ruinen 1 ruinen 1a ruinen 2 ruinen 3 ruinen 4 ruinen 5 ruinen 6 ruinen 6a ruinen 7 ruinen 8 ruinen 9 ruinen 10 ruinen 11
ruinen 1
ruinen 1a
ruinen 2
ruinen 3

Te koop: Mooi gelegen melkveebedrijf op 30.29.72 hectare.

Gijsselterweg 30, 7963 PE Ruinen
Prijs op aanvraag
Type object Melkveehouderijbedrijf, zand
Aanvaarding In overleg
Perceeloppervlakte 302.972 m²

Omschrijving

Algemeen:
Het betreft hier een melkveebedrijf met woning, ligboxenstal, werktuigenberging en paardenstal op 30.65.12 hectare grond, gelegen tussen Ruinen en Hoogeveen. Het bedrijf wordt geëxploiteerd in de btw-regeling.

De landerijen zijn allemaal gelegen direct achter en naast de gebouwen. Het betreft zware zandgrond welke waar nodig gedraineerd is. Er is een kavelpad van betonklinkers met een lengte van circa 500 meter.

Er is een NB-vergunning voor het houden van 200 stuks melk- en rundvee en bijbehorend jongvee aangevraagd.

Woonhuis:
De ruime woning uit 1986 is opgetrokken uit steensmuren en gedekt met dakpannen. Via de garage is de woning aan de ligboxenstal vast gebouwd.

De indeling van het woonhuis is als volgt:
Begane grond:
 Hal
 Toilet
 Ruime woonkeuken
 Bijkeuken
 Ruime woonkamer voorzien van parketvloer en houtkachel

Verdieping:
 Overloop
 Vier ruime slaapkamers
 Badkamer voorzien van douche, wastafel en toilet

Ligboxenstal:
De 3 + 1 rijige ligboxenstal van het bouwjaaar 1986 is opgetrokken uit houten spanten en gedekt met golfplaten. De muren zijn van metselsteen waarbij de voor- en achtergvel is bekleed met damwandplaten. De stal is voorzien van een roostervloer met circa 600 m³ mestopslag onder de stal.
Achter de melkstal aan de drie-rijgige kant van de stal zijn er 68 paddestoelboxen voor melkkoeien geplaatst, en is er een zelfsluitend voerhek. Aan de andere kant van de voergang zijn er 16 boxen voor droge koeien, 12 boxen voor jongvee tot 1,5 jaar en 21 boxen voor jongvee tot 12 maanden. Deze kant van de voergang is gedeeltelijk voorzien van een zelfsluitend voerhek en gedeeltelijk van een diagonaal voerhek.
Er is een 2 x 6 stands visgraat melkstal (Fullwood) met automatische afname en melkglazen aanwezig. De melkput is voorzien van een rubberen vloer.
Het bedrijf beschikt over een eigen melktank van 5.200 kg. Op de zolder boven de melkstal is een krachtvoersilo van 8 ton geplaatst. Tevens is er een eigen bron aanwezig.

Paardenstal:
De paardenstal heeft een afmeting van circa 10 x 35 meter en is gebouwd in 1997. De stal is opgetrokken uit stalen spanten en muren van metselsteen. De stal is voorzien van een houten zolder voor de opslag van ruwvoer en strooisel. In de stal zijn 14 ruime paardenboxen met gemetselde tussenmuren aanwezig. Evenals een zadelkamer en een spoelplaats.

Werktuigenberging:
De werktuigenberging is opgetrokken uit stalen spanten en damwandprofielplaten. Het dak is gedekt met golfplaten. Deze berging heeft een afmeting van circa 6,5 x 20 meter.

Voeropslag:
Het bedrijf beschikt over een viertal verharde kuilplaten voor de opslag van ruwvoer. Er is een kunstmestsilo van 8 ton aanwezig.
Behalve de krachtvoersilo van 8 ton boven de melkstal, is er nog een losse voersilo van 3 ton aanwezig.

Mestopslag:
Onder de roostervloeren van de ligboxenstal is een gemetselde mestput van circa 600 m³. Naast de ligboxenstal, onder de paardenstal, is nog een gestorte mestput van circa 600 m³ aanwezig.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 05309
Prijs Prijs op aanvraag
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Dinsdag 19 maart 2019
Bouw
Type object Melkveehouderijbedrijf, zand
Soort bouw Bestaande bouw
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 30 ha 29 a 72 ca
Kadastrale gegevens
Eigendom Eigen grond
Eigendom Eigen grond
Eigendom Eigen grond
Eigendom Eigen grond
Eigendom Eigen grond
Eigendom Eigen grond
Eigendom Eigen grond

Kaart