Te koop: Rikkerinksweg 2-2a, 7495 RM Ambt Delden

€ 895.000,- k.k.
Type object ALV overig

Beschrijving

Multifunctioneel ontwikkel object

Midden in Twente in de gemeente Hof van Twente ligt deze voormalige boerderij met dubbel woonhuis en bijgebouwen op een perceel van ruim 5 hectare. Het object heeft (nog) een agrarische bestemming waardoor de ontwikkelmogelijkheden talrijk zijn. Omvorming naar een riant woonobject met bijvoorbeeld meerdere wooneenheden en het rangschikken naar een fiscaal aantrekkelijk NSW landgoed behoort tot de mogelijkheden.

Centraal in Twente, volop natuur en voorzieningen in de buurt
De ligging is ideaal, centraal in Twente in de driehoek Delden, Goor, Enter, nabij het in 2017 nieuw ingerichte natuurgebied Deldenerbroek. Hier ontstaat prachtige natuur. Dwars door het gebied stroomt namelijk de Hagmolenbeek, die vanaf het Twentekanaal tot aan de Regge meeanderend is gemaakt en verbreed. Aan weerszijden van de beek is een natuurgebied van circa 80 hectare ingericht. De natuur kan hier ongeremd haar gang gaan tussen de vochtige hooilanden, bloemrijke graslanden en kruidenrijke akkers. Een prachtig gebied om vanuit de Rikkerinksweg te voet of per fiets te verkennen en door te rijden richting Landgoed Twickel met haar uitgestrekte bossen en natuurgebied.

Rondom dit gebied liggen enkele plaatsen met een krachtige kern en de nodige bedrijvigheid waardoor voorzieningen als het ware binnen handbereik zijn. Grootstedelijke voorzieningen zijn te vinden in Hengelo, Almelo en Enschede, die mede dankzij de goede wegenstructuur waaronder de A1 en A35 in no-time te bereiken zijn. Ook het NS station in het naburige Goor is vlot te bereiken.

De boerderij
Het erf van de boerderij ligt midden in het ruime perceel van 5.44.60 ha. Via een eigen oprijlaan vanaf de Rikkerinksweg wordt het erf bereikt. Volop privacy met uitzicht over de eigen landerijen!

De huidige woning dateert uit de jaren zestig en is aangebouwd aan de voormalige oorspronkelijke boerderij met daarin twee wooneenheden. Recentelijk is door Bekhuis & Kleinjan architecten een compleet renovatie- en verbouwplan gemaakt, waarvoor een omgevingsvergunning is verleend. De impressies geven goed weer welke mogelijkheden er zijn voor een riant landhuis, veel persoonlijke wensen kunnen nog worden ingebracht.
De inhoud van het huidige woonhuis bedraagt circa 675 m³ en circa 200 m² gebruiksoppervlakte wonen. In het verbouwplan is dit fors uitgebreid met een ruimte voor mantelzorg. De verbouwingstekeningen geven hierbij een goede indruk van de vloeroppervlakten. Er is reeds gestart met het strippen van de woningen en voorzieningen, waardoor het geheel nu niet geschikt is voor bewoning.

Bijgebouw
Op het erf staat naast het hoofgebouw nog een bijgebouw van circa 210 m². Het betreft een schuur die rond 1999 is opgetrokken uit een stenen voet met muren van damwandprofielplaten en een met golfplaten gedekt zadeldak. Een klein bouwwerk uit de jaren ’70 is aangebouwd.

Erf, oprijlaan en landerijen
Het mooi solitair gelegen erf is te bereiken via een door bomen begeleide oprijlaan vanaf de Rikkerinksweg. Het erf is sober ingericht en biedt alle mogelijkheden voor het aanleggen van bijvoorbeeld een mooie landschapstuin. De omliggende landerijen kunnen gebruikt worden voor het houden van bijvoorbeeld paarden of rundvee. Ook kan dit terrein gedeeltelijk worden omgezet naar natuur waardoor de mogelijkheid ontstaat voor de vorming van een fiscaal aantrekkelijk NSW landgoed. Wij vertellen u tijdens een bezichtiging graag meer over deze mogelijkheid.

Bestemmingsplan en mogelijkheden.
Dit object heeft de enkelbestemming Agrarisch met een agrarisch bouwvlak en de dubbel bestemming Waarde - Archeologische verwachting 2.
In de verleende omgevingsvergunning is ingestemd met het gebruik van de bedrijfswoning als reguliere woning. De gemeente heeft naderhand aangegeven mee te willen werken (via een veegplan) om de bestemming te wijzigen naar wonen. Ook is uit ambtelijk overleg gebleken dat door toepassing van rood voor rood extra woningen zouden kunnen worden gerealiseerd op dit erf.
Voor de exacte bepalingen en regels van dit bestemmingsplan alsmede de mogelijkheden tot ontwikkeling verwijzen we u graag door naar de gemeente Hof van Twente. Het huidige bestemmingsplan is ook in te zien via ruimtelijkeplannen.nl.

Resumerend
Dit object is bij uitstek geschikt om verder te worden ontwikkeld. Enkele potentiële mogelijkheden op een rij:
- Het realiseren van een prachtig landhuis door uitvoering te geven aan de aanwezige omgevingsvergunning
- Dubbele bewoning is mogelijk vanwege de twee aanwezige woningen, eventueel uitgebreid met een mantelzorgruimte.
- Eventueel meerdere woningen realiseren door het toepassen van rood voor rood.
- Het object is tevens groot genoeg om het te ontwikkelen als zorgboerderij;
- Omdat het perceel groter is dan 5 hectare heeft u de mogelijkheid om deze om te vormen tot een fiscaal aantrekkelijk NSW landgoed.
- Het object is verder uitermate geschikt voor bijvoorbeeld paardenhouderij of hobbyboerderij, maar ook zijn er mogelijkheden voor bijvoorbeeld bed en breakfast, boerderijkamers of een combinatie.

Vraag bij iedere ontwikkelingsrichting bij de gemeente Hof van Twente of deze mogelijkheden passen binnen het geldende bestemmingsplan of dat zij bereid zijn tot medewerking naar een bestemmingswijziging.

Disclaimer: vanwege het karakter en de huidige staat van de bebouwing zijn de gegeven maten bij benadering en niet gemeten conform NEN 2580.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 68090/23350
Vraagprijs € 895.000,- k.k.
Laatste wijziging Dinsdag 23 februari 2021
Bouw
Type object ALV overig
Soort bouw Bestaande bouw

Brochure(s) en overige bijlagen

Kaart