luchtfoto perceel elzenweg voorzijde brochure (juiste) situatietekening agrarisch bedrijf elzenweg nieuwe bedrijfswoning aan de elzenweg voorgevel nieuwe stal elzenweg google foto 1 google foto 2 google foto 3 google foto 4
luchtfoto perceel elzenweg voorzijde brochure (juiste)
situatietekening agrarisch bedrijf elzenweg
nieuwe bedrijfswoning aan de elzenweg
voorgevel nieuwe stal elzenweg

Te koop: Ontwikkel uw eigen melkveebedrijf in Bleskensgraaf! De Elzenweg biedt u deze mogelijkheid op een perceel van 39.21.66 ha.

Elzenweg, Bleskensgraaf
Prijs op aanvraag
Type object Melkveehouderijbedrijf
Aanvaarding In overleg
Perceeloppervlakte 392.166 m²

Omschrijving

Ontwikkel uw eigen melkveebedrijf in Bleskensgraaf!
De Elzenweg biedt u deze mogelijkheid op een perceel van 39.21.66 ha.

Trots en zelfbewust, stoer en eigentijds. Dat zijn de kernwoorden voor het nieuw te bouwen melkveebedrijf, dat wordt ontwikkeld als een groen omzoomd eiland in een open landschap in de provincie Zuid-Holland.

Mogelijkheden
Het agrarisch bedrijf is landelijk gelegen en zal bestaan uit een ligboxenstal, een werktuigenberging, sleufsilo’s en een bedrijfswoning. Het nieuwe agrarische bedrijf heeft op de NB-vergunning een omvang van maximaal 200 stuks melkkoeien en bijbehorend jongvee. Op het erf is voldoende ruimte gecreëerd om in de toekomst eventuele nieuwe functies/ uitbreidingen te kunnen realiseren.

Een bouwvergunning is aanwezig voor het bouwen van:
- Een bedrijfswoning;
- Een ligboxenstal (afmeting: 52 x 34 meter) met melkstal (afmeting: 10 x 19 meter);
- Een werktuigenberging (afmeting: 40,4 x 15 meter).

Het totale bouwblok is circa 02.00.00 ha groot.

Voor het agrarisch bedrijf wordt een nieuwe perceelontsluiting gerealiseerd op de Elzenweg. Via de Elzenweg en de provinciale weg kunt u vanaf de nieuwe locatie de Rijksweg A15 bereiken. Winkels en scholen van diverse niveaus en richting zijn op beperkte afstand aanwezig.

De bedrijfskavel
De grondsoort, klei op veengrond, is goed berijdbaar en te beweiden. De percelen zijn ingetekend voor verschillende beheerpakketten in het collectief Alblasserwaard/ Vijfheerenlanden. Denk aan: rustperiode 1 april - 1 juni, voorweiden - daarna rust, nestbescherming en kruidenrijke rand.

Op basis van de Natuurbeschermingswet 1998 is de maximale veebezetting:
200 melkkoeien (RAV-code A1.14 ) en 140 stuks jongvee (RAV-code A3.100).

De Natuurbeschermingswet is van toepassing op het Natura 2000-gebied Nieuwkoopse Plassen & De Haeck.

Het opgestelde landschappelijke inpassingsplan gaat uit van het behoud van de aanwezige streekeigen landschappelijke kenmerken. Het slotenpatroon en de slagenverkaveling blijft onaangetast. Verder wordt aan de oost- en westzijde van het bedrijfsperceel middels het planten van streekeigen beplanting het zicht op de bedrijfsgebouwen gefilterd. Op basis hiervan is sprake van een passende landschappelijke inpassing waarbij de bedrijfsvoering niet wordt beperkt.

Kadastrale aanduiding van de percelen:
Bleskensgraaf sectie E, nummers 129, 130, 131, 132, 133, 134, 200, 370, 371, 388 en 944 (gedeeltelijk), totaal groot 39.21.66 ha.

Vraagprijs: op aanvraag

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer VGP0900295
Prijs Prijs op aanvraag
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Dinsdag 23 januari 2018
Eigendomsrechten Geheel perceel
Bouw
Type object Melkveehouderijbedrijf
Soort bouw Bestaande bouw
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 39 ha 21 a 66 ca

Kaart