Te koop: Schuineslootweg 134, 7777 ST Schuinesloot

Prijs op aanvraag
Type object ALV overig, geiten
Aanvaarding In overleg

Omschrijving

ALGEMEEN:
Dit goed onderhouden melkgeitenbedrijf is prachtig gelegen in het landelijke gebied van Schuinesloot en is gelegen op ca. 2.20.00 ha grond. Er is eventueel meer landbouwgrond te koop tot in totaal ± 30 ha. Het gehele bedrijf kan going-concern overgenomen worden met de veestapel en leveringscontract voor CBM. De veestapel is CL- en CAE vrij en presteert technisch uitstekend.

Dit bedrijf geeft u de unieke kans om met een up-to-date melkgeitenbedrijf te starten en binnen de Provincie Overijssel uit te breiden. Het bedrijf heeft op dit moment een goede schaalgrootte met ± 900 melkgeiten en ± 300 melkgeiten in opfok. Met de aanwezige uitbreidingsvergunning kan er uitgebreid worden tot 1.200 melkgeiten en 500 melkgeiten in opfok.

De efficiënt ingerichte gebouwen bieden arbeidsgemak, zijn goed onderhouden en alle daken zijn asbestvrij. Er zijn zonnepanelen aangebracht op de daken (25.000 wattpiek).

KADASTRALE GEGEVENS:
Gemeente Sectie Nummer Grootte
Ambt-Hardenberg W 491 2.20.05 ha

LOCATIE:
Schuinesloot is een dorp behorend tot de gemeente Hardenberg in de Nederlandse provincie Overijssel. Schuinesloot ligt ten noorden van de plaats Slagharen, waar tal van voorzieningen zoals scholen en sportverenigingen aanwezig zijn. Medio 2019 wordt er een nieuwe basisschool in gebruik genomen in Schuinesloot.

BESTEMMINGSPLAN:
Het onroerend goed is gelegen in het Bestemmingsplan ‘Buitengebied Hardenberg’. De bestemming is ‘Agrarische bestemming met Waarden – Open Veenontginningslandschap’. Het bouwblok heeft een afmeting van ± 1 ha.

VERGUNNINGEN:
Er is een Omgevingsvergunning Beperkte Milieutoets (OBM) en NB vergunning verleend voor het houden van:
1.200 melkgeiten
250 opfokgeiten (0-61 dagen)
250 opfokgeiten (61 dagen – 1 jaar)

De bouwvergunning voor het verlengen van de bestaande stal en het uitbreiden naar bovenstaande dieraantallen is aanwezig.

OMSCHRIJVING MELKGEITENSTAL:
Deze degelijk gebouwde stal is van het bouwjaar 2000 en verlengd in 2007 en heeft een afmeting van ±25 m x 57 m. In 2015 is er een nieuwe 2 x 32 stands SAC melkstal gerealiseerd met automatische afname, olievrije vacuümpomp, frequentieregelaar en een Mueller melktank van 10.000 liter. Het geheel is opgetrokken vanuit prefab betonelementen, windbreekgaas/rolgordijnen met een stalen constructie gedekt met asbestvrije golfplaten. Indeling: 4 potstallen van 4 m breed met 2 brede voerpaden van ± 4 m breed.

OMSCHRIJVING OPFOKGEITENSTAL/WERKTUIGENBERGING:
Bouwjaar 2013 met een afmeting van ± 15 m x 35 m, verhard door middel van klinkers en opgetrokken vanuit prefab betonelementen met damwandprofielplaten. De stal heeft 1 pot van ± 5 m x 35 m met een betonvloer. Capaciteit: 200 lammeren

OMSCHRIJVING GARAGE/KAPSCHUUR:
Steensmuren, gedekt met asbestvrije golfplaten, afmeting van ± 10 m x 7 m met een aangebouwde kapschuur van ± 15 m x 7 m met een stropot van ± 9 m x 8 m.

OMSCHRIJVING OPFOKSTAL:
Deze opfokruimte biedt plaats aan ± 300 lammeren tot een leeftijd van 10 weken, enkele strohokken en 2 drinkautomaten. Gedekt met asbestvrije golfplaten.

OMSCHRIJVING WOONHUIS:
Het woonhuis (bouwjaar 1920) is goed onderhouden door de jaren heen gemoderniseerd. De laatste verbouwing heeft plaatsgevonden in 2013. Voorzien van houten kozijnen met thermopane beglazing. Opgetrokken vanuit steensmuren, houten verdiepingsvloeren en met dakplanplaten gedekt. Indeling: hal, badkamer (2013), toilet, woonkeuken, hal met trapopgang, woonkamer, kantoor, 2 slaapkamers, inbouwkast met CV Ketel (2014). Verwarming door middel van CV en gedeeltelijk vloerverwarming. Verdieping: Overloop, 5 slaapkamers en een toilet met wastafel.

OMSCHRIJVING OVERIGE VOORZIENINGEN:
-2 kuilplaten, ± 50 m x 8 m, verhard door middel van klinkers
-1 sleufsilo (2016), ± 36 m x 8 m, verhard door middel van betonplaten
-Vaste mestopslag, ± 14 m x 30 m, verhard door middel van betonplaten
-4 krachtvoersilo’s van 12, 8, 6, en 6 ton
-Mezutec bronwaterinstallatie (2015), 90 m diep
-Gas, water, elektriciteit, riolering, glasvezel

VRAAGPRIJS:
Op aanvraag

BTW:
Het bedrijf zit in de B.T.W.-regeling. Bij verkoop gaan wij ervan uit dat het bedrijf wordt overgedragen op basis van artikel 37d van de Wet op de Omzetbelasting.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 00002
Prijs Prijs op aanvraag
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Maandag 25 februari 2019
Bouw
Type object ALV overig, geiten
Soort bouw Bestaande bouw
Locatie
Ligging Buiten bebouwde kom

Brochure(s) en overige bijlagen

Kaart