Verkocht

Verkocht: Lageweg 1, 4414 RP Waarde

Type object Akkerbouwbedrijf
Status Verkocht
Perceeloppervlakte 174.557 m²

Beschrijving

ONLINE INSCHRIJVING GESLOTEN!
Luxe woning met Zeeuwse schuur op een ruim bemeten erf van 0.58.58 ha, dijkperceel van ca. 2.84.55 ha en ca. 17.55.72 ha cultuurgrond geschikt voor traditioneel bouwplan. Totaal groot 20.98.85 ha gelegen nabij de Lageweg en Plasseweg te Waarde.

Het object kan in zijn geheel, maar ook in delen worden aangekocht en wordt aangeboden in 6 kavels.

De woning is uitsluitend via 2 kijkdagen te bezichtigen. Aanmelden via website vlnn.nl/agrarisch verplicht. De percelen cultuurgrond zijn vanaf de openbare weg te bezichtigen.

Online inschrijving: woensdag 1 juli 2020 tot met vrijdag 10 juli 2020 om 12.00 uur op vlnn.nl/agrarisch.
Biedingen dienen uiterlijk maandag 17 augustus 2020 onherroepelijk te zijn.

Ligging
Het dorp Waarde ligt op Zuid-Beveland, pal aan de Westerschelde en omgeven door uitgestrekte landerijen. Het object is gelegen nabij de A58 met daarmee goede bereikbaarheid van Antwerpen, Bergen op Zoom en Middelburg.

RIANTE VRIJSTAANDE WONING - zó Zeeuws als hier woont u nergens
Rust, ruimte en privacy
Het vorstelijke perceel aan de Lageweg ademt rust, ruimte en privacy. De woning meet 221,5 m² (gebruiksoppervlak), heeft een inhoud van maar liefst 767 m³ en wordt omringd door een grote, weelderige tuin. Uitzicht op boomgaard en landerijen.
Vanuit uw woning kijkt u uit op fraaie, schaduwrijke leibomen die de landelijke sfeer versterken. Zowel binnen als buiten is het heerlijk toeven. Bij mooi weer geniet u vanaf uw terras of veranda met volle teugen van het vrije uitzicht op uw gazon met boomgaard en de uitgestrekte landerijen erachter.
Authentieke Zeeuwse schuur
Op uw erf staat ook een authentieke Zeeuwse schuur van ca. 412 m² (12,5 m x 33 m, 12 m hoog). Het gebouw telt meerdere deuren, bevat een aardappelopslag en hooizolder en is voorzien van krachtstroom. Het terrein voor de schuur is verhard met beton. Achter de schuur staat nog een kleinere voor kleinvee, met een buitenverblijf. De derde schuur aan het einde van het erf mag worden gesloopt. Hiervoor is een vergunning afgegeven.
De woning staat op een perceel van ca. 5.858 m² (aangeboden als kavel I, nog kadastraal in te meten). Desgewenst kunt u er ook nog een (deel)perceel rond uw terrein bijkopen ter grootte van ca. 9.476 m² (aangeboden als kavel II). De totale perceeloppervlakte bedraagt dan ca. 15.334 m², ofwel ruim anderhalve hectare.
Indeling begane grond:
- Mooie witte voordeur met glaspartijen aan de zijkant, entree met meterkast en toegang tot werkkamer, toilet en hal met open houten trap naar boven en toegang tot bijkeuken en woon/eetkamer.
- Gezellige, lichte werkkamer aan de voorzijde (oostzijde) met 3 ramen, ca. 11 m².
- Luxe keuken met witte kastdeuren, fraaie tegeltjes en mooie vloer. Alle inbouwapparatuur is aanwezig. Aansluitend eet- en L-vormige woonkamer met houten vloer. Totaal ca. 68 m². De openslaande deuren ontsluiten het terras achter de woning. De ramen rondom bieden veel licht en een mooi uitzicht.
- Nette, ruime bijkeuken, ca. 13 m², met veel opbergruimte, cv-opstelling, aansluiting wasmachine en droger en een doucheruimte met douche met glazen wand en wastafelmeubel.
De gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming. De ruitjesramen in roedeverdeling bieden een nostalgische ambiance. Kruipluik bij de voordeur.
Eerste verdieping:
- Overloop met toilet en toegang tot 4 mooi afgewerkte slaapkamers, waarvan 1 met dakkapel.
- Slaapkamer 1: aan voorzijde, ca. 23 m².
- Slaapkamer 2: aan achterzijde, ca. 11 m².
- Slaapkamer 3: aan achterzijde, ca. 11 m².
- Slaapkamer 4: aan zijkant (oost), ca. 24 m².
- Mooie badkamer met fraaie tegels, wastafelmeubel, ligbad en douche. Er is een dakkapel aanwezig en er is vloerverwarming.
Bergzolder:
- Bergruimte van ca. 15,5 m².
Overige woninginformatie
De woning is gebouwd in 2003 en goed onderhouden. Het schuine dak is bedekt met dakpannen. De ramen zijn gevat in kunststofkozijnen. De gevels en vloeren zijn voorzien van vloer- en spouwmuurisolatie. De Nefit cv-ketel uit 2003 wordt jaarlijks nagekeken en onderhouden. De begane grond en 1e verdieping hebben een betonnen vloer. De 2e verdieping heeft een houten vloer. De elektra bestaat uit 7 groepen, beveiligd met een aardlekschakelaar. Omdat de woning niet is aangesloten op het gemeenteriool, ligt er een septic tank (2-kamersysteem) in de voortuin. Propaantank (1100 liter) aanwezig. Het dak van de kleinveeschuur is bedekt met asbestgolfplaten. Eén wand in het oude tanklokaal in de Zeeuwse schuur bevat asbesthoudende wandbekleding.

