Verkocht

Verkocht: Oude Baan 49-51, 5125 NG Hulten

€ 624.500,- k.k.
Type object Woonhuis, eengezinswoning, vrijstaande woning
Gebruiksoppervlakte wonen 140 m²
Status Verkocht
Perceeloppervlakte 3.230 m²
Aanvaarding In overleg

Beschrijving

ALGEMEEN:
Binnen de bebouwde kom van Hulten gelegen vrijstaand woonhuis met bedrijfspand (bestaande uit een bedrijfshal met kantoortje en loods) en verdere aanhorigheden, ondergrond, erf en tuin. De bedrijfsruimten zijn verhuurd aan een derde partij tot eind mei 2021. Het is een unieke kans om een groot woonhuis te bewonen en daarnaast huur te ontvangen uit de bijbehorende bedrijfsruimten als belegger om deze eventueel in de toekomst zelf te benutten.
Hulten maakt deel uit van de gemeente Gilze en Rijen, een uitgestrekte gemeente ten zuidwesten van Tilburg. In totaal telt de gemeente ongeveer 26.000 inwoners, waarvan er circa 325 in Hulten wonen.
Hulten ligt tussen Breda en Tilburg en is goed ontsloten door de A58 ten noorden van Gilze en de oude Rijksweg (N263) langs de zuidkant van Rijen. De ligging van Hulten tussen Gilze en Rijen en op een steenworp afstand van het woongebied Reeshof in Tilburg zorgt ervoor dat de bewoners letterlijk tussen stad en land wonen. De stadse voorzieningen van Tilburg ligt vrijwel om de hoek.

Het betreft een klassiek woonhuis met aansluitend een in “boerderijstijl” vorm gegeven bedrijfsruimte met daarin een showroom inclusief toiletten, keuken, etc. Achter de showroom is een opslagruimte gemaakt. Aan het plein voor de showroom bevindt zich een kantoor. Het buitenterrein achter het woonhuis en achter de bedrijfsruimte is grotendeels verhard.

Het object grenst aan de zijkant aan een burger woning, aan de achterzijde aan de begraafplaats en aan de andere zijde aan een groenstrook. Het object is aan een rustige straat gelegen. Tegenover het object ligt een voormalig agrarisch bedrijf. Het object ligt direct bij de doorgaande Oude Bredaseweg zijnde de verbindingsweg tussen Tilburg en Breda.

BESTEMMING:
Het object is gelegen in het bestemmingsplan “Kern Hulten”, van de gemeente Gilze en Rijen, vastgesteld door de raad van deze gemeente op 10 maart 2008 en na goedkeuring door het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant op 28 oktober 2008 onder nummer 1400496 in werking getreden en onherroepelijk geworden. Krachtens dit bestemmingsplan is de onroerende zaak bestemd als:
Bedrijf met bedrijfswoning. De oppervlakte van het bebouwbare deel is circa 1.800 m2. De begrenzing van de bouwkavel komt redelijk overeen met de bestaande bebouwing. Echter in het verleden is er bebouwing gesloopt welke oppervlakte binnen het bouwvlak nog beschikbaar is voor bebouwing. Volgens artikel 3 van het plan moet er rekening worden gehouden met onder andere geluidscontouren van het vliegveld, parkeren op eigen terrein, behoud van cultuurhistorische waardevolle bebouwing en beschermwaardige bomen.

Artikel 6 B(2): Bedrijfsdoeleinden, (2) = maximaal toegestane milieu categorie
Volgens artikel 6 van het plan mag de locatie worden gebruikt voor bedrijfsactiviteiten uit milieu categorie I en II (lichte bedrijvigheid) met een dienstwoning met een inhoud van maximaal 750 m3. In elk geval mag er geen detailhandel of horeca.

(Bron: gemeente Gilze en Rijen, Toon Capel, medewerker Beleidsontwikkeling RO).

NUTSVOORZIENINGEN:
Aangesloten op:
• drinkwaterleiding;
• elektriciteit;
• telefoonnet;
• drukriolering;
• aardgas.

