IMG_3587.JPG IMG_3585.JPG IMG_3583.JPG IMG_3597.JPG IMG_3591.JPG IMG_3613.JPG
IMG_3587.JPG
IMG_3585.JPG
IMG_3583.JPG
IMG_3597.JPG
Verkocht

Verkocht: Meenseweg 3EN 5, 8181 SV Heerde

Prijs op aanvraag
Type object ALV overig

Omschrijving

Omschrijving

Het object betreft een vrij gelegen boerderij aan de Meenseweg 3 en 5 te (8181 SV) Heerde, bestaande uit een boerderij met twee woningen, ligboxenstal, kapschuur, jongveestal en overige bedrijfsgebouwen, alsmede de bijbehorende cultuurgrond. De totale oppervlakte bedraagt 21.22.15 ha incl. erf, tuin en ondergrond. In overleg is de er een perceel van ca. 2.62 ha in pacht er bij te verkrijgen. Het betreft over het algemeen goede zand- en kleigrond. Het geheel is vlakbij Heerde, de snelweg etc. gelegen. Deelname aan de Rood voor rood-regeling en/of VAB-regeling e.d. behoren eveneens tot de nader uit te werken mogelijkheden.

Woonboerderij nr. 3

Deze (woon)boerderij is gebouwd begin 1900. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk en is gedekt met pannen. De gevels zijn aan de binnenzijde betengeld en afgetimmerd. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen gas, water, elektra en op de riolering. De woning is voorzien van centrale verwarming (HR Combiketel 2005) en een boiler voor de warmwatervoorziening. De begane grondvloer is van hout en beton, de verdiepingsvloer is van hout. Het huis is in 2009 voorzien van dubbele beglazing. De kap is beschoten met hout. De inhoud van de woonboerderij bedraagt ca. 430 m3 en de indeling is als volgt:

Begane grond: entree, bijkeuken, keuken, meterkast, woonkamer, toilet / douche met vloerverwarming, slaapkamer, trapopgang en kelder.

Bovenverdieping: overloop met 3 slaapkamers.

Aangebouwd bevindt zich de:

Woonboerderij nr. 5

Deze (woon)boerderij is gebouwd begin 1900, maar in 1948 van een nieuwe kap voorzien. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk en is gedekt met pannen. De gevels zijn aan de binnenzijde betengeld en afgetimmerd. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen gas, water, elektra en op de riolering. De woning is voorzien van centrale verwarming. De begane grondvloer is van hout en beton, de verdiepingsvloer is van hout. Het huis is voorzien van dubbele beglazing. De kap is beschoten met hout. De inhoud van het voorhuis bedraagt ca. 490 m3 en de indeling is als volgt:

Begane grond: hal, keuken, woonkamer, toilet, slaapkamer, douche, trapopgang, bijkeuken en kelder.

Bovenverdieping: overloop met 2 slaapkamers.

Het achterhuis (ca. 400 m3) is opgetrokken uit steensmetselwerk met houten bintwerk met een losse hooizolder en is eveneens gedekt met pannen. De vloer is verhard met beton. Inpandig bevindt zich een paardenstal.

Garage

Deze garage is gebouwd in 1999 en heeft een afmeting van ca. 4,5 m x 6 m. Het geheel is opgetrokken uit damwandprofielplaten en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De vloer is verhard met tegels. De garage is voorzien van een kanteldeur.

Kapschuur

Deze kapschuur is gebouwd in 1999 en heeft een afmeting van ca. 12 m x 25 m. Het geheel is opgetrokken uit damwandprofielplaten met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbest-vrije golfplaten. De vloer is verhard met beton en rubberen matten. De inrijhoogte bedraagt ca. 4 m. Inpandig bevindt zich een werkplaats voorzien van schuifdeuren.

Ligboxenstal

Deze ligboxenstal is gebouwd in 1983 en heeft een afmeting van ca. 16 m x 26,5m. Het geheel is opgetrokken uit betonelementen met een stalen spantconstructie met vrije overspanning en is gedekt met asbest-golfplaten. Deze 1+1 rijïge stal biedt huisvesting aan 53 stuks GVE en is voorzien van zwevende ligboxafscheidingen (2005) en een Zweeds zelfsluitend voerhek. De kelderinhoud bedraagt ca. 350 m³ . Inpandig bevinden zich het tanklokaal met een eigen waterinstallatie en een 2x4 visgraat melkstal, voorzien van melkglazen.

Jongveestal

Deze 1+1 rijïge ligboxenstal is gebouwd in 1996 en heeft een afmeting van ca. 13 m x 15 m. De stal is opgetrokken uit halfsteensmetselwerk met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De stal biedt huisvesting aan 27 stuks jongvee en is voorzien van zwevende ligboxafscheidingen en een Zweeds zelfsluitend voerhek. De mestopslag bedraagt ca.190 m³. Aangebouwd bevindt zich een:

Stal

Deze stal, waarvan het bouwjaar onbekend is, heeft een afmeting van ca. 11,75 m x 14 m. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk met een houten spantconstructie en is gedekt met asbest-golfplaten. Ingericht met een strohok, een afkalf-/ziekenstal, 9 éénlingboxen en een groepshok voor 8 stuks jongvee.

Voorts aanwezig:

- vaste mestopslag;

- een mestbassin uit 1992 met een opslagcapaciteit van ca. 400 m3;

- twee kuilvoerplaten van ca. 9 m x 50 m, verhard met beton en betonplaten;

- erfverharding (klinkers).

Milieuvergunning:

Het bedrijf valt onder het besluit Landbouw voor het houden van 53 stuks melkvee en 45 stuks jongvee. Er is een NB-vergunning verleend voor het houden van 56 stuks melkvee en 46 stuks jongvee.

Gronden en verkaveling:

Bij het bedrijf behoort in totaal 21.22.15 ha incl. erf, tuin en ondergrond in eigendom. De verkaveling is redelijk goed: 13.02.05 ha is als huiskavel rondom de gebouwen gelegen. De overige grond is als een perceel van 8.20.10 ha iets verderop aan De Steeg/Ziebroekseweg gelegen. In overleg is de er een perceel van ca. 2.62 ha in pacht aan de huiskavel er bij te verkrijgen. De grond is in gebruik als weiland en als maisland. Voor de kavelvorm wordt verwezen naar bijgevoegde luchtfoto. Over de grondkwaliteit kan worden opgemerkt, dat het over het algemeen goede zand- en kleigrond betreft.

Lokatie omschrijving:
Een vrij gelegen boerderij met 2 woningen, ligboxenstal, kapschuur, jongveestal en overige bedrijfsgebouwen op 21.22.15 ha grond.

Bestemming:
Volgens het Bestemmingsplan Buitengebied West, in 2012 vastgesteld door de gemeenteraad, is de bestemming thans agrarisch bouwvlak met twee aaneengebouwde woningen.

Situering:
Een boerderij met twee woningen, ligboxenstal, kapschuur, jongveestal en overige bedrijfsgebouwen, alsmede de bijbehorende cultuurgrond. De totale oppervlakte bedraagt 21.22.15 ha incl. erf, tuin en ondergrond. In overleg is de er een perceel van ca. 2.62 ha in pacht er bij te verkrijgen.

Gronden:
21.22.15 ha

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 00060
Prijs Prijs op aanvraag
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Woensdag 26 september 2018
Bouw
Type object ALV overig
Eveneens ALV overig
Soort bouw Bestaande bouw
Bedrijfswoning
Type object Geschakelde woning
Tuin oppervlakte 222.115 m²

Kaart