Het is waarschijnlijk mogelijk een bestemmingswijziging voor de woning met erf en opstallen door te voeren naar ‘voormalige (agrarische) bedrijfswoning', mits de agrarische bedrijfsvoering beëindigd wordt.

DE PERCELEN CULTUURGROND
De percelen cultuurgrond zijn verdeeld over een huiskavel en een veldkavel. De huiskavel bestaat uit twee delen, namelijk percelen cultuurgrond (inclusief kavelpad) ca. 14.61.02 ha en een dijkperceel van 2.84.55 ha. De veldkavel bestaat uit percelen cultuurgrond ca. 2.94.70 ha. De grondsoort betreft lichte en zware zavel. Voor de grondkwaliteit verwijzen wij naar de grondmonsters. De ontwatering geschiedt middels drainage en werkt naar behoren. De percelen zijn goed ontsloten; enerzijds via een kavelpad en anderzijds via de openbare weg.

HET TE VERKOPEN OBJECT IS ONDERVERDEELD IN 6 KAVELS (zie kaarten)
Het object kan in zijn geheel, maar ook in delen worden aangekocht. Het is mogelijk op één of meerdere kavels in te schrijven. Het object is verdeeld in 6 kavels, waarbij kavel VI het geheel omvat.
Alle kavels zijn in volle eigendom en kunnen als zodanig in volle eigendom worden gekocht.
Kavel I: erf en opstallen - ca. 0.58.58 ha - zie beschrijving woning hierboven.
Kavel II: cultuurgrond bij erf en opstallen - ca. 0.94.76 ha - Het betreft een (deel)perceel cultuurgrond dat bij de erf en opstallen getrokken kan worden om een totale oppervlakte van ruim 1,5 ha te creëren of bij de cultuurgrond aan de Lageweg gevoegd kan worden. Gewas 2020: graan.
Kavel I en kavel II zijn gezamenlijk ca. 1.53.34 ha groot.
Kavel III: cultuurgrond aan de Lageweg inclusief kavelpad - ca. 13.66.26 ha - Het betreft 6 kadastrale (deel)percelen inclusief het kavelpad aan de Lageweg te Waarde. De grond is geschikt voor een traditioneel bouwplan. Grondsoort: deels lichte/deels zware zavel. Gewas 2020: aardappelen, wortelen en bieten. Eventueel interessant om kavel II erbij te kopen. Bieden op deze kavel kan, met betrekking tot de oppervlakte bieten en aardappelen, mét en zónder gewas. Ten aanzien van een deel van het kavelpad zal er een erfdienstbaarheid worden gevestigd om het dijkperceel te kunnen bereiken.
Kavel IV: dijkperceel aan de Lageweg exclusief kavelpad - ca. 2.84.55 ha - Het betreft een dijkperceel aan de Lageweg. Ideaal voor bijvoorbeeld beweiding voor schapen. Gewas 2020: gras. Ten aanzien van een deel van het kavelpad (zie kavel III) zal er een erfdienstbaarheid worden gevestigd om het dijkperceel te kunnen bereiken.
Kavel V: cultuurgrond aan de Plasseweg - 2.94.70 ha - Het betreft 3 kadastrale percelen aan de Plasseweg te Waarde. De grond is geschikt voor een traditioneel bouwplan. Grondsoort: deels lichte/deels zware zavel. Gewas 2020: uien.
Kavel VI: geheel - 20.98.85 ha - Het betreft kavels I tot en met kavel V in één geheel.

