Verkocht

Verkocht: Harfsense Steeg 38**, 7217 MH Harfsen

€ 525.000,- k.k.
Type object ALV overig

Omschrijving

Op circa 1,8 hectare mogelijkheden tot:
• wonen met bedrijf
• woonboerderij
• ontwikkellocatie drie wooneenheden

Wonen met bedrijf, woonboerderij of drie wooneenheden op circa 1,8 hectare cultuurgrond gelegen in Harfsen, nabij het Twentekanaal.

Korte omschrijving:

De woonboerderij, mogelijkheid tot drie wooneenheden of wonen met bedrijf op circa 1,8 hectare cultuurgrond is gelegen aan de Harfsensesteeg 38 te Harfsen, waaraan het ook ontsloten is.

Het object omvat ruim 1.000 m² agrarische opstallen. Op basis van het gemeentelijk beleid geeft dat recht op het realiseren van wonen met bedrijf of drie wooneenheden . Daarnaast behoort een traditionele woonboerderij natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

De totale oppervlakte is circa 1,8 hectare. Hiervan is 1 hectare gras- en weiland.

Bestemming:

Volgens het op geconsolideerde bestemmingsplan 'Buitengebied Lochem' van 14 mei 2015 (afkomstig van het moederplan welke is vastgesteld op 7 december 2010 en grotendeels onherroepelijk is geworden op 22 augustus 2012) valt het bedrijfserf onder de enkelbestemming 'Agrarisch', de dubbelbestemmingen 'Waarde - Archeologie 5', 'Waarde - Archeologie 6' en heeft de leiding door het erf de dubbelbestemming 'Leiding - brandstof'.

Het erf aangeduid als 'bouwvlak' heeft verder de gebiedsaanduiding 'Reconstructiewetzone - verwevingsgebied'. Daarnaast zijn de gebiedsaanduidingen 'Vrijwaringszone - laagvliegroute voor straaljagers' en 'Overige zone - landschapstype beekdallandschap' van toepassing.

Nieuwe erven deel II – Functieverandering Agrarische Bebouwing Lochem:

Dit object valt onder "Nieuwe erven deel II" (handreiking ruimtelijke kwaliteit FAB-beleid) en het beleidskader "Functieverandering Agrarische Bebouwing Lochem". In deze notities zijn regels opgenomen die de gemeenten in de regio hanteren bij functieverandering van vrijgekomen en vrijkomende agrarische gebouwen in het buitengebied, naar wonen of werken in of ter plaatse van de gebouwen, met het oog op winst voor economie, leefbaarheid en landschap. Dit beleidskader is in de plaats getreden van het streekplanbeleid voor functieverandering (bron: gemeente Lochem).

Voor uitgebreide informatie kunnen bovenstaande notities opgevraagd worden via ons kantoor, de betreffende makelaar of Gemeente Lochem.
Voor het volledige bestemmingsplan verwijzen wij u naar de gemeente en/of ruimtelijkeplannen.nl.

Voorzieningen:

Voor de primaire voorzieningen kan men terecht in Harfsen en Laren. Hier zijn de supermarkten, winkels, sociale voorzieningen en de nodige andere faciliteiten aanwezig. Voor het basisonderwijs kunt u terecht in Harfsen en Laren. Ook kunt u naar de grotere omliggende steden zoals Deventer, Zutphen en Lochem.

Voor het voortgezet onderwijs kunt u naar de eerder genoemde grotere steden. Een greep uit de scholen zijn onder andere:
• Staring College (Lochem)
• Etty Hillesum Lyceum (Deventer)
• De Boerhaave (Deventer)
• Het Stedelijk (Zutphen),
• Isendoorn College (Zutphen).

Via Harfsen en/of Laren kunt u richting het noorden met de N332 en N339 om de A1 te bereiken. Richting het zuiden kunt u bij Almen of Lochem het beste over het Twentekanaal (Zutphen - Enschede).

Openbaar vervoer gaat voornamelijk via Harfsen en Laren.

Algemene beschrijving:

Woonboerderij
De woonboerderij (bouwjaar circa 1930, bron WOZ-waardeloket) heeft een praktisch opgebouwde indeling. De traditioneel gebouwde woning heeft spouw muren en een rieten kapconstructie, het geheel is hierbij afgewerkt met boardplafonds. De vloer van de begane grond bestaat deels uit beton en deels uit hout. De verdiepingsvloer bestaat in zijn geheel uit hout. De woning is voorzien van dubbelglas en de verwarming geschied middels gaskachels. Spouwmuur.

