Leuth Duffeltdijk 1 hoofdfoto.jpg 2a.jpg 4a.jpg 5a.jpg 3a.jpg 6a.jpg 7a.jpg 8a.jpg 9a.jpg 10a.jpg 11a.jpg woonkamer a.jpg woonkamer 2a.jpg woonkamer 3a.jpg keuken a.jpg keuken 2a.jpg huis nacht web klein p8010619 klein tractor meeuwen ganzen web klein _mg_9640 klein balen klein
Leuth Duffeltdijk 1 hoofdfoto.jpg
2a.jpg
4a.jpg
5a.jpg
Verkocht

Verkocht: Duffeltdijk 1, 6578 JG Leuth

€ 895.000,- k.k.
Type object Woonhuis, landhuis, vrijstaande woning
Gebruiksoppervlakte wonen 395 m²
Perceeloppervlakte 10.000 m²

Omschrijving

Uitzonderlijk mooi in de Ooijpolder gelegen, monumentale, luxe herenboerderij "De Kraayenhof", met stallen en binnenbak voor paarden, op een perceel van 1 hectare, met mogelijkheid om meer grond bij te kopen tot 70 hectare. Het geheel is omgeven door cultuur- en natuurgronden, geheel ingedijkt. De gemeente staat positief t.o.v. realisatie van 4 wooneenheden in de oorspronkelijke stallen van de boerderij.

De woonboerderij

Algemeen
Wanneer u de dijk afrijdt naar deze monumentale herenboerderij met stallen en schuren zult u aangenaam verrast zijn, want de boerderij is gebouwd in een U-vorm. U komt aan op een markante binnenplaats, geheel verhard met gebakken klinkers. De boerderij is gebouwd in 1947 als wederopbouwboerderij en in 1988 ingrijpend verbouwd waarbij het interieur aangepast werd aan de hedendaagse normen en het exterieur volledig intact is gebleven. Het geheel verkeert in een prima staat van onderhoud.
De muren zijn gemetseld in spouw en in 1988 geïsoleerd met iso-prüfung. Het dak werd voorzien van Unidek isolatieplaten onder de gebakken pannen. De kozijnen zijn vervangen door aluminium kozijnen met isolerende beglazing, identiek aan het originele profiel. Alle elektra-, water- en rioolleidingen werden opnieuw aangelegd en er ligt vloerverwarming in de woonkamer, het kantoor en in de badkamer op de 1e verdieping.
Onder voorwaarde dat de bij de boerderij staande manege wordt verwijderd, staat de gemeente Berg en Dal positief tegenover het realiseren van een 4-tal woningen in de oorspronkelijke stallen.
De boerderij ligt op een bijzondere plek (het mooiste plekje van de Ooijpolder!) nabij de Waal.

De indeling van de woning is als volgt:

Begane grond
Entree, woonkamer met marmeren ("Laperto") vloer, sfeervolle open haard en toegang naar een overdekt terras met open haard, hal met meterkast en toilet. De royale woonkeuken is ingericht met een luxe inbouwkeuken met oven, vaatwasser, inductie-kookplaat en magnetron. Hierachter zijn een bijkeuken, een kantoor, alsmede een grote garderobekast gelegen. Vanuit een tweede hal is een dubbele kelder bereikbaar. In het achterhuis, de voormalige deel, bevindt zich een wasplaats. Het gehele achterhuis van circa 400 m², is voorzien van een betonvloer.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping bevinden zich een overloop, slaapkamer 1, alsmede een badkamer met dubbele vaste wastafel, douche en bad. Vervolgens bereikt u een tussenruimte met grote vaste kasten en slaapkamer 2 met open haard.
In de verbindingsgang naar het achterhuis is door een grote dakkapel ruimte geschapen voor een tweede badkamer met douche, vaste wastafel en toilet, alsmede een ruimte, welke in gebruik is als kantoor.
Boven het achterhuis zijn een 3e slaapkamer en een ruime muziekkamer/fotostudio van circa 35 m² (met airco) gesitueerd met een kastenwand. Vanuit de muziekkamer is de hooizolder met een betonvloer (boven de voormalige stal) bereikbaar.

