kunnen zijn.

Aan deze informatie kunnen geen rechten en/of verplichtingen worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer VGP2900038
Vraagprijs € 499.000,- k.k.
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Woensdag 27 juni 2018
Eigendomsrechten Geheel perceel
Bouw
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1906
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 14.969 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 150 m²
Inhoud 425 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 1
Aantal kamers 5 (waarvan 4 slaapkamers)
CV ketel
Combiketel Ja

Kaart