etagestal etagestal 2 kl etagestal achterzijde varkenshok ventilatie varkenshok binnen 1 varkenshok binnen 2 varkenshok binnen 3 varkenshok laadruimte varkenshok oud binnen silos mestsilos woning zijgevel woning achtergevel kl woning bovenaanzicht kl woning tuin woning keuken 2 woning keuken woning woonkamer
etagestal
etagestal 2 kl
etagestal achterzijde
varkenshok ventilatie
Verkocht

Verkocht: Steenplaats 3, 4926 SV Lage Zwaluwe

€ 525.000,- k.k.
Type object Varkensbedrijf, vleesvarkens
Perceeloppervlakte 9.300 m²

Omschrijving

Varkensbedrijf (2200 vleesvarkens) met vrijstaande bedrijfswoning op een perceel van circa 1 hectare. Mogelijkheid meer grond bij te kopen tot 16 hectare. Deze locatie kan ontwikkeld worden na sanering van de bedrijfsgebouwen.

Algemeen:
Het betreft een agrarisch bouwblok van circa 9300 m², met ruime uitbreidingsmogelijkheden binnen de bestaande natuurbeschermingswet vergunning. Het bedrijf is gelegen in het buitengebied van Lage Zwaluwe.
Melkgeitenhouderij behoort tevens tot de mogelijkheden.

Bedrijfsgebouwen:

Multifunctioneel gebouw
Het betreft een gebouw, gelegen naast de woning met een afmeting van 17,5 x 10 m. In dit gebouw is een kantoor, de brijkeuken, een werkplaats, en een dubbele garage gesitueerd waarin zich ook de noodstroomvoorziening bevind. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten.
In het kantoor (20 m²) bevindt zich de besturing van de brijvoermachine en het klimaat (alles is gekoppeld via het programma Farm Manager van Fancom) en hier bevindt zich ook de hoofdverdeler van de elektra (3 maal 80 amp.) incl. omschakeling naar noodstroom.
De brijkeuken is gebouwd in 1990 en gerenoveerd in 2005, opgetrokken met spouwmuren en het dak is geïsoleerd. Het betreft een restloze brijvoerinstallatie, type Fancom 778. In de ruimte staat een mengtank (2005) met een capaciteit van ca 5,5 m³ en vuilwatertank (1995) met een capaciteit van ca. 2 m³, een positioneringtank, capaciteit ca. 1 m³ en een rvs watertank, capaciteit 1,2 m³, bij de brijvoermachine hoort ook een voormenger(deze is buiten gesitueerd), voorzien van rvs weegstaaf, met een capaciteit van 20 m³.
In de brijvoerkeuken staat ook de eigen watervoorziening (Meze Maxi System Fleck 9500 2 keer 140 liter. Met 300 liter zoutvat (2012).
De werkplaats is voorzien van krachtstroom en verhard met tegels.