OMSCHRIJVING VAN HET OBJECT:

VRIJSTAAND WOONHUIS:
Bouwjaar omstreeks 1950;
Het woonhuis valt uiteen in vier delen:
- hoofdbouw 10,54 m x 9,03 m = circa 95 m2, goot circa 4 meter en nok circa 8 meter, derhalve inhoud circa 570 m3;
- achterbouw 10 m x 4,30 m = circa 43 m2, goot circa 2 meter en nok circa 5 meter, derhalve inhoud circa 150 m3;
- kantoortje voor het bedrijfsgebouw 8 m x 3,75 m = circa 30 m2 met lessenaarsdak gemiddelde hoogte 2,5 meter, derhalve inhoud circa 75 m3;
- achter achterbouw nog 2 m x 1,25 m = circa 2,5 m2 met hoogte circa 2 meter, derhalve 5 m3; kelder onder de woonkeuken van circa 6 m x 3,60 m = circa 21 m2 met een hoogte van krap 2 m, derhalve inhoud circa 40 m3;
in totaal heeft het als woonhuis een inhoud van circa 840 m3.
Het huis is opgetrokken uit spouwmuren en steense muren van bakstenen. Het zadeldak is beschoten met planken en gedekt met gebakken dakpannen. De kozijnen zijn van hardhout en voorzien van dubbel glas. Het huis is voorzien van centrale verwarming op aardgas in alle woon- en verblijfsruimten. De woonkeuken, toilet en gang zijn voorzien van vloerverwarming. De begane grondvloer is deels van beton en deels van hout. De verdiepingsvloer is van hout en zolder is ook van hout. De kapconstructie bestaat uit spanten van hout.

De indeling is als volgt:
Entree via keuken met pantry en los fornuis, toegang tot halletje met toilet, bijkeuken, woonkeuken met tegelvloer en stukwerk wanden, en plafond, woonkamer met vloer van hout, stukwerk wanden en plafond van hout, slaapkamer, hal met vloer van hout, stukwerk wanden, plafond van hout, via vaste trap vanuit woonkeuken naar eerste verdieping: vier slaapkamers (waarvan drie met muurkasten / bedstede) en een ruime badkamer met ligbad en aansluiting wasmachine welke toegankelijk is via een slaapkamer van waar ook de zolder bereikbaar is via een luik. Onder de woonkeuken is een kelder welke toegankelijk is vanuit de woonkeuken.

Opmerking:
Het woongedeelte is recent gerenoveerd waarbij de kozijnen en centrale verwarming (behalve de cv ketel) zijn vernieuwd. De eerste verdieping is grotendeels in oorspronkelijke staat. Het woonhuis verkeert in een redelijke staat van onderhoud.

BEDRIJFSHALLEN MET KANTOOR:
Bouwjaar omstreeks 1950;
Het bedrijfsgebouw valt uiteen in drie onderdelen:
kantoor, 8,40 m x 4,90 m = 41 m2, goothoogte circa 3 m en nok circa 4 m, derhalve inhoud circa 144 m3. Het kantoor is opgetrokken uit spouwmuren van bakstenen, zadeldak dat is gedekt met betonpannen en onderschoten met planken, vloer van beton / tegels onder vloerbedekking, dubbel glas, centrale verwarming, de indeling is als volgt: toilet, opslag, koffiehoek en kantoorruimte.
Showroom, 27,74 m x 20,84 = 578 m2, goothoogte circa 2,36 m en nokhoogte circa 10 m. De showroom is ingericht met toiletgroep, opslagruimtes, kantoor, deel ingericht als koffiehoek, grote keuken met inrichting voor restaurant, grote showroom. De showroom heeft spanten van hout welke deels zijn verstevigd met spanten van staal. Het dak is geïsoleerd en gedekt met stalen golfplaten. De muren zijn deels in spouw en deels steens opgetrokken uit bakstenen. De vloer is van gevlinderd beton. De showroom is voorzien van een loopkat aan een spant. In de showroom heeft de huurder voor eigen rekening met toestemming van de verhuurder een luxe bar gebouwd. De showroom verkeert in een redelijke staat en is voor de huidige huurder goed geschikt. Hij geeft aan dat hij het liefste blijft huren. De huurder heeft alles van binnen geverfd en opgeknapt. In de showroom is een opslagruimte met asbest plafond (voormalige verwarmingsruimte);
Loods / opslagruimte achter de showroom, circa 14,88 m x 16,41 m = circa 244 m2. De goothoogte is circa 2,5 m en nokhoogte circa 6 m. Deze ruimte ligt aan de achterzijde van het object en is bereikbaar via de oprit naast het woonhuis. De opslagruimte heeft spouwmuren welke zijn opgetrokken uit bakstenen. Het dak is gedekt met stalen profielplaten en rust op stalen spanten. De vloer is van beton en de ruimte is bereikbaar via een geïsoleerde overheaddeur. De opslagruimte is gebouwd in de jaren 80 – 90 van de vorige eeuw.

