Verkocht

Verkocht: Paasavond 1, 6851 KM Huissen

€ 525.000,- k.k.
Type object Tuinbouwbedrijf
Status Verkocht
Perceeloppervlakte 2.085 m²

Beschrijving

Verkorte omschrijving:
Ten zuiden van de wijk Loovelden Huissen ligt in het buitengebied van de gemeente Lingewaard aan een doodlopende weg een vrijstaande woning met grote schuur en een ruime kas. Het voormalige tuinbouwbedrijf is inmiddels beëindigd en voor de eigenaren zijn we nu op zoek naar een nieuwe impuls voor deze locatie.  
Buitenruimte, hobbyruimte, woonruimte; zeg het maar. Het is te vinden op Paasavond 1 in Huissen.
 
De unieke locatie biedt mogelijkheden voor verschillende type kopers:
 
Gezin met kinderen 
De woning beschikt over drie slaapkamers op de verdieping en één, mogelijk twee slaapkamers op de zolderverdieping. Voldoende ruimte dus voor een gezin. Dicht bij de voorzieningen ook: Sportvelden op 3 minuten fietsen van de woning, 4 minuten fietsen naar de basisschool en het OBC Huissen op 1,5 km en het OBC Bemmel op 5 km fietsen. Alles bij de hand. En rondom huis voldoende ruimte om te spelen en in vrijheid op te groeien.  
 
Tuinliefhebbers 
De woning ligt op een kavel van 2.085 m². Naast de woning is reeds een bescheiden siertuin aangelegd maar het grootste deel van de locatie wordt in gebruik genomen door de kassen van het voormalige tuinbouwbedrijf. Deze kassen kunnen eenvoudig geheel of gedeeltelijk worden verwijderd (offertes voor sloop kassen zijn beschikbaar via de makelaar) waarna de wildste tuinfantasieën kunnen worden gerealiseerd.  
 
Wonen en werken aan huis 
Door de aanwezigheid van een ruime loods achter de woning zijn er ook mogelijkheden voor het combineren van wonen en werken op de locatie. De locatie is buitengewoon geschikt voor de uitoefening van agrarisch verwante beroepen maar ook andere nevenactiviteiten zijn, onder voorwaarden, op de locatie toegestaan. 
Op de locatie is een kabelaansluiting van Ziggo aanwezig waarop een 1000 mb/s verbinding kan worden aangevraagd. In het buitengebied van Lingewaard is inmiddels glasvezel beschikbaar zo ook in de straat waar deze woning aan ligt. De woning zelf is nog niet aangesloten, maar dat is wel mogelijk.
Uit de hand gelopen hobby 
Soms begin je met een enkele plant. Een mooie orchidee of een cactus. En van het een komt het ander. Een plantenkasje in de tuin en dat is al snel vol. Je hobby groeit letterlijk de kas uit. Je wilt van je hobby geen beroep maken maar je zoekt wel meer ruimte. Dat kan.  
Achter deze woning staat een flinke kas verdeeld in twee teeltafdelingen. Het eerste deel is al eerder aan de productie onttrokken en daar staat nu een aantal fruitbomen (perzik, abrikoos) en groeit een aantal druivenranken.  
Het tweede deel is tot 2003 in gebruik geweest voor de teelt van o.a. aardbeien, sla en tomaten. Beide afdelingen zijn in redelijke staat en kunnen weer in gebruik worden genomen door een “hobbykweker”.  
 
Indeling woonhuis:
Entree via hal met meterkast en toilet. Woonkeuken met houten lambrisering en een rechte keukenopstelling onder het raam. De keuken is voorzien van inbouwapparatuur waaronder een in 2022 vernieuwde koelkast. De woonkamer is voorzien van kunststof kozijnen met dubbel glas en elektrisch bedienbare rolluiken. Vanuit de woonkamer vrij uitzicht over de Paasavond en het grasland aan de overzijde van de straat.  
 
Vanuit de entree komt u via de gestoffeerde trap op de overloop van de verdieping. Rond de overloop liggen drie slaapkamers, een bergruimte en een bescheiden badkamer. Twee van de drie slaapkamers beschikken over een vaste kastruimte en een van de slaapkamers heeft toegang tot het dakterras. Alle slaapkamers zijn voorzien van rolluiken.  
De badkamer biedt ondanks zijn bescheiden afmeting plaats aan een douchecabine, een tweede toilet en een vaste wastafel.  
 
