Te koop: Doraweg 18, 8531 PW Lemmer

€ 575.000,- k.k.
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Gebruiksoppervlakte wonen 140 m²
Perceeloppervlakte 10.000 m²
Aanvaarding In overleg

Omschrijving

Keuring onderhouden vrijstaande woning met bijgebouwen, erf, ondergrond met een oppervlakte van ca. 1,00,00 ha. De mogelijkheid bestaat om de locatie uit te breiden met meer oppervlakte eigendom aansluitend gelegen naast en achter de opstallen.

Landelijk gelegen locatie in Lemmer, bestaande uit een vrijstaande woning, ligboxenstal, werktuigenberging en overige (erf) verhardingen.

Het betreft een rustige woonlocatie, gelegen te midden van weilanden, ten noorden van Lemmer in een waterrijk gebied. Zo staat de locatie aan het Prinses Margrietkanaal en de Grote Brekken. Het kanaal staat in verbinding met zowel het Koevordermeer, Tjeukermeer en het Slotermeer. Kortom, het hele Friese merengebied is goed en snel bereikbaar via het water.

Tevens is de locatie goed bereikbaar via de provinciale weg Lemmer – Balk en gelegen 10 minuten vanaf de rijksweg A6. Daarnaast is Amsterdam binnen een uur bereikbaar. Ook zijn de plaatsen Joure, Heerenveen en Sneek goed bereikbaar via de A6, maar ook de prachtige en historische Gaasterlandse bossen en het centrum van Lemmer liggen op 10 minuten afstand.

Lemmer telt ruim 10.000 inwoners en is in de zomermaanden een druk bezochte badplaats. Vanwege de directe ligging aan het IJsselmeer trekt de plaats toeristen aan uit vele gebieden van Nederland. Lemmer is één van de belangrijkste vissersplaatsen van Nederland. Het dorp telt in totaal 5 basisscholen, diverse sportverenigingen en supermarkten. Tevens is Lemmer bekend om haar monumentale (werelderfgoed) stoomgemaal “Het Woudagemaal” welke het grootste nog werkende gemaal ter wereld betreft.

Vrijstaande woning:
De woning is in 1967 gebouwd en is in 2009 aangepast aan de eisen van deze tijd. De woning is opgetrokken in spouwmuren en het dak is met dakpannen gedekt. De kunststof kozijnen zijn voorzien van dubbele beglazing. De woning wordt verwarmd middels centrale verwarming, combiketel (Intergas - eigendom) van 2009. De gebruikelijke nutsaansluitingen van water en elektra zijn aanwezig. Tevens is er aansluiting op glasvezel aanwezig. Verwarming vindt plaats via een CV-installatie welke is aangesloten op een propaangastank. Het object is niet aangesloten op riolering. Daarnaast is er een beerput aanwezig met een overstort naar het oppervlaktewater.

De woning is omringd door een riante tuin, met een grasgazon en een boomgaard. Op diverse terrassen kan er worden genoten van de ochtend- en avondzon.

Indeling woning:
Begane grond: entree, hal, woonkamer, open keuken, bijkeuken, toilet en douche, kantoor (voormalige garage);
Verdieping: overloop, 4 slaapkamers, badkamer;
Zolder: bereikbaar via vlizotrap.

Bijzonderheden:
- Plafondisolatie aanwezig;
- De (tussen)vloeren zijn van hout;
- Inhoud woning ca. 550 m³.

Ligboxenstal:
De ligboxenstal is in 1967 gebouwd. In 1988 is de stal uitgebouwd met onderkeldering van ca. 500 m³. In 2011 is de oude grupstal vervangen met onderkeldering van ca. 1.000 m³. De stal heeft een afmeting van ca. 46 x 30 meter. Het geheel is opgetrokken in een staalconstructie en gemetselde gevels. Het dak is deels met asbestcement houdende golfplaten gedekt en het achterste dak-deel is asbestvrij.

Bijzonderheden:
- Mestopslagcapaciteit: 1.500 m³ (geheel onderkelderd – 1988 betonblokken (2 rijïg) en 2011 gestorte putmuren);
- Roostervloer (deels vernieuwd in 2010/2011);
- Nokhoogte ca. 8 meter;
- Goothoogte ca. 2,3 meter;
- Aan de stal bevindt zich een uitbouw (2013).

De gehele stalinrichting zal worden verwijderd (kaal worden opgeleverd).

Melkstal
De melkstal bevindt zich inpandig in de ligboxenstal. Alle installaties en stalinrichting zal uit de melkstal worden verwijderd, zo ook de bijhorende silotank.

Opmerking: In overleg is de stalinrichting van de ligboxenstal en de melkstal over te nemen.