Etagestal
Het betreft een stal die gebouwd is in 2005, afmeting van 37 x 21 m en een capaciteit van 816(beneden) en 808 (boven) varkensplaatsen (0.8m/varken). De stal is opgetrokken met circa 1 meter boven begane grond peil, gestorte wand, daarboven elementen voorzien van isolatie, stalen spanten, en verzinkte gordingen en het dak is gedekt met geïsoleerde damwandprofielplaten. De fundering is op een betonplaat en is onderheid. De benedenetage bevindt zich circa 70 cm onder het maaiveld maar boven de grondwaterstand. Hier bevinden zich 8 afdelingen met elk 8 hokken met een capaciteit van 102 varkens per afdeling. Op de benedenverdieping zijn alle scheidingswanden uitgevoerd in gestort beton, de vloer is uitgevoerd met bolle vloer en betonroosters, onder de roosters bevindt zich een gestorte put van ca.40 cm diep waarlangs de mest middels een rioolsysteem afgevoerd wordt. De hokinrichting is volledig van kunststof en rvs lange trog (brijvoer).
De bovenetage bevind zich circa 3 m boven het maaiveld en is aan de huiszijde (voor) bereikbaar via een vast opgestelde trap met bordes en aan de achterzijde via een hellingbaan waarlangs ook de varkens aan en afgevoerd worden, de trap en de hellingbaan bevinden zich buiten de stal. Op de bovenverdieping bevinden zich ook 8 afdelingen met ieder 8 hokken met een capaciteit van 101 varkens per afdeling. Op deze verdieping zijn alle scheidingswanden uitgevoerd in kunststof, de vloer is uitgevoerd in bolle vloer en betonrooster. Ook hier een onder de roosters een gestorte mestput van ca.40 cm diep waarlangs de mest middels een rioolsysteem afgevoerd wordt. De hokinrichting is volledig kunststof en rvs lange trog (brijvoer).
De etagestal is is geheel voorzien van plafondventlatie (van Gaal plafond) en centrale afzuiging (merk Fancom). Het centraal afzuigkanaal ligt in de nok van de stal. De stal is voorzien van een (Uniqvile) chemische luchtwasser (70%) en een spuiwateropslag van ca. 50 m (polyester silo) alles uit 2005. Er is een gasleiding aanwezig zodat het mogelijk is iedere afdeling afzonderlijk op te warmen na leegstand middels mobiele hete luchtkachel. De stal is ook voorzien van vaste hogedrukleiding en hogedrukreiniger in vaste opstelling voor schoonmaakwerkzaamheden. De mest komt via het rioolsysteem in een verzamelput (10m) buiten de stal en wordt via automatische dompelpomp via ondergrondse leiding naar mestopslag gepompt.

Vleesvarkensstal
De stal is gebouwd in 1979 en 1987 en volledig gerenoveerd in 1992, afmeting 47,5 x 15 m. Er zijn 3 afdelingen met 4 hokken, capaciteit van 72 varkens en 3 afdelingen met 8 hokken, capaciteit van 112 varkens per afdeling. Verder is er een zieken-rest-stal met 4 hokken van 13 varkens per hok. De fundering is op boorpalen en op de putmuur. De gevels zijn gemetseld in spouw, stalen spanten met houten gordingen en het dak is gedekt met abc-golfplaten en geïsoleerd met dupanelplaten. De vloer is van beton, half bolle vloer, met vloerverwarming en betonroosters, de stal is geheel onderkelderd met put van ca. 1 m diep en de mest is via centrale leiding via mobiele mestpomp te verpompen naar mestsilo’s.
De hokinrichting is geheel in kunststof uitgevoerd met rvs lange trog (brijvoer). De ventilatie is geheel uitgevoerd met plafond ventilatie (van Gaal plafond) en onderafzuiging, aan de westzijde van de stal is een centraal afzuigkanaal gemaakt van damwand en golfplatendak (1992). Regelapparatuur en ventilatoren / meetwaaiers net als in de etage stal van het merk Fancom.
Achter deze stal bevindt zich een afleverruimte van 3 bij 14,5 m, dit is een overkapping met een separeerruimte voor circa 80 varkens (2005).

Caravanstalling
De stalling is van 1975 en heeft een afmeting van 27 x 21 meter. Fundering op palen, gemetseld in spouw, stalen spanten en houten gordingen. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten (2016). De vloer is van beton en stelconplaten. Onder de vloer is de voormalige mestput nog aanwezig. Deze is volgestort met puin. De stalling is geschikt voor circa 25 caravans. In dit gebouw is tevens een
omkleedruimte voorzien van vloerverwarming, douche en toilet.

Naast de caravanstalling staan de voersilo’s:
2x 54 m³, polyester, 2014
2x 12 ton, polyester
1x 4 ton, polyester
4x 25 m³ geheel rvs (silo’s zijn gekoppeld ,2 silo’s voor een product) alle 4 voorzien van roerwerk in rvs uitvoering.
1 voormenger (geheel rvs incl. rvs roerwerk) van 20m (al genoemd bij brijvoer keuken )met zwaar roerwerk (10kw)

Aanbouw
In 1980 is er een aanbouw gerealiseerd van 5 x 10 meter, in gebruik als opslagruimte. De muren zijn gemetseld en het dak is voorzien van asbestvrije golfplaten. De vloer is van beton. In de aanbouw staat de dieseltank opgesteld (dubbelwandig, 3000 liter).

