Te koop: Saardijk 6, 5975 NW Sevenum

€ 810.000,- k.k.
Type object ALV overig
Perceeloppervlakte 20.329 m²

Omschrijving

ALGEMEEN

Het betreft een schapenhouderij met bedrijfswoning, stallen tbv schapen en voormalige varkensstallen, ondergrond, erf, aanhorigheden, en cultuurgrond. De locatie is gelegen in het agrarisch buitengebied van Sevenum, op steenworp afstand van de A67 en Equestrian Centre De Peelbergen. Zeer interessant voor een liefhebber van paarden of het oprichten van een paardenhouderij!

De huiskavel is deels bestemd als bouwvlak (oppervlak circa 0.66.42 ha) en deels in gebruik als grasland.


KADASTRALE SITUATIE

Kadastraal bekend:
Gemeente Sevenum, sectie W, nummer 204 2.03.29 ha
Gemeente Sevenum, sectie W, nummer 214 2.33.48 ha
Gemeente Sevenum, sectie W, nummer 215 1.37.72 ha
Gemeente Sevenum, sectie V, nummer 18 2.74.21 ha
TOTAAL 8.48.70 ha

Adres: Gelegen aan de Saardijk 6 te Sevenum


BESTEMMINGSPLAN

Het object is gelegen binnen het bestemmingsplan “Buitengebied Horst aan de Maas”, vastgesteld op 19-12-2017.
Het perceel heeft de enkelbestemming “agrarisch met waarden” inclusief bouwvlak en de functieaanduiding “specifieke vorm van agrarisch - veehouderij”. Binnen deze bestemming is een paardenhouderij toegestaan.

Op 11-10-2004 is een vergunning verleend voor het houden van 2 paarden, 576 vleesvarkens en 6 stuks jongvee ouder dan 2 jaar.


OMSCHRIJVING

Omgeving

Sevenum is één van de oudst bewoonde plaatsen in Noord-Limburg. De sfeer van een gezellig, historisch kerkdorp is goed bewaard gebleven. In de kern van Sevenum is een divers aanbod van gezellige horecagelegenheden en in de directe omgeving vindt men een aantal grote publiekstrekkers waaronder attractiepark Toverland en recreatiecentrum De Schatberg. Maar uiteraard zijn alle moderne voorzieningen ook binnen handbereik. Winkels, basisschool, sportcentrum en cultureel centrum zijn hiervan enkele voorbeelden. Sevenum heeft ook een bloeiend verenigingsleven waardoor er altijd wel iets te doen is.


Woning

Algemene informatie

Bouwjaar: onbekend, laatste keer verbouwd in 1979
Buitenmuren: baksteen voorzien van een niet-geïsoleerde spouw
Kozijnen: houten kozijnen met enkelglas.
Dak: Mansarde dak, gedekt met pannen.
Vloeren: begane grondvloer van beton en verdiepingsvloer van hout
Verwarming: HR combiketel (bouwjaar 2017) merk Vaillant.
Nutsvoorziening: aardgas, elektra
Overige voorzieningen: schotelantenne ten behoeve van t.v.
Inhoud woning totaal: circa 555 m3


Indeling

•De hal, voorzien van stucwerk en trapopgang naar de eerste verdieping, geeft toegang tot de keuken en woonkamer.
•De woonkeuken heeft voldoende ruimte voor een gezellige eettafel en is voorzien van een kelderkast, maar is verder eenvoudig ingericht. Verder is hier de meterkast, voorzien van slimme meter, gesitueerd.
•De woonkamer is afgewerkt met oud Hollands plafond, muren half voorzien van stucwerk en half van schrootjes en betonvloer met vloerbedekking. Er is een houtkachel aanwezig die als zodanig in gebruik is.
•Vanuit de keuken is er toegang tot het washok, met aansluitingen voor witgoed, en de badkamer. Deze is betegeld en voorzien van bad, douche en wastafel.
•Het toilet is halfbetegeld.
•De bovenverdieping is voorzien van 3 slaapkamers, welke gedeeltelijke voorzien zijn van schrootjeswanden. Twee slaapkamers beschikken over muurkasten.
•Het aangebouwde stalgedeelte van de woning is opgetrokken uit identieke materialen en gedeeltelijk ingericht als hobbyruimte en gedeeltelijk als paardenstal. Dit gedeelte is voorzien van houten spanten, verdiepingsvloer en hooizolder. Oppervlakte: circa 120 m2.


Stallen en bijgebouwen

Schuur/garage

Schuur/garage is opgetrokken uit steen, v.v. tussenmuren en met asbesthoudende golfplaten gedekt. Deze is in gebruik als garage, voor opslag en als kippenhok.
Oppervlakte: circa 71 m2.

Werktuigenberging en schapenstal

Gebouwd in 1983 van steen, stalen spanten, betonroosters, dupanel isolatieplaten en met asbesthoudende golfplaten gedekt. Deze stal heeft een openfront en is gedeeltelijk in gebruik als groepshok/potstal voor schapen. Dit gedeelte van de open front is voorzien van windbreekgaas welke handmatig te bedienen is.
Het overige gedeelte is in gebruik als werktuigenberging en af te sluiten door middel van een schuifdeur. Aan de achterzijde is een afhang gesitueerd.
Oppervlakte: circa 209 m2.

Voormalige zeugenstal

Bouwjaar onbekend. Achterste deel gebouwd in 1979 en voorste gedeelte verbouwd in 1988. Gebouwd van steen met stalen spanten. Voorzien van dupanel isolatieplaten en met asbesthoudende golfplaten gedekt.
De centrale gang geeft toegang tot een afdeling met 5 x 1 volledige cellen en een halve cel. De inrichting is geheel verwijderd. Een tussengang leidt naar een afdeling met twee kraamhokken voor schapen. Verder is deze stal nog voorzien van een ruime afdeling met 2 x 4 groepshokken voor schapen met luchtinlaat in de zijgevels. Deze hokken hebben betonnen tussenwanden.
Totale oppervlakte: circa 639 m2.


Voorzieningen

•Sleufsilo, oppervlakte circa 60 m2
•Erfverharding, oppervlakte circa 480 m2

Bijzonderheden

•De vraagprijs is exclusief roerende zaken.
•Er zijn geen betalingsrechten aanwezig.


AANVAARDING

In overleg.


VRAAGPRIJS

€ 810.000,- k.k.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 68059/20590
Prijs € 810.000,- k.k.
Laatste wijziging Dinsdag 12 november 2019
Bouw
Type object ALV overig
Soort bouw Bestaande bouw
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 2 ha 3 a 29 ca

Brochure(s) en overige bijlagen

Kaart