Tweede verdieping
Vanaf de overloop van het voorhuis is, middels een vaste trap, de tweede verdieping bereikbaar met daarop slaapkamer 4, slaapkamer 5 en een derde badkamer met douche en een apart toilet, alsmede een ruimte met een tweetal boilers.
Agrarisch gebouw
Aan de andere kant van de binnenplaats is een tweede "agrarisch" bedrijfsgebouw met onder meer een werkplaats met zolder, diverse paardenstallen, hooiopslag, open garages en een gesloten garage met dieseltanks. Het vloeroppervlak van dit gebouw is circa 540 m². Dit gebouw heeft dezelfde bouwwijze als de boerderij. Het gebouw is gebouwd met gebakken stenen in spouwmuren, gelamineerde spanten en het dak werd gedekt met gebakken pannen en beschoten met riet.

Multifunctionele schuur
Deze kwalitatief perfecte schuur is momenteel ingericht als binnenbak voor de ruitersport, maar is voor diverse alternatieve doeleinden geschikt. Het betreft een volledig geïsoleerde (muren en dak) hal met zandbodem en wasplaats. De hal heeft een oppervlakte van 1500 m² (25 x 60).

De bestemming
De diverse percelen zijn gelegen in het bestemmingsplan "Buitengebied 2003" van de gemeente Ubbergen.
Het bestemmingsplan geeft de bestemming "agrarisch bouwblok". De gemeente staat positief t.o.v. alternatieve bestemmingen.

De percelen hebben de navolgende bestemming:
1. Natuurontwikkelingsgebied. Het bestemmingsplan geeft aan dat extensief recreatief gebruik toegestaan is. Bij de begripsbepalingen wordt zulks omschreven als "recreatief medegebruik van gronden, zoals wandelen, paardrijden, fietsen, varen, zwemmen en vissen".
2. Agrarisch gebied met landschappelijke waarde.
3. Agrarisch gebied.

De boerderij betreft een prachtige wederopbouwboerderij welke aangewezen is als gemeentelijk monument. In dit kader geeft de gemeente aan mee te willen denken aan een passend alternatief gebruik binnen de bestaande gebouwen, waarbij gedacht kan worden aan kleinschalig recreatief gebruik, ombouw tot een woonproject, beschermd wonen als ook atelier- en expositieruimte. Een en ander uiteraard binnen de kaders van respect voor de omgeving en de gebouwen, waarbij de bestaande ontsluiting gehandhaafd wordt en er geen grote "verkeersaantrekkende" activiteiten ontwikkeld worden.
Vanuit de gemeente werd verder aangegeven dat de "ervenconsulent" van Gelders Landschap hierin een rol zou kunnen spelen.

Algemeen
Het geheel is als volgt te verdelen:
- De boerderij gelegen op een agrarisch bouwblok met daarop de bedrijfsgebouwen en
cultuurgrond met een oppervlakte van circa 1 hectare.
- Uit te breiden naar een perceel van circa 7,2 hectare met een natuurlijke poel van 0,5 ha.
- Het complex is tevens te koop met 35 hectare cultuurgrond.
- Het complex is te koop als geheel met 70 hectare met cultuurgrond, een binnenwater met
eilandjes, houtwallen, bosplantsoen, wilgenbosjes en wildakkertjes.

Vraagprijs
De vraagprijs met 1 hectare: € 895.000,00 k.k.
De vraagprijs met 7,2 hectare: € 1.275.000,00 k.k.
Het terrein is uit te breiden tot in totaal 70 hectare.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer PMR2000285
Vraagprijs € 895.000,- k.k.
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Dinsdag 3 juli 2018
Eigendomsrechten Geheel perceel
Bouw
Type object Woonhuis, landhuis, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1947
Dakbedekking Dakpannen
Type dak Zadeldak
Isolatievormen Dakisolatie
Muurisolatie
Dubbelglas
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 10.000 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 395 m²
Inhoud 1.050 m³
Oppervlakte overige inpandige ruimten 400 m²
Oppervlakte externe bergruimte 400 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 3
Aantal kamers 16 (waarvan 5 slaapkamers)
Aantal badkamers 4
Locatie
Ligging Aan rustige weg
Vrij uitzicht
Open ligging
Platteland
CV ketel
Combiketel Ja
Uitrusting
Warm water CV-ketel
Verwarmingssysteem Centrale verwarming
Heeft een lig-/zitbad Ja

Plattegronden

Kaart