Verkocht

Verkocht: Woerdsestraat 29, 6691 AT Gendt

€ 595.000,- k.k.
Type object ALV overig
Status Verkocht
Perceeloppervlakte 8.575 m²

Beschrijving

Net op de rand van het dorp Gendt, staat een vrijstaande woning op een perceel van 8.575 m². Op de locatie is van oudsher een landwinkel gevestigd geweest waar tot omstreeks 2005 de verse groenten en het fruit uit de regio werden verkocht. De grote schuur die hiervoor in gebruik was, is inmiddels ontruimd maar staat klaar voor nieuwe plannen.

De woning is in 1962 gebouwd op een historische plek. Een verhoging in het landschap waar al eeuwen lang mensen hebben gewoond. De woning met de achtergelegen boomgaard wordt te koop aangeboden nu de huidige eigenaren hebben besloten een nieuwe plek in Gendt te betrekken.

Zoekt u een woning met veel grond? Wilt u graag uw paarden aan huis hebben staan en zoekt u bruikbare stalruimte? Heeft u behoefte aan ruimte voor ander hobby’s of werk? Kom dan kijken aan de Woerdsestraat 29 in Gendt

Indeling:
De entree van de woning bevindt zich in de corridor tussen het woonhuis en de aangebouwde schuur. Vanuit deze entree met meterkast en toilet kunt u zowel naar de bijkeuken en de schuur als naar het woonhuis.
Op de begane grond van de woning treft u een woonkamer met een strak vormgegeven en goed functionerende houtkachel. De woonkamer is aan drie zijden voorzien van raampartijen waardoor u voortdurend in contact bent met de omgeving. De ramen aan de voor- en achterzijde zijn voorzien van houten luiken.
Naast de woonkamer treft u de semi open woonkeuken aan. Ook vanuit de keuken kijkt u zo de boomgaard in. De keuken is voorzien van enkele inbouwapparaten waaronder een in de muur gebouwde volautomatische koffiemachine, een vaatwasser en een combi magnetronoven.
De centrale hal in de woning geeft toegang tot de kelder en tot een extra slaap- werkkamer op de begane grond. Deze slaapkamer is voorzien van een vaste wastafel en een vaste kast. De slaapkamer is teven voorzien van rolluiken.

Via een fraaie houten trap komt u op de verdieping van de woning. Rondom een lichte overloop liggen in totaal vier slaapkamers en een badkamer. Alle slaapkamers zijn voorzien van rolluiken en vaste inbouwkasten. De ouderslaapkamer heeft tevens toegang tot een balkon. De bescheiden badkamer is voorzien van een ligbad, een hardstenen wastafel en een extra toilet.

De overloop geeft via een vlizotrap tevens toegang tot een ruime, onverwarmde bergzolder.

In de eerder genoemde corridor is een nette bijkeuken ingericht. Hier treft u de wasmachine en -droger naast een uitstortgootsteen met werkblad. Ook de in het najaar van 2020 vernieuwde CV ketel hangt in deze ruimte. Vanuit de bijkeuken heeft u toegang tot de achtertuin en tot de aan de woning vast gebouwde schuur.

Ruime schuur
De aan de woning vast gebouwde schuur is circa 15 bij 21 meter groot. Het gebouw is verdeeld in de grote open ruimte aan de straatzijde van circa 140m² met hoge schuifdeuren naar het erf waardoor ook grotere wagens, aanhangers, caravans en campers toegang hebben tot de loods. Vanuit de grote ruimte heeft u toegang tot de voormalige koelruimtes van de groenten- en fruithandel. De koelinstallaties zelf zijn inmiddels allemaal verwijderd waarna er een grote inpandige berging van circa 75m² over is gebleven. Naast de voormalige koelruimtes zijn er nog twee extra ruimtes, voormalige stallen, die ook opnieuw kunnen worden benut.
Als laatste is een deel van de hal ingericht om van af het erf de auto overdekt te kunnen parkeren.

Bestemming
De locatie maakt deel uit van het Bestemmingsplan Buitengebied gemeente Lingewaard dat onherroepelijk is vastgesteld op 31 oktober 2013. Binnen dit plan heeft de woning en het naast de woning gelegen erf de bestemming “Wonen”. Dit betekent dat een particuliere koper op dit vlak geen problemen zal ondervinden bij de aanvraag van een hypotheek.
De achter de woning gelegen boomgaard heeft de bestemming “Agrarisch met waarden - Oeverwallen”.

Gebruik boomgaard en schuur
Het ruime perceel achter de woning is op dit moment ingericht als perenboomgaard. Hier bevinden zich ongeveer 930 perenbomen van ongeveer 20 tot 30 jaar oud:
- ongeveer 640 bomen met plantafstand 3,5 x 1,5 m
- ongeveer 290 bomen met plantafstand 3,7 x 1,7 m
- circa 738 bomen ‘Conference’
- circa 192 bomen ‘Doyenné du Comice’
De boomgaard is op kortdurende basis verpacht (van jaar tot jaar) aan de fruitteler die ook de boomgaarden aan de oostkant van de woning exploiteert en de grote schuur achterop het erf in bezit heeft.

Wat kunt u met deze boomgaard doen ?
Zo lang u de grond zelf niet nodig heeft, kunt u natuurlijk besluiten om de pachtovereenkomst voorlopig door te laten lopen. Daarmee wordt de grond beheerd en genereert u wat extra inkomsten.
Als u besluit de pachtovereenkomst op te zeggen, dan kunt u zelf bepalen wat u met de perenbomen gaat doen. De grondeigenaar / verpachter is namelijk de eigenaar van de bomen, zodat u de perenbomen zelf kunt gaan gebruiken of deze kunt rooien teneinde de grond voor andere doeleinden in gebruik te nemen. Dan heeft u voor de komende jaren meteen voldoende hout voor de houtkachel !

Bijzonderheden:
• Bouwjaar 1962
• De het woonhuis beschikt over een volledige woonbestemming
• Nieuwe CV ketel (Intergas HRE 36/30 CW5) geplaatst in december 2020
• Nieuwe meterkast 2021
• Bijna geheel voorzien van dubbel glas
• Slaapkamer op de begane grond
• Kavel van 8.575 m²
• Multifunctionele schuur, circa 315 m²
• Asbesthoudend dakbeschot

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 68019/23907
Prijs € 595.000,- k.k.
Status Verkocht
Laatste wijziging Vrijdag 9 april 2021
Bouw
Type object ALV overig
Soort bouw Bestaande bouw
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 85 a 75 ca

Brochure(s) en overige bijlagen

Kaart