Verkocht

Verkocht: Mooi varkensvermeerderingsbedrijf met twee woningen en unieke kans voor functie verandering.

Walhuisweg 30-32, 3774 TA Kootwijkerbroek
Prijs op aanvraag
Type object Varkensbedrijf, zeugen en vleesvarkens, zand
Aanvaarding In overleg
Perceeloppervlakte 28.118 m²
Status Verkocht

Omschrijving

Te koop een gesloten Varkensvermeerderingsbedrijf met twee keurig onderhouden woningen op een perceel van ruim 2,8 ha.
Met unieke mogelijkheid voor functiewisseling !
Het is gelegen in het buitengebied en ca 1.5 km van de dorpskern Kootwijkerbroek in gemeente Barneveld.

Indeling

De woning nr:30.
Zeer degelijke en ruime vrijstaande woning. De woning is in 1983 gebouwd en de bouwkwaliteit is perfect. De woning kenmerkt zich vooral door ruimte en vrijheid. U heeft vanuit bijna elk raam wel een weids uitzicht over de uitgestrekte landerijen.

U komt binnen via de ruime bijkeuken, voorzien van een tegelvloer. In de bijkeuken bevinden zich de meterkast, een spoelbak en veel kastjes en dus veel kastruimte. Daarnaast vindt u hier een eigen waterzuiveringsinstallatie plus een luik naar de kruipruimte.

Via de bijkeuken komt u in de ruime hal, voorzien van een vinylvloer. In de hal vindt u het toilet, dat ook zeer ruim is. Daarnaast vindt u in de hal toegangen naar de twee bovenverdiepingen, naar de keuken, de woonkamer, de speelkamer, het kantoor, de garage en de kelder. U hoort het al, ruimte te over in deze woning! De hal is volledig onderkelderd, waardoor u ook hier weer veel opbergruimte heeft. De schappen hangen er al, dus u hoeft uw spullen er alleen nog maar op te zetten.

Dan de woonkeuken. Deze ruimte is nog niet heel lang geleden voorzien van een nieuwe vinylvloer. De wanden zijn behangen. De keuken met crèmekleurige deurtjes en een betegeld aanrechtblad en is uitgerust met een 4-pits gasfornuis met daaronder een elektrische oven, een afzuigkap, een koelkast en een dubbele spoelbak.De woonkeuken wordt verwarmd door middel van een gezellige gaskachel. Door de grote ramen in deze ruimte kunt u heerlijk van u afkijken en heeft u een schitterend uitzicht over uw eigen perceel.

Via de keuken komt u in de gezellige woonkamer. Deze ruimte is voorzien van vloerbedekking en heeft een balkenplafond, wat voor veel sfeer zorgt. Ook deze ruimte wordt verwarmd door een gezellige gaskachel met schouw en ook vanuit hier kijkt u prachtig uit over uw eigen perceel.

Aan de andere kant van de woning bevinden zich de speelkamer en het kantoor. Beide kamers zijn zeer ruim en voorzien van inbouwkasten en radiatoren. Op de vloer ligt vloerbedekking en de wanden zijn behangen.

Dan de eerste trap naar boven. Doordat er in 1998 de woning is uitgebreid, zijn er twee afzonderlijke bovenverdiepingen ontstaan. In het gedeelte boven de keuken, de woonkamer en de hal vindt u een overloop, drie slaapkamers, de badkamer en een vlizotrap naar de zolder. Ook hier valt het weer direct op hoeveel ruimte dit huis biedt.

De overloop is heerlijk ruim en licht door de aanwezigheid van een groot dakraam. Op de vloer ligt vloerbedekking en de wanden zijn afgewerkt met lambrisering en granol. De ruime badkamer is zeer degelijk en voorzien van een ligbad met daarin de douche plus een wasbak. De ruimte is volledig betegeld.

Alle drie de slaapkamers zijn voorzien van vloerbedekking, behang en praktische knieschotten. De twee slaapkamers aan de voorkant hebben beide toegang tot het balkon. De ouderslaapkamer achter is met recht riant te noemen.

Via een vlizotrap bereikt u de deels afgewerkte zolder. Mocht u al uw spullen niet kwijt kunnen in de rest van het huis, dan kunt u hier ook nog genoeg kwijt.

Dan de tweede bovenverdieping. Deze bevindt zich boven de speelkamer, het kantoor en de hal. Boven aan de trap vindt u allereerst een handige inbouwkast. Daarnaast vindt u op deze verdieping nog twee ruime slaapkamers, beide afgewerkt met vloerbedekking en behang en uitgerust met handige knieschotten.