Open loods
De voormalige ligboxenstal, gebouwd in 1981, is in gebruik als open loods en heeft een afmeting van 31 x 16 meter. Fundering op boorpalen, gemetseld in spouw, stalen spanten en het dak is gedekt met abc-golfplaten, geïsoleerd met Roofmate (3 cm). De vloer is van beton met roosters, onder de voormalige boxen en de roosters is de mestput aanwezig, deze zijn niet volgestort. De loods is voorzien van een segmentaaldeur (3,5 m). De voormalige melkstal met het tanklokaal is nog aanwezig.

Mestopslag
Stalen silo, Haverstore, 1989, inhoud 750 m³ op betonvloer onderheid. Gerenoveerd in 2015 en goedgekeurd tot 2020. Voorzien van mixsysteem met 1 dubbele kop.(boven/onder)
Flexobasin, 2011, inhoud 1200 m³, op zandbed Voorzien van electro mixer.

Voeropslag
2 sleufsilo, afmeting 15 x 5,5 m en afmeting 30 x 5,5 m. Bij beide is de muurhoogte 1 m (gemetseld). De vloer is van klinkers met rubberen afdekking. Vloerplaat van 6 x 30 m, beklinkerd. 2 kleine silo’s 15 x 3,5 voor bijproducten. Gemetselde muren, gestorte betonvloer met rubberen afdekking.

Erfverharding
Oprijpad, ca.100 x 3,5 m, voorzien van klinkers gefundeerd met 0.5mtr betonpuin. Rest van de erfverharding, ruim 1500 m, bestaat voornamelijk uit stelcon platen aangevuld met klinkers.

Bestemming:
Het bedrijf heeft de agrarische bestemming. De volledige regels met betrekking tot het bestemminsplan zijn op te vragen bij ons kantoor.

De woning:
Het betreft een traditioneel gebouwde woning uit 1953 met een inhoud van circa 590 m³ en woonoppervlakte van circa 180 m². In de loop der jaren is de woning verbouwd en uitgebreid. De kozijnen zijn vervangen in 1986 en voorzien van isolatieglas. Het dak is gedeeltelijk gedekt met gebakken pannen. De buitenmuren zijn van gebakken steen en aan de binnenzijde voorzien van een binnenblad van hout.

Begane grond:
Hal, L-vormige woonkamer met houten vloer.
Grote woonkeuken (4,5 bij 5,5 m) met keukenopstelling (2013) voorzien van afzuigkap, inductie kookplaat, combi magnetron/oven, koelkast, vaatwasser en aanrechtblad van composiet. De woonkeuken is voorzien van vloerverwarming.
Vanuit de keuken is er een toegang tot een kelderkast (4 m²). Middels een schuifpui is er toegang tot het terras met overkapping van circa 35 m².
Bijkeuken, kantoor, toilet met fonteintje, badkamer (2007) voorzien van douche, wastafel en toilet.

Eerste verdieping:
Overloop met 2 vaste kasten, 5 slaapkamers waarvan 1 voorzien van een Velux dakraam.

Tweede verdieping:
Boven 2 slaapkamers op de eerste verdieping is een vliering, welke te gebruiken is als bergzolder.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer PMR2000327
Vraagprijs € 525.000,- k.k.
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Maandag 15 januari 2018
Eigendomsrechten Geheel perceel
Bouw
Type object Varkensbedrijf, vleesvarkens
Soort bouw Bestaande bouw
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 93 a
Bedrijfswoning
Situatie Vrijstaand
Type object Vrijstaande woning
Inhoud 590 m³
Perceeloppervlakte 9.300 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 180 m²
Aantal bouwlagen 3
Aantal kamers 9 (waarvan 7 slaapkamers)
Tuin lengte 180 m.
Tuin breedte 34 m.
Tuin oppervlakte 6.120 m²

Kaart