Te koop: Laarstraat 10, 6654 KJ Afferden

Prijs op aanvraag
Type object Vleeskalveren
Perceeloppervlakte 37.540 m²

Omschrijving

Het vleesveebