Te koop: Gaweg 5, 9801 TC Zuidhorn

Prijs op aanvraag
Type object Paardenbedrijf
Perceeloppervlakte 312.062 m²

Omschrijving

Door Agrivesta Houtman (Harm Jan Houtman, T 06 – 532 95 975, houtman@agrivesta.nl) te koop aangeboden:

Agrarisch bedrijf geschikt voor veehouderij, paardenhouderij en schapenhouderij op kadastraal 31.20.62 hectare grond direct aan en onder de gebouwen gelegen ten noordwesten van Zuidhorn (Provincie Groningen). Het bedrijf is volledig in eigendom bij de verkoper.

Ligging
Zuidhorn ligt ten westen van de stad Groningen, in de gemeente Zuidhorn. Het dorp Zuidhorn is een belangrijk forenzendorp en heeft een eigen treinstation aan de treinverbinding Leeuwarden – Groningen, met vandaar uit directe aansluiting op alle nationale (snel-) treinen. Verder heeft het goede busverbindingen met de stad Groningen. De stad Groningen is met de auto ook vlot bereikbaar.
Zuidhorn is een actief dorp met vele sociale voorzieningen, winkels, sportaccommodaties en diverse verenigingen. Voor het basis-onderwijs is er keuze uit meerdere scholen.
Voor meer informatie zie de site van de Gemeente Zuidhorn.
Het bedrijf is vrij in het buitengebied van Zuidhorn, aan het einde van een rustige weg gelegen. Landelijk gelegen met vanuit het woongedeelte zicht op ondermeer de scheepvaart in het Van Starkenborghkanaal.
Het centrum van Zuidhorn ligt op circa 3 kilometer afstand.

Het woongedeelte van de boerderij
Het woonhuis is waarschijnlijk oorspronkelijk rond 1923 gebouwd en nadien meermalig gerenoveerd. De keuken is rond 1985 opnieuw ingericht. De vloeren bestaan hoofdzakelijk uit hout. Dubbele beglazing. Het dak is, op een houten dakbeschot, met geglazuurde pannen gedekt. De verwarming is hoofdzakelijk middels een CV ketel (van december 2015), met
vloerverwarming in de hal, de werkkamer en in de badkamer. De woonkamer wordt middels een gaskachel verwarmd.
Voor het huishoudelijk afvalwater is er een eigen septictank (onder de bestrating bij de voordeur).
De indeling op de begane grond: hal met trapopgang, toilet, woonkamer, woonkeuken (met gasfornuis, oven, koelkast met vriesgedeelte, afzuigkap en vaatwasser), werkkamer, badkamer (met bad, separate douche en dubbele wastafel), kelder en bijkeuken (met keukenblok).
Op de verdieping bevinden zich een overloop, 4 slaapkamers (met CV aansluiting) en een inloopkast / zolderberging.
De vliering boven deze verdieping is niet in gebruik en niet toegankelijk.
De woning meet circa 800 m3.

Achterhuis
Het achterhuis is oorspronkelijk gelijktijdig gebouwd met het voorhuis, waarbij het voorhuis deels inpandig in het achterhuis is gesitueerd. De constructie bestaat oorspronkelijk uit een houten constructie met houten gebinten. Het dak is bedekt met ABC platen op restanten riet.
De voormalige Friese stal is nog aanwezig. De vloer is met beton verhard.
De schuur doet dienst als berging en stalling middels 4 eenling paardenboxen (circa 4 x 3,5 meter) en een kalverhok, en is in totaal circa 275 m2 groot.

Paardenstal
Aan de westelijke zijde is het achterhuis van de boerderij, middels een plat dak, verbonden met een paardenstal. Deze is rond 1975 gebouwd middels damwandprofiel platen op een houten constructie. Het dak is met ABC platen bedekt.
In de stal staan 10 eenling paardenboxen (circa 4 x 3,5 meter) en 4 groepshokken (circa 7 x 4 meter) voor elk circa 4 paarden.
Onder de betonnen vloer bevinden zich mestgoten met een opslagruimte van circa 200 m3.
Deze stal is circa 380 m2 groot (exclusief het tussenstuk met plat dak).
Alle paardenboxen zijn circa 9 jaar oud en demontabel.

Frontopen loods
Achter de gebouwen staat een frontopen loods welke rond 2001 is gebouwd. Deze heeft metalen spanten, damwandbeplating aan drie zijden, en golfplaten op het dak. Hierin bevinden zich 3 groepshokken voor elk circa 10 paarden.
De vloer is onverhard. De schuur meet circa 225 m2.

Mestopslag
Er is een metalen mestsilo zonder kap aanwezig van circa 800 m3 inhoud.
Onder de erfverharding en in de gietgoten van de paardenstal is circa 200 m3 mestopslag.

Verhardingen
Er ligt ruim 900 m2 betonverharding achter de gebouwen. Verder beschikt het bedrijf over een betonnen kavelpad van circa 3 meter breedte en ruim 500 meter lengte.
Er is een vaste mestopslag met betonnen wanden plus betonplaat met giergootje.
Naast de verharde mestplaat vind de ruwvoeropslag op rubberen matten plaats.

Paardenbak
Aan de voorzijde van de gebouwen ligt een paardenbak van circa 20 bij 40 meter, welke is gedraineerd op elke 5 meter.

Erf
Het totale erf meet circa 0.60.00 ha. Op het erf staat een transformator huisje van Enexis, op een eigen kadastrale perceel Zuidhorn, C, nummer 818. Hoewel er geen erfdienstbaarheden gevestigd zijn, is dit in de praktijk wel van toepassing voor genoemde opstal.

Cultuurgrond
Het aangeboden bedrijf betreft in totaal (kadastraal) 31.20.62 ha grond. Het betreft overwegend kleigrond, waarbij circa 2 ha op de overheidskaarten als "veengrond" staat aangemerkt.
In de zuidoostelijke hoek van het bedrijf, ligt op een aantal percelen een subsidiabel natuurpakket. Dit contract is ter overname door koper. Het jachtrecht is niet verhuurd.

Kadastrale gegevens
Het aanbod bestaat uit de volgende kadastrale percelen in de Kadastrale Gemeente Zuidhorn, sectie C, nummers 30, 31, 36, 37, 57, 58, 59, 60, 70, 71, 85, 354, 355, 393, 394, 395, 409, 410, 474, 475, 743, 744, 745, 767, 768, 782, 819, 857, en 1256.
Kadastraal zijn geen zakelijke rechten gevestigd en zijn er geen publiekrechtelijke beperkingen bekend.

Bestemming
Op het object is het Bestemmingsplan Buitengebied van de Gemeente Zuidhorn, onherroepelijk geworden op 24 mei 2012, van toepassing. Het gehele object heeft daarin de bestemming "Agrarisch". Het ingetekend bouwvlak is circa 0,4 hectare. In het Bestemmingsplan van de Gemeente Zuidhorn d.d. 27 maart 2019 hebben de gronden de dubbelbestemming “Waarde Archeologie 5” gekregen. Hierin is onder meer bepaald dat bouwactiviteiten die betrekking hebben op grondroerende werkzaamheden over een oppervlakte niet groter dan 1.000 m2, in veel gevallen zijn vrijgesteld van archeologisch (voor-)onderzoek.
Zie verder op de site van Ruimtelijke Plannen.

Betalingsrechten
Het bedrijf beschikt over 29,24 betalingsrechten. Deze zijn niet bij het aanbod inbegrepen.

Aanvaarding en betaling
In overleg.


Belastingen en kosten
De Waterschapslasten voor de grond over het jaar 2019 bedragen circa € 69,40 per hectare.
Alle op de koop betrekking hebbende kosten zijn voor rekening van de koper. Hierin zijn onder meer begrepen de notariskosten, kadasterkosten en overdrachtsbelasting.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 68041/15457
Prijs Prijs op aanvraag
Laatste wijziging Maandag 19 augustus 2019
Bouw
Type object Paardenbedrijf
Soort bouw Bestaande bouw
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 31 ha 20 a 62 ca

Kaart