Indeling en voorzieningen begane grond
• De entree/hal splitst de gehele woning van het achtergelegen deel. Aan de hal zit aan de ene zijde het toilet, de bijkeuken en de berging. Aan de ander zijde bevinden zich de keuken, woonkamer en een aparte kamer. Vanuit de hal is ook de eerste verdieping bereikbaar.
• Ruime keuken met zeil op de vloer, voorzien van keukenblok met alle benodigde voorzieningen en gaskachel.
• Woonkamer met vloerbedekking, veel lichtinval door de aanwezigheid van grote ramen en verwarming doormiddel van de gaskachel.
• De aparte kamer is te gebruiken als bijvoorbeeld kantoor, slaapkamer of speelkamer.
• Vanuit de bijkeuken is de deel bereikbaar.
• Toilet met wastafel.
• Ruime kelder.

Indeling en voorzieningen 1e verdieping
• Overloop
• Vier slaapkamers
• Badkamer met douche, bad en toilet.

Deel bij woonboerderij
Vanuit de woonboerderij is er toegang tot de deel. Omdat dit gezamenlijk met de woning meer dan 900 m3 inhoud omvat, zijn er op basis van functieverandering agrarische gebouwen twee wooneenheden te realiseren in het totale object.

Overige opstallen
De overige opstallen zijn gezamenlijk ruim 1.000 m². Op basis van functieverandering agrarische gebouwen geeft de sloop hiervan recht op het realiseren van een bedrijfsgebouw van 750 m², dan wel recht op een nieuw te realiseren woning.

Nutsvoorzieningen
De stroomvoorziening op het gehele object heeft een vermogen van 3 x 50 ampère.
De woonboerderij is niet aangesloten op het riool, door de gemeente is een IBA-systeem aangelegd (IBA-systeem = Individuele Behandeling van Afvalwater). Verder bestaan de nutsvoorzieningen uit gas en water, telefoon.

Erfverharding
Het erf is grotendeels verhard met klinkers (circa 1.800 m²).

Land en ondergrond:

De bijbehorende grond bestaat voornamelijk uit grasland. De bodem bestaan uit zandgronden en gronden met lichte zwavel (zie bijlage 4: bodemkaart).

Gemeente Gorssel, Sectie F, Nummer 674 (ged.)
Grootte perceel: ca. 1.86.48 ha.

Overige informatie:

Het jachtrecht is verhuurd.
De watersysteemheffingen van waterschap Rijn en IJssel voor ongebouwde gronden (binnendijks) zijn € 50,75 per hectare. Watersysteemheffing voor gebouwd (binnendijks) is 0,0286% van de WOZ-waarde.
Op diverse opstallen is asbesthoudend materiaal aanwezig, voornamelijk in de vorm van dakbedekking met asbesthoudende platen.

Aanbieding/status:

De informatie die u over dit object ontvangt op basis van deze brochure, tijdens gesprekken en bij onderhandelingen, is vrijblijvend. Er is pas overeenstemming bereikt op het moment dat de door Interfarms VLNN Makelaars B.V. opgestelde koopovereenkomst door alle partijen is ondertekend.

Indien er een koopovereenkomst tot stand komt zal er een waarborgsom of bankgarantie ter grootte van 10% van de koopsom worden gesteld, tenzij partijen anders overeenkomen.

Splitsing van de koopsom is voorbehouden aan verkoper.

Vraagprijs:

€ 525.000,00 kosten koper.

Bezichtigingen en inlichtingen:

Voor informatie, afspraken voor bezichtigingen en biedingen kunt u zich uitsluitend wenden tot ons kantoor en de verkopende makelaar J.J.H. Oostdam.

Jorden Oostdam
Interfarms VLNN Makelaars B.V.
Laageind 11A
3465 KG Driebruggen
Telefoon: 0348 - 748411 / 06 - 54744233
E-mail: oostdam@interfarms.nl

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 68045/18634
Vraagprijs € 525.000,- k.k.
Status Verkocht
Laatste wijziging Donderdag 17 januari 2019
Bouw
Type object ALV overig
Soort bouw Bestaande bouw

Kaart