Opmerking:
De bedrijfshallen met kantoor verkeren in een redelijke staat. Het kantoor in combinatie met de showroom leent zich goed voor het gebruik door de zittende huurder. De opslagruimte (die ook aan hem is verhuurd) kan in combinatie met het omliggende achtererf mogelijk gebruikt worden als opslag met beperkte werkplaats. De huurovereenkomst loopt tot eind mei 2021.

ALGEMENE INFORMATIE OVER DE VERHUURDE STAAT:
De oppervlakte van de ondergrond van het bedrijf bedraagt 3.230 m2 minus 450 m2 ondergrond woonhuis maakt 2.780 m2 ondergrond bedrijf. Hiervan is een deel ingericht als bruikbaar erf en circa 800 m2 ingericht als braak terrein met bomen. Het bruikbare deel van het erf is deels verhard met gestorte beton en deels met gebroken puin.
Er zijn geen dringende investeringen noodzakelijk om de huidige huur van het kantoor, showroom en opslagruimte voort te zetten.

De zittende huurder is een onderneming op het gebied van innovatieve horeca-inrichtingen. Volgens de huurovereenkomst is het voorgenomen gebruik kantoor, etalage, demonstratieruimte en magazijn. De huurovereenkomst loopt nog tot en met 31 mei 2021 en de aanvangshuurprijs bedraagt op jaarbasis € 20.000. In het bijzonder is afgesproken dat huurder maandelijks € 200 korting verkrijgt op de huurprijs in ruil voor het plegen van klein onderhoud en het opgeruimd houden van het terrein. De betreffende ondernemer heeft aan ondergetekende medegedeeld dat hij het liefst blijft zitten met zijn bedrijf. De netto huur betreft dus € 17.600 per jaar welke is geïndexeerd met CPI index.
De loods / opslagruimte achter de showroom is verhuurd aan dezelfde ondernemer als het kantoor met showroom. De huur betreft € 6.000 per jaar en deze overeenkomst loopt tot 31 mei 2021.

De totale jaarlijkse geïndexeerde huurovereenkomst betreft dus netto € 23.600.

NB. De groenstrook en het terrein naast ten oosten van de boerderij is momenteel in gebruik als groenstrook.

BEZICHTIGING:
Wilt u dit object bezichtigen, dan kunt u rechtstreeks bellen op 06 – 21 21 24 31 of 073 – 217 35 80. De heer Mr. A.A.H.M. (Arjan) van Heerebeek zal u rondleiden.

ROERENDE ZAKEN:
Er zijn geen roerende zaken in de koop begrepen.

VRAAGPRIJS:
De vraagprijs bedraagt € 624.500,= k.k.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer VGP3900458
Vraagprijs € 624.500,- k.k.
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Bouw
Type object Woonhuis, eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1950
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 3.230 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 140 m²
Inhoud 720 m³
Oppervlakte overige inpandige ruimten 30 m²
Oppervlakte externe bergruimte 863 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 3
Aantal kamers 6 (waarvan 5 slaapkamers)
Locatie
Ligging Aan rustige weg
Open ligging
Tuin
Type Tuin rondom
Hoofdtuin Ja
Staat Normaal
Uitrusting
Tuin aanwezig Ja
Heeft een garage Ja
Kadastrale gegevens
Eigendom Eigen grond

Kaart