Verkocht

Verkocht: Verseweg 7, 8457 EP Gersloot

Prijs op aanvraag
Type object Melkveehouderijbedrijf
Status Verkocht

Beschrijving

Melkveehouderijbedrijf Verseweg 7 Gersloot, totaal groot 39.79.15 ha

Het melkveebedrijf ligt in een agrarisch gebied, aan een eindigend weggetje tussen Tijnje en Aldeboarn op enkele autominuten van de A7 en de bossen van Beetsterzwaag. Het kent een omgeving met een open agrarisch en natuurlijk landschap, kleinschalig en met goede ontsluiting naar bijvoorbeeld Drachten, Heerenveen of Leeuwarden. Het streekdorp Gersloot ligt in de gemeente Heerenveen.
De (huis)kavel (excl. erfperceel) van het melkveebedrijf is circa 38,8 ha groot.
Het bedrijf omvat de volgende onderdelen:
- redelijk recente woning (bouwjaar 2000) met aangebouwde schuur
- jongveestal
- vrijstaande ligboxenstal (1999) met melkrobot
- werktuigenberging
- ruwvoeropslagplaatsen
- vaste mestopslag en erfverhardingen
- ondergrond, erf en tuin, circa 0.91.50 ha (9.150 m²)
- weiland, totaal groot circa 38.87.65 ha.

Woning:
De omstreeks 2000 traditioneel gebouwde, robuuste woning van het type Livingstone is via de bijkeuken verbonden met de bestaande schuur. Het biedt een ruime woonkeuken en kamer en drie slaapkamers op de eerste verdieping. De woning heeft in april 2018 het Energielabel A gekregen waaruit wel blijkt dat de isolatievoorzieningen op niveau zijn.

woongedeelte: zijentree/hal met trapopgang, U-vormige woonkamer/keuken met toegang naar kantoor/slaapkamer. Bijkeuken met toilet, vast kast en cv-installatie.
verdieping: ruime overloop, drie slaapkamers, badkamer met bad, douche en toilet.
zolder: bereikbaar via vlizotrap op de overloop.

Inhoud: circa 574 m³.
Gebruiksoppervlakten: wonen ca. 149 m².
Energielabel: Energielabel A, geldig tot 17-4-2028.

Schuur:
De met de woning verbonden schuur is in de 50-er jaren gebouwd en werd voorheen als Hollandse stal gebruikt. De schuur heeft een afmeting van circa 19,5 x 10,50 m.

Jongveeschuur:
Dit gebouw (voorheen Hollandse stal) is met een platdak tussenbouw met de schuur verbonden en is gebouwd in de jaren ’70. Het voorste deel (ca. 4, 2 m diep) is in gebruik als werkplaats en als garage. De tussenbouw is als berging in gebruik.
De ruimte tussen de schuur en de jongveeschuur (ca. 15 x 4 m) is met gebogen lichtdoorlatende dakplaten overdekt en voorzien van een roostervloer (waaronder ca. 50 m³ kelder). In deze ruimte worden de kalveren in eenlingboxen gehuisvest.

Ligboxenstal:
De stal is in 1999 in opdracht van verkoper gebouwd. In 2015 is de zij-aan-zij melkstal vervangen door een Lely Astronaut melkrobot (2007).
Afmeting stal: circa 40 x 23,5 m (9 spantvakken van 4,40 m), type 3+1 rijig, circa 76 grootveeboxen (waarvan 66 stuks ‘achter’ de melkrobot), circa 15 boxen voor drachtige pinken, circa 15 jongveeboxen en afkalfruimte/zieken box, voorzien van roostervloer en met een mestopslagcapaciteit van circa 1.600 m³, 7.000 kg Mueller melktank (2015, eigendom).

Werktuigenberging/kapschuur:
Een vrijstaande halfopen berging opgetrokken uit stalen spanten met houten gordingen. De noordelijke kopse-wand bestaat uit stalen damwandprofielplaten, de overige wanden en het dak uit asbestcementhoudende golfplaten.
Bouwperiode omstreeks 1985-1995. Afmeting circa 8 m diep en circa 16 m breed, inrijhoogte ca. 3,5 m, 4 spantvakken, onverharde vloer.

Ruwvoeropslag:
Eén vlakke opslagplaats (beton) met een afmeting van circa 33,5 x 6,5 m.
Eén sleufsilo met een afmeting van circa 33,5 x 6 x 1,20 m

Vaste mest opslag:
Beton, afmeting circa 8 x 4 x 1,3 meter.

Erfverharding:
Ruim aangelegde betonnen erfverharding.

Mestopslag bedrijf:
Totaal bedrijf: circa 1.650 m³, waarvan onder ligboxenstal circa 1.600 m³ en in overige kelders circa 50 m³.

LANDERIJEN:
Alle percelen zijn gelegen in de huiskavel. De ontsluiting van de percelen vanaf het erfperceel geschiedt middels een circa 300 m lang semi-verhard betonpad. Ten behoeve van alleen de percelen met nummers 254, 255 en 272 is een recht van weg gevestigd naar de Kanaalsweg.
De percelen worden van elkaar en van naburige percelen gescheiden door middel van sloten. De detailontwatering geschiedt door middel van enkele greppels en (oude) drainage.
De vorm en de bewerkbaarheid van de percelen zijn goed, de groottes zijn redelijk.
De grondsoort bestaat overwegend uit een moerige (veen) bovengrond en deels zandbovengrond, met een dikte variërend van circa 50-60 cm, op leemhoudend Pleistoceen zandondergrond. Tijdens de ruilverkaveling zijn de percelen destijds ‘gediepwoeld’.

Overige informatie:
Milieuvergunning : Het bedrijf viel voorheen onder het Besluit melkrundveehouderijen Hinderwet. Nu valt het onder het Activiteitenbesluit milieubeheer.

Nb-vergunning : Op basis van het besluit d.d. 26 augustus 2016, mag de veebezetting 70 stuks melk- en kalfkoeien, 45 stuks jongvee en 1 pony omvatten.
Relevante Natura 2000-gebied in de vergunning is het gebied de Alde Feanen.

Vee, machines, voorraden, betalingsrechten en fosfaatrechten:
Deze zijn niet bij het object en de vraagprijs inbegrepen maar kunnen in overleg wel worden overgenomen.

Vraagprijs: Op aanvraag
Aanvaarding: In overleg
Betaling en verrekening zakelijke lasten: datum eigendomsoverdracht
Bezichtiging: uitsluitend op afspraak via ons kantoor

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 68094/19557
Prijs Prijs op aanvraag
Status Verkocht
Laatste wijziging Woensdag 29 juli 2020
Bouw
Type object Melkveehouderijbedrijf
Soort bouw Bestaande bouw

Kaart