Verkocht

Verkocht: Bovensteweg 3, 5995 PV Kessel

€ 415.000,- k.k.
Type object ALV overig
Status Verkocht

Omschrijving

ALGEMEEN

Het betreft een voormalige agrarische bedrijfswoning met ondergrond, tuin en mooi perceel grasland/weiland welke rondom de locatie is gelegen. Aan de overzijde van het woonhuis zijn de voormalige bedrijfsgebouwen gelegen. Dit agrarisch bouwvlak biedt een mooie kans voor het realiseren van een paardenstalling of eventueel een loods. Een unieke locatie voor de paardenliefhebber, zzp'er of liefhebber van landelijk en vrij wonen.


WOONHUIS

BEGANE GROND

Entree
Via de ruime entree bereikt men de meterkast en trapopgang met eikenhouten trap naar de 1ste verdieping. De hal is voorzien van tegelvloer, schoonmetselwerk muren en het plafond is afgewerkt met houten sierbalken. Vanuit de entree heeft men toegang tot de woonkamer en gang naar de badkamer, berging, toilet en keuken.

Woonkamer
De muren van de woonkamer zijn voorzien van behang en de tegelvloer is voorzien van vloerverwarming. De vloer is circa 8 jaar geleden vervangen. Het plafond in de woonkamer is afgewerkt met houten sierbalken.
In de woonkamer bevindt zich een kachel en er is tevens verwarming middels radiatoren. De raampartijen zorgen voor voldoende natuurlijke lichtinval.

Keuken
De keuken is voorzien van een eikenhouten L-vormige keukenopstelling met alle gebruikelijke inbouwapparatuur als een gasfornuis, oven, vaatwasser, koelkast/vrieskast. De magnetron is vrijstaand. De muren en het plafond zijn voorzien van stucwerk. Door het grote raam heeft men vanuit de keuken een prachtig uitzicht op de achtertuin.

ACHTER ENTREE

De gang is voorzien van tegelvloer en schoonmetselwerk wanden, het plafond is van houten schrootjes. Vanuit de achter entree heeft men toegang tot het toilet op de begane grond, berging, badkamer en kelder. Tevens naar de entree van het woonhuis.

Toilet
Het betreft een staand toilet met fonteintje. De vloer is betegeld en de wanden zijn half betegeld.

Berging
De berging is voorzien van tegelvloer, stucwerk wanden en stucwerk plafond. In de berging is een keukenblok en vaste inbouwkast. Tevens bevinden zich in deze ruimte de witgoedaansluitingen. Deze ruimte is voorzien van krachtstroom.

Badkamer
De badkamer bevindt zich op de begane grond. Deze is ingericht met een vrijstaande douche, ligbad en vaste wastafel. Het plafond is voorzien van schrootjes, de vloer en wanden zijn geheel betegeld. De badkamer is voorzien van een raam (natuurlijke ventilatie).

Kelder
De woning beschikt over een mooie ruime kelder, opgedeeld in 2 ruimtes. Hier bevinden zich de CV-opstelling en geiser. De binnenmuren zijn van kalkzandsteen en de vloer is voorzien van tegels. Er zijn ramen aanwezig ten behoeve van natuurlijke ventilatie.

1STE VERDIEPING

Middels de overloop heeft men toegang tot 3 ruime slaapkamers, het toilet en de zolder. De slaapkamers zijn allen voorzien van behangwanden en plafonds met houten schrootjes. De vloer is bedekt met vloerbedekking, het dek van de 1ste verdieping is van beton. De slaapkamers zijn voorzien van vaste bergkasten/bergruimten en voldoende raampartijen. Deze zorgen voor voldoende natuurlijke lichtinval.
De zolder betreft een mooie ruime bergzolder welke middels een vlizotrap bereikbaar is.

Tuin
De tuin is rondom de woning gelegen en fraai ingericht met een gazon aan de voor- en achterzijde, diverse planten, moestuin met kweekkas, (voormalig) kippenhok en oprit voor het kunnen parkeren van 2-3 auto’s.