Verontreiniging:
Aan verkoper is niet bekend dat de onroerende zaak verontreiniging bevat die ten nadele strekt van het normale gebruik (agrarisch) of die heeft geleid of zou kunnen leiden tot een verplichting tot schoning van de onroerende zaak dan wel het nemen van andere maatregelen. In de akte van levering zal worden opgenomen dat elk risico dat de onroerende zaak een verontreiniging bevat voor koper zal blijven. Verkoper zal in betreffende akte worden gevrijwaard.

BELANGRIJKE DATA EN GANG VAN ZAKEN

Kijkdagen erf en opstallen (kavel I):
Vrijdag 12 juni 2020, van 14.00 tot 17.00 uur en vrijdag 26 juni 2020, van 14.00 tot 17.00 uur. Verplichte aanmelding via de website. Bezichtiging uitsluitend via kijkdagen.
Voor de percelen cultuurgrond worden er geen kijkdagen georganiseerd. Deze percelen zijn vanaf de openbare weg te bezichtiging.

Startdatum inschrijving: Woensdag 1 juli 2020.
Sluitingsdatum online inschrijving: Vrijdag 10 juli 2020 om 12.00 uur.

Biedingen:
Er wordt uitsluitend online geboden met een bedrag in euro’s, kosten koper en vergezeld van eventuele voorwaarden en/of ontbindingen. Duidelijk moet worden aangeven op welke kavel/kavels er geboden wordt. Er dient per kavel een bieding ingediend te worden. Voor kavel III geldt dan nog of dit mét of zónder gewas is. Er mag ingeschreven worden op 1 of meerdere kavels. Uw bod plaatst u via de website vlnn.nl/agrarisch. Een bod zonder voorbehouden is een pré. Uw bod is uiteraard niet zichtbaar voor andere bieders. Het bod komt binnen op een beveiligde server die niet toegankelijk is voor derden. Een notaris ziet toe op de biedingsprocedure. Na het sluiten van de biedingstermijn controleert de notaris de biedingen en een correct verloop van het proces. Vervolgens stemt Interfarms VLNN Makelaars de biedingen af met de verkopende partij.
Biedingen dienen uiterlijk maandag 17 augustus 2020 onherroepelijk te zijn. Ontbindingen later dan deze datum zijn niet toegestaan.

Juridische levering:
- Woning, erf en opstallen: 1 december 2020. Per 17 augustus 2020 zal koper een waarborgsom storten danwel een bankgarantie stellen ter hoogte van 10% van de koopsom.
- Grond Plasseweg en dijkperceel: 10 september 2020
- Grond Lageweg: 10 september 2020
Bij een notaris gekozen door de koper.

Feitelijke levering:
- Woning, erf en opstallen: 7 januari 2021. Voor ná 1 december 2020 zal de notaris 10% van de koopsom in depot houden als waarborg voor een correcte oplevering per 7 januari 2021.
- Grond Plasseweg en dijkperceel: 10 september 2020
- Grond Lageweg: roven oogst 2020

Gunning:
Gunning blijft onder alle omstandigheden voorbehouden aan verkoper(s).

Meer info op vlnn.nl/agrarisch

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 68045/21219
Status Verkocht
Laatste wijziging Maandag 21 september 2020
Bouw
Type object Akkerbouwbedrijf
Soort bouw Bestaande bouw
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 17 ha 45 a 57 ca

Kaart