Beschrijving

Weg uit de stad? Zoekt u 2 woningen in één pand? Wilt u onthaasten op het platteland in Friesland?
Dat is hier mogelijk. Een landelijk gelegen woonboerderij op maar liefst 1,4 hectare eigen grond tussen de gezellige plaatsen Sneek en Bolsward.
U woont hier op het platteland en bent toch met 5 autominuten op de autosnelweg A7, dus een goede bereikbaarheid richting het noorden maar ook richting de afsluitdijk naar het westen. Op het erf kunt u o.a. paardrijden, tuinieren, groenten verbouwen, dieren houden, zwemmen in het buitenzwembad, knutselen in de schuur/werkplaats, relaxen op diverse terrassen, etc. Nabij de boerderij ligt de Kloostervaart waar men kan vissen, wandelen of kanovaren. Wat wilt u nog meer?

Deze boerderij bestaat uit 2 woondelen, te weten het “voorhuis” en het “achterhuis”.
Het statige voorhuis is recent gerenoveerd en stamt van origine ongeveer uit het bouwjaar 1760.  Hier zijn veel mooie authentieke details bewaard gebleven tijdens de verbouwing. Het andere woondeel “het achterhuis” treft u (inpandig) aan in de hals van de boerderij en aan de voorzijde van de voormalige koeienstal uit het bouwjaar 1972. 
Vanaf het jaar 1997 tot heden zijn er steeds in fasen renovaties in de woondelen gerealiseerd.
Verder zijn er nog diverse schuren aanwezig voor opslag en paardenverblijf.

Indeling

Indeling “voorhuis”
-Begane grond: Voorentree, gang met trapopgang, toilet, meterkast en kelder. Een ruime woonkamer die op dit moment als kantoor en trainingsruimte gebruikt wordt. Een mooie woonkeuken in de voormalige melkkelder, onderverdeeld in een zithoek en keukenblok met vaatwasser. De overige losse apparatuur kan desgewenst overgenomen worden. CV opstelling is aanwezig in een kast tussen de keuken en de woonkamer. De tegelvloer is voorzien van authentieke landelijke estrikken. Vanuit de gang van het “voorhuis” is er toegang naar het 2e woondeel “het achterhuis”.

Indeling ”achterhuis”
-Begane grond: Voorentree, hal met trapopgang, het (separate) toilet en de badkamer zijn voorzien van vloerverwarming. In de badkamer treft u verder een ligbad, een royale douchecabine en een badkamermeubel aan. Vanuit de hal is er toegang naar diverse vertrekken, te weten de inpandige schuur/berging, een bijkeuken met CV,-  en witgoedopstelling, de royale open woonkeuken met vloerverwarming, de woonkamer en een slaapkamer/kantoor.  De woonkamer bevindt zich in de hals van de boerderij en deze geeft weer toegang naar het “voorhuis”.

Inpandige schuur: De voormalige ligboxstal, is te gebruiken als garage, opslag, werkplaats en / of dierenverblijf.

Eerste verdieping

-Verdieping “voorhuis”: Overloop, vaste kast, badkamer voorzien van vloerverwarming, wastafel, een smalle hoge kast voor de handdoeken e.d. en een mooie douchecabine met massagedouche. Verder treft u hier 2 slaapkamers aan. Wasmachineaansluiting aanwezig in de doucheruimte.

-Verdieping “achterhuis”: hier bevindt zich een royale slaapkamer met ruimte voor berging.

Tweede verdieping

Er is een vliering in het voorhuis aanwezig, te bereiken middels een vlizotrap op de overloop.

Tuin

Het erf en de tuin heeft 2 aparte opritten, een tuin rondom de boerderij, op het overige erf treft u verder een buitenrijbak van 60m x 20m, een zandpaddock voor de paarden en een rondvormig zwembad. Dit zwembad met ruim terras ligt mooi beschut tussen het struikgewas en bomen. Tevens vindt u op het erf diverse fruitbomen en struiken. De overige grond achter,- en naast de boerderij is ingericht als weiland voor de paarden. 

Overige gebouwen op het erf:
Er zijn nog diverse oudere gebouwen aanwezig zoals het voormalige tanklokaal,- en melkstal, een voormalige mestsilo met zandbodem (deze wordt op dit moment gebruikt als overdekte longeercirkel), de paardenstal met 6 boxen. Verder een kapschuur met aan de achterzijde een zandpaddock voor de paarden en een overkapping waaronder ook een zitje gecreëerd is. U heeft hier een prachtig uitzicht over de landerijen achter de boerderij.
De schuren zijn te gebruiken voor opslag en/of paarden/dierenverblijf.

Bijzonderheden

Alles op een rijtje:

-Boerderij heeft woonbestemming en is voorzien van 2 woondelen, voor eventueel mantelzorg of gastenverblijf  
-Centraal gelegen in de driehoek Sneek – Bolsward – Leeuwarden
-Op 5 autominuten gelegen van de A7
-Veel voorzieningen zoals scholen en winkels in de plaatsen Bolsward en Sneek
-Bolsward ligt op een fietsafstand van ca. een kwartier. Fietsafstand naar Sneek ca. een half uur
-Klein vaarwater nabij de boerderij
-Veel privacy in en om de boerderij
-Veel ruimte voor wonen met eventueel werken, zoals een praktijk,- of kantoorruimte
-Asbestdaken zijn nog aanwezig op de schuren 
-Verwarming CV (twee ketels) en gaskachel middels propaangastank aansluiting
-Gelegen op maar liefst 1,4 hectare eigen grond
-Het voorhuis is recent gerenoveerd 
-Energielabel is aangevraagd en in behandeling
-Heeft u andere plannen dan de woonbestemming, vraag het na bij de gemeente wat mogelijk is

Bent u nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak voor een bezichtiging.

Kenmerken