En dan de laatste ruimte: de garage. Dit vertrek is gerealiseerd in 1986. Ook hier is weer niet op ruimte bezuinigd. In de garage vindt u de cv-installatie plus een hygiënesluis. De garage is uitgerust met twee roldeuren.

Buiten vindt u de met zorg aangelegde tuin, bestaande uit een gazon omringd door een plantenborder.

Kortom: een zeer degelijke woning die u enorm veel ruimte biedt plus een schitterend uitzicht over de landerijen, waardoor u een groot gevoel van vrijheid ervaart. En dat is een kostbaar goed!

Woning nr 32:

Keurige vrijstaande woonboerderij, midden in de landerijen en bij uitstek geschikt voor senioren, omdat het gehele woonprogramma zich op de begane grond bevindt. De woning is gebouwd in 1963.

U komt de woning binnen via de bijkeuken met witgoed aansluitingen. Via deze ruimte komt u in de hal, met daarin het toilet (half betegeld) en de meterkast. Onder de trap naar boven vindt u een trapje naar de kelder, waar u verrassend veel opbergruimte heeft.

Via de hal bereikt u de woonkeuken. De eikenhouten keuken is eenvoudig, maar functioneel en voorzien van een vrijstaande 4-pitskookplaat op gas, een afzuigkap en een dubbele spoelbak. De vloer is afgewerkt met vloerbedekking en de wanden zijn behangen. De ruimte wordt verwarmd met een gaskachel.

Via de keuken bereikt u de ruime woonkamer. Ook deze ruimte is voorzien van vloerbedekking en behang en wordt verwarmd door middel van een gaskachel. De woonkamer is lekker licht door de vele ramen en biedt u voldoende uitzicht op de mooie omgeving.

Aangrenzend aan de woonkamer vindt u de zeer ruime slaapkamer met daaraan vast de eveneens ruime badkamer met toilet. De slaapkamer is voorzien van vloerbedekking en behang en wordt verwarmd door twee radiatoren.

De badkamer is ontzettend ruim en daarmee uitermate geschikt voor senioren die wat minder goed ter been zijn. De ruimte is volledig betegeld en voorzien van een ruime douche, een toilet en een wasbak.

De laatste ruimte beneden is de garage. Deze is opgedeeld in twee ruimtes, zodat u één grote berging heeft plus een plek om uw auto te stallen. De cv-installatie bevindt zich ook in de garage.

Via de trap in de hal bereikt u de bovenverdieping, waar zich ook nog eens vier slaapkamers plus een badkamer bevinden. Alle slaapkamers zijn voorzien van vloerbedekking plus behang. Drie kamers hebben inbouwkasten en twee kamers een kleine dakkapel.

In de badkamer op de eerste verdieping vindt u een ruime doucheruimte plus een wasbak. Deze badkamer is momenteel niet in gebruik en gedateerd, maar het biedt mogelijkheden voor een nieuwe badkamer of eventueel een ruimere slaapkamer.

De keurig aangelegde en onderhouden tuin bestaat uit een gazon met daaromheen een plantenborder. Daarnaast is er ook nog een grote moestuin aanwezig.

De stallen:

Dragende zeugen, dek, gespeende biggen en kraamstal.
Deze stal bestaat uit één gebouw. Het bouwjaar van deze stal is naar schatting van circa 1980. De stal heeft een afmeting van 42,5 x 14 meter. De fundering van de stal is op staal en de gevels zijn opgetrokken uit spouwmetselwerk. Het dak bestaat uit vrijdragende stalen spanten, gedekt met ABC golfplaten.
De stal is voorzien van mechanische ventilatie en heeft een mestopslag voor 260 m3 drijfmest .
Deze stal is ingericht voor 24 kraamzeugen,81 guste/dragende zeugen, 3 beren en 168 gespeende biggen.

Vleesvarkenstallen
Stal 1 bestaat uit één gebouw. Het bouwjaar van deze stal is naar schatting van circa 1965. De stal heeft een afmeting van 18 x 9 meter. De fundering van de stal is op staal en de gevels zijn opgetrokken uit hout op stenenvoet met aan binnenzijde opgetrokken stenen muur en volledig geïsoleerd. Het dak bestaat uit houten spanten, gedekt met ABC golfplaten.
De stal is voorzien van mechanische ventilatie en heeft een mestopslag voor 84 m3 drijfmest .
Deze stal is ingericht voor 134 stuks vleesvarkens verdeeld over 14 hokken met gedeeltelijk roostervloer
.
Stal 2 bestaat uit één gebouw waar stal 3 gedeeltelijk is aangebouwd en centrale gang voor beide stallen dienst doet. Het bouwjaar van deze stal is naar schatting van circa 1971. De stal heeft een afmeting van 40 x 12 meter. De fundering van de stal is op staal en de gevels zijn opgetrokken uit spouwmetselwerk. Het dak bestaat uit houten spantconstructie, gedekt met ABC golfplaten.
De stal is voorzien van mechanische ventilatie en heeft een mestopslag voor 160 m3 drijfmest.
Deze stal is ingericht voor 420 stuks vleesvarkens verdeeld over 36 hokken met gedeeltelijk roostervloer.