Werktuigenberging
De werktuigenberging is in 1988 gebouwd en heeft een afmeting van ca. 27 x 15 meter, gebouwd op een fundering van poeren met een ringbalk. Het geheel is opgetrokken in damwandprofielplaten. Het dak is met asbestcement houdende golfplaten gedekt. De vloer is voorzien van tegels.

Bijzonderheden:
- Nokhoogte ca. 6,5 meter;
- Goothoogte ca. 3,5 meter.

Overig:
Vaste mestopslagplaats met daaronder een mestput, inhoud ca. 50 m³.

Kadastrale aanduiding (woning, bijgebouwen en erf):
Kadastrale gemeente Oosterzee, sectie H, nummers 333 deels (ca. 0,97,00 ha) en 334 (0,03,00 ha) totaal oppervlakte ca. 1,00,00 ha ofwel 10.000 m2.

Uitbreidingsmogelijkheid:
Er zijn diverse variaties mogelijk betreffende de uitbreiding van het erfperceel tot maximaal 29,96,66 ha eigendom.

Bestemmingsplan:
Volgens het bestemmingplan Buitengebied van de gemeente Lemsterland, thans gemeente De Fryske Marren, vastgesteld op 27 juni 2011 heeft de locatie de enkelbestemming Agrarisch.
Wij adviseren u als gegadigde om u te verdiepen in het bestemmingsplan van de gemeente De Fryske Marren: Herema State 1, 8501 AA, Joure, tel: 14 0514 of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

BIJZONDERHEDEN

Voorraden: De ruwvoervoorraad, mestvoorraad alsmede het nog aanwezige krachtvoer en de kunstmest zullen door verkoper worden meegenomen dan wel worden uitgereden (de mestputten worden zuigleeg opgeleverd).

Bodemverontreiniging: De percelen zijn op aangeven van verkoper voor zover bekend niet meer vervuild dan het agrarisch gebruik met zich heeft
meegebracht.

Ondergrondse tank(s): N.v.t.

Bovengrondse tank(s): Propaangastank (huurtank). Inhoud ca. 3.000 liter en is KIWA-gekeurd.

Totale mestopslag: De totale mestopslag bedraagt ca. 1.500 m³.

Energielabel: De woning heeft een voorlopige toewijzing energielabel D.

Ruilverkavelingslasten: N.v.t.

Erfdienstbaarheid: N.v.t. behoudens de hieronder genoemde bij transformatorstation.

Transformatorstation: Op het erfperceel bevindt zich een transformatorstation. Ten aanzien hiervan geldt het volgende: “het verkochte …… is bevoorrecht met een recht van weg alsmede met het recht tot het leggen, hebben, onderhouden, verwijderen en vernieuwen van kabels naar- en van de openbare weg naar- en van het te bouwen transformatorstation. Boven de te leggen kabels vanaf de openbare weg/wegen naar en van het te bouwen transformatorstation zal geen gesloten verharding of beplanting mogen worden aangebracht”.

Uitmeting deels- Het deelsperceel zal door het kadaster worden uitgemeten voor datum aktepassering, voor rekening van verkoper.
Verkoper en koper zullen in onderling overleg bepalen wat voor erfafscheiding er ter plaatse van de nieuwe grens zal worden geplaatst, zo ook voor wie de kosten van de nieuwe erfafscheiding komen.Verrekening van over- dan wel ondermaat zal plaatsvinden op basis van de overeengekomen kooprijs voor dat deel per m2.

OVERIGE INFORMATIE

- Alle op de koop vallende kosten komen voor rekening van de koper, hieronder begrepen zijn de notariskosten, inschrijvingen openbare registers en
overdrachtsbelasting.

- Aspirant kopers kunnen aan dit schrijven geen enkel recht verbinden van voorkeur of eerste koop.

- Tot zekerheid voor de nakoming van zijn verplichtingen is koper verplicht een aanbetaling bij de aangegeven notaris te storten, zijnde 10% van de hoofdsom (incl. eventuele roerende zaken).

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer FRYSL00109
Vraagprijs € 575.000,- k.k.
Inrichting Niet gestoffeerd
Inrichting Niet gemeubileerd
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Vrijdag 26 oktober 2018
Bouw
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1967
Dakbedekking Dakpannen
Type dak Zadeldak
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 10.000 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 140 m²
Inhoud 550 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 1
Aantal kamers 6 (waarvan 4 slaapkamers)
Locatie
Ligging Aan rustige weg
Aan vaarwater
Platteland
Vrij uitzicht
Uitrusting
Glasvezelaansluiting aanwezig Ja
Telefoonaansluiting aanwezig Ja
Beschikt over een internetverbinding Ja

Kaart