KENMERKEN WONING •Bouwjaar 1982
•Het hele huis is voorzien van hardhouten raamkozijnen met dubbele beglazing;
•Betondek;
•De woning is geheel voorzien van kruipruimte;
•Het dak is geïsoleerd middels dakisolatie (tempex dakplaten) en bedekt met betonpannen;
•Krachtstroom aansluiting;
•Spouw met steenwol spouwisolatie;
•Schotelantenne;
•Aangesloten op alle nutsvoorzieningen: gas, water, elektra (tevens krachtstroom), riolering;
•Er is glasvezel aanwezig;
•Gas en water komt vanuit de voormalige boerderijwoning. De hoofdmeter is hier aanwezig.

BEDRIJFSGEBOUWEN

Voormalige boerderijwoning
Aan de overzijde van het woonhuis ligt de voormalige boerderijwoning. Deze mag niet bewoond worden, hiervoor is het woonhuis nieuw gebouwd in 1982. Voor deze voormalige boerderijwoning geldt geen sloopverplichting. De indeling van deze boerderijwoning is nog geheel in stand gebleven, de nostalgie met zijn oude bouwelementen in de kamers, bergingen en zolder komt hier nog geheel in terug. Dit gebouw is momenteel in gebruik t.b.v. opslag en garage voor het stallen van de auto.

Loods
De loods is een voormalige varkensstal welke is omgebouwd tot werkplaats en werktuigenberging. De roosters met putten en voormalige voerpaden zijn nog behouden gebleven. De muren zijn opgetrokken middels binnenmuren en metselstenen buitenmuren. Aan één zijde van de loods is een loopdeur en aan de andere zijde een rolpoort met de afmetingen 3,25m x 3,35m (breedte x hoogte) en twee loopdeuren. De dakconstructie is van hout en met dupanel isolatie geïsoleerd. De dakbedekking is van asbesthoudende golfplaten. In de loods is krachtstroom aanwezig. Afmetingen loods: 25m x 9,5m (lengte x breedte).

Voormalige varkensstal
Deze voormalige varkensstal is niet meer in gebruik en de inrichting is geheel verwijderd. De roostervloeren met putten en voerpaden zijn nog behouden gebleven. De stal is gebouwd middels stalen spanten en opgetrokken middels binnenmuren en metselstenen buitenmuren. Deze stal is alleen te bereiken via een loopdeur. Het dak is middels dupanel isolatie geïsoleerd. De dakbedekking is van asbesthoudende golfplaten. Afmetingen 23m x 8,60m (lengte x breedte).

Op het bouwvlak zijn nog enkele oude schuurtjes/afhangen gelegen t.b.v. berging van spullen en of stookhout. Deze zijn deels van hout en deels van steen.

Op het bouwvlak bevinden zich 3 beregeningsputten.


AANLIGGENDE LANDBOUW-/NATUURGROND

Direct achter en naast het woonhuis is de landbouwgrond gelegen met een oppervlakte van circa 1.15.20 ha. Hiervan is een gedeelte aangeduid als bouwvlak. Een gedeelte aan de achterzijde van het bouwvlak is bestemd als natuur circa 3.160 m2. Hier was vroeger een gedeelte bos wat gerooid is geworden en voor enkele jaren terug weer herplant. De toegangsweg aan de achterzijde door het bos (vanuit de Schijfweg-Noord) is geheel eigendom evenals de weg tussen het woonhuis en de gebouwen.
Op de landbouwgrond is een niet-geregistreerde waterput gelegen met een capaciteit van minder dan 10m3. De landbouwgrond is de laatste jaren in gebruik geweest voor de teelt van maïs en voor gras. Momenteel is de landbouwgrond in gebruik voor gras, hetgeen als weiland een mooi geheel kan gaan vormen voor een landelijk gelegen paardenhouderij locatie.

Benieuwd? Vraag de brochure aan voor meer foto's!

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 68059/20980
Prijs € 415.000,- k.k.
Status Verkocht
Laatste wijziging Maandag 21 oktober 2019
Bouw
Type object ALV overig
Soort bouw Bestaande bouw

Brochure(s) en overige bijlagen

Kaart