Via een vaste trap komt u op de zolderverdieping van de woning. De helft van deze zolder is nu slechts in gebruik als overloop waar de trap in uitkomt. De tweede helft van de zolder biedt plaats aan een vierde slaapkamer. De overloop kan echter eenvoudig worden opgesplitst waardoor een extra slaap- of werkkamer wordt gecreëerd.  
 
Loods:
Aan de woning vast gebouwd staat een ruime loods van circa 90 m². Deze uit steen en damwandprofielplaten opgebouwde voormalige werkruimte kan binnendoor worden bereikt via de bijkeuken. Daarnaast heeft de loods een entree via twee hoge schuifdeuren aan de zuidwestkant en een garagedeur aan de zuidoostkant. De loods is voorzien van water en elektra maar is niet verwarmd. In de loods is een bergzolder aanwezig met een nokhoogte van 2,35 m.

Kassencomplex: 
Op het perceel is een kassencomplex aanwezig van in totaal circa 1.272 m² onderverdeeld in twee teeltafdelingen van 202 m² en 1.053 m² en een aanbouw van 17 m².
Type Venlo-warenhuis met 2,40 m poothoogte (circa 2,65 m goothoogte), aluminium dek met drie halve ruits luchtramen, grotendeels aluminium gevels, beregeningsleidingen, geen verwarming. Voor een verdere specificatie van de glasopstanden kunt u een aanvullende beschrijving opvragen bij de verkopend makelaar.
 
Bestemmingsplan:
De woning is gelegen binnen het bestemmingsplan buitengebied van de gemeente Lingewaard dat onherroepelijk is vastgesteld op 31 oktober 2013. Binnen dit plan heeft de locatie een Agrarische bestemming met bouwvlak (glastuinbouw), met op de woning en de loods de functieaanduiding “Plattelandswoning”.
De Wet plattelandswoningen is kort voor de vaststelling van het bestemmingsplan (op 1 januari 2013) in werking getreden. Deze woning is mede om die reden, één van de weinige plattelandswoningen binnen het plangebied. Door de toepassing van deze wet is het toegestaan om een agrarische bedrijfswoning te bewonen als burgerwoning, terwijl de faciliteiten die samenhangen met de agrarische bestemming behouden blijven. Zo mogen binnen het bouwvlak nieuwe bedrijfsgebouwen ten behoeve van de tuinbouw (max. 12 m hoog) en tuinbouwkassen (max. 10 m hoog) worden gerealiseerd. In het bestemmingsplan is tevens vastgelegd dat -na verwijdering van de huidige glasopstanden- de gehele grondoppervlakte in gebruik mag worden genomen voor andere vormen van agrarisch grondgebruik of mag worden omgevormd tot tuin.
 
De woning met bijbehorende gronden zijn beleidsmatig bezien gelegen in het aangewezen glastuinbouw intensiveringsgebied. In dit gebied wordt beleidsmatig alle ruimte gegeven aan de ontwikkeling van glastuinbouwbedrijven en is er geen mogelijkheid gebruik te maken van functieverandering via de rood-voor-rood regeling. De gemeente gaat in de nabije toekomst inventariseren of het in dit gebied wenselijk is de grens tussen intensiveringsgebied en extensiveringsgebied in de toekomst aan te passen.
 
Bijzonderheden:
- Bouwjaar woonhuis 1972 
- Perceeloppervlak 2.085 m²
- Goede kwaliteit tuinland (zavelgrond)
- Woonoppervlak 156 m²
- Aangebouwde loods 90 m²
- Warenhuis (kas) van circa 1.272 m² (Venlo warenhuis 2,40 m poot)
- Plattelandswoning (particuliere bewoning toegestaan)
- Verwarming via CV-ketel Remeha Calenta 40C uit 2019
- Indien gewenst snel op te leveren
- In de koopakte zal een niet zelfbewoningsclausule en een ouderdomsclausule worden opgenomen.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 68019/29915
Vraagprijs € 525.000,- k.k.
Status Verkocht
Laatste wijziging Maandag 21 augustus 2023
Bouw
Type object Tuinbouwbedrijf
Soort bouw Bestaande bouw
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 20 a 85 ca

Brochure(s) en overige bijlagen

Kaart