luchtfoto  (2) luchtfoto  (3) overzicht geheel met waal woning, voorgevel tuin, voortuin woning woning, zijgevel met tuin woning, achtergevel tuin, poort met toegang terras tuin, schuurtje tuin, schuurtje met parkeerplaats tuin, schuurtje met parkeerplaats 2 tuin,receptie camping tuin, oprit tuin, campingplaatsen tuin, fruitopstand tuin, fruitopstand 2 tuin, weiland tuin, weiland 2 woonkamer (1) woonkamer (2) woonkamer (3) grote keuken (1) grote keuken (2) grote keuken (3) woonkamer 2 (1) woonkamer 2 (2) keukentje extra ruimte (1) extra ruimte (2) douche camping keuken (1) camping keuken (2) camping ontmoetingsruimte (1) camping ontmoetingsruimte (2) camping ontmoetingsruimte (3) camping, toilet e.d (1) camping, toilet e.d (2) camping, toilet e.d (3) camping, toilet e.d (4)
luchtfoto  (2)
luchtfoto  (3)
overzicht geheel met waal
woning, voorgevel

Te koop: Hommelstraat 26, 6641 KZ Beuningen

Prijs op aanvraag
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Gebruiksoppervlakte wonen 220 m²
Perceeloppervlakte 50.360 m²

Omschrijving

Op een mooie locatie gelegen vrijstaande woonboerderij met camping, groepsaccommodatie, schuren en landbouwgrond op een perceel van 5.03.60 hectare.

Woonboerderij:
De eerste bebouwing van de boerderij dateert uit de tijd van Napoleon. De boerderij, zoals we die nu kennen, is een krukboerderij met een zeer brede voorgevel, waarachter zich het woonhuis bevindt, met haaks daarop het bedrijfsgedeelte. Hierdoor heeft het geheel een L-vormige plattegrond, in de vorm van een deurkruk, (wat de naam verklaart) en stamt uit 1844. De laatste decennia is de bebouwing diverse malen aangepast en gemoderniseerd. Het achterhuis is in 2010 opnieuw opgebouwd en in 2012 is het dak vernieuwd met geïsoleerde dakplaten.

Indeling begane grond:
Voorhuis: Betegelde hal, betegelde keuken met keukenopstelling, voorzien van oven en elektrisch fornuis. Vanuit de keuken is er een doorgang naar een “opkamer” en gewelfkelder. Berging met boerenplavuizen waar een hout gestookte c.v.-ketel is geplaatst. Appartement met betegelde woonkamer, keuken en slaapkamer.
Achterhuis: Ruime recreatieruimte met fraaie houten vloer en balkenplafond. De recreatieruimte is voorzien van een bar. Het achterhuis is voorzien van dames en herentoilet.
Aansluitend is er een keuken t.b.v. de camping en de recreatieruimte. De keuken is voorzien van een elektrische frituur en keukenblok met gasfornuis. Verkooploket met elektrisch bedienbaar rolluik.

Indeling eerste verdieping:
Overloop met toegang tot 3 slaapkamers. 1 slaapkamer betreft een ruime zolder, welke gesplitst kan worden in 2 of zelfs 3 slaapkamers, waardoor 5 slaapkamers ontstaan. Tevens badkamer met douche, wastafel en toilet.

Bijgebouwen:
Gemetselde schuur (circa 100 m²) en opslagloods (circa 65 m²). Aansluitend een gerenoveerd appartement en sanitair-/toiletgebouw t.b.v. de camping.
Verder staat er op het perceel nog een chalet, voorzien van receptie en gastenverblijf.
Het gastenverblijf/appartement bestaat uit een woonkamer, voorzien van gietvloer, tuindeuren en rolluiken, een keukentje met gasfornuis, vaatwasser en koelkast, 2 slaapkamers en betegelde badkamer, voorzien van badmeubel, toilet en douchehoek. Vanuit de woonkamer is er een beklinkerd terras te bereiken.

Camping:
De camping bestaat uit 25 campingplaatsen met 10 elektriciteits- en wateraansluitingen.
Naast de 25 campingplaatsen is er nog een groot grasveld om tijdens evenementen zoals de Nijmeegse wandelvierdaagse meerdere campingplaatsen aan te bieden.
T.b.v. de camping is er onlangs een sanitair-/toiletgebouw gebouwd voorzien van toiletten, 3 douches en wastafels.
Nabij de entree van de camping is een ruime verharde parkeerplaats aangelegd met aansluitend het receptiegebouw.

Landbouwgrond:
Aansluitend aan de woonboerderij en camping ligt circa 4 hectare landbouwgrond, waarvan circa 1 hectare is voorzien van fruitopstand en 2,5 hectare weiland/akkerbouw. De grondsoort betreft lichte kleigrond.

Algemeen:
Het object betreft een woonboerderij, ingericht als bed & breakfast en groepsaccommodatie/recreatieruimte en camping met 2 gastenverblijven. De gemeente Beuningen heeft toegestemd met het bestemmingsplan “Camping Hommelstraat 26”. De bestemming van de woonboerderij is "wonen". Circa 1 hectare landbouwgrond met fruitopstand is tegen een goede pachtprijs verpacht tot 31 oktober 2025, waardoor een goed rendement wordt gerealiseerd. De resterende uitstekende landbouwgrond kan gebruikt worden als weiland of akkerbouw.

Situering:
Rustig landelijk gelegen in het buitengebied van de gemeente Beuningen, tussen de kern Beuningen en de uiterwaarden van de rivier De Waal. Het is een mooi en rustig gelegen locatie die zich uitermate leent voor recreatie.
De uiterwaarden en de dijk vormen met name in het voorjaar en de zomer een recreatief uitloopgebied. Veder is in de directe nabijheid gelegen het gebied ‘Roodslag’, dat aangeduid is als Ecologische Hoofd Structuur (EHS), vanwege zijn waardevolle natuur.
Dichtbij zijn er diverse uitvalswegen naar onder andere de A73 en A50. Het gezellige hart van Beuningen en andere openbare voorzieningen in het dorp liggen op fietsafstand. Tevens bent u binnen circa 15 autominuten in Nijmegen met al haar voorzieningen als het bruisende centrum, universiteit, ziekenhuizen en Centraal Station.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer PMR2000464
Prijs Prijs op aanvraag
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Dinsdag 3 april 2018
Eigendomsrechten Geheel perceel
Bouw
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1844
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 50.360 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 220 m²
Inhoud 850 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 6 (waarvan 3 slaapkamers)
CV ketel
Combiketel Ja

Plattegronden

Kaart