Stal 3 bestaat uit één gebouw welk is aangebouwd aan stal 2. Het bouwjaar van deze stal is naar schatting van circa 1999. De stal heeft een afmeting van 17 x 16.88 meter. De fundering van de stal is op staal en de gevels zijn opgetrokken uit spouwmetselwerk. Het dak bestaat uit gordingen en afdelingsmuren als spanten, gedekt met ABC vrije golfplaten.
De stal is voorzien van mechanische ventilatie en heeft een mestopslag voor 40 m3 drijfmest .
Deze stal is ingericht voor 260 stuks ( uitbreiding tot 432) vleesvarkens verdeeld over 24 hokken met gedeeltelijk roostervloer.

Stal 4 bestaat uit één gebouw. Het bouwjaar van deze stal is naar schatting van circa 1950. De stal heeft een afmeting van 10.5 x 7.1 meter. De fundering van de stal is op staal en de gevels zijn opgetrokken uit steens muren. Het dak bestaat uit houten spantconstructie, gedekt met damwand dakplaten.
De stal is voorzien van een mestopslag voor 20 m3 drijfmest .
Deze stal is ingericht voor ziekenboeg met stro hokken. Hiervoor is ook de spoelplaats gerealiseerd.

Werktuigen loods bestaat uit één gebouw. Het bouwjaar van deze loods is naar schatting van circa 1964. De loods heeft een afmeting van 12 x 7.1 meter

Varkens/koeienstal van 12 x 8 meter, het betreft een stal met stenen onderbouw en betonnen Plavora verdiepingsvloer met een houten bovenbouw en dak voorzien van ABC golfplaten. De inrichting is een aangebonden koeien stal en een gemetselde hokinrichting voor varkens.

Voorzieningen
Het bedrijf is voorzien van een aansluiting op aardgas, water, elektra en gemeenteriool. Er is een eigen waterinstallatie met aansluiting op het bedrijf en de woning. Het bedrijf is voorzien van nette erfverharding en ontsloten met een eigen lange geasfalteerde uitrit op de openbare weg.

Bijzonderheden

Bijzonderheden: Woning nr 30
- Zeer ruime, degelijk gebouwde en perfect onderhouden woning;
- Fraai balkon aan de voorzijde van de woning;
- Eigen waterzuiveringsinstallatie;
- Bijzonder fraai gelegen in het buitengebied van Kootwijkerbroek.
- Op fietsafstand van dorpskern Kootwijkerbroek
- Begane grond en verdiepingsvloeren van beton
- Vijf ruime slaapkamers

Bijzonderheden: Woning nr 32
- Het gehele woonprogramma op de begane grond, waardoor deze woning bij uitstek geschikt is voor senioren;
- Verrassend ruime, degelijk gebouwde en perfect onderhouden woning;
- Zeer ruime garage die door het weghalen van de tussenwand nog veel meer mogelijkheden zou bieden;
- Bijzonder fraai gelegen in het buitengebied van Kootwijkerbroek.
- Het achterhuis voorzien van betonnen verdiepingsvloer.

Milieuvergunning:
Op 8 maart 2000 is er een milieuvergunning afgegeven voor het houden van:
- 24 kraamzeugen
- 105 guste en dragende zeugen
- 384 gespeende biggen
- 468 vleesvarkens
- 432 vleesvarkens groen label
- 7 melkkoeien

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer VGP2300059
Prijs Prijs op aanvraag
Inrichting Ja
Inrichting Gemeubileerd
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Woensdag 21 augustus 2019
Bouw
Type object Varkensbedrijf, zeugen en vleesvarkens, zand
Eveneens Losse grond, ALV woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1955
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 2 ha 81 a 18 ca
Locatie
Ligging Aan drukke weg
Aan rustige weg
Buiten bebouwde kom
Nabij school
Platteland
Vrij uitzicht
Kadastrale gegevens
Eigendom Eigen grond
Eigendom Eigen grond
Eigendom Eigen grond
Eigendom Eigen grond
Bedrijfswoning
Type object Vrijstaande woning
Perceeloppervlakte 6.000 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 130 m²
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 7 (waarvan 5 slaapkamers)
Garage oppervlakte 102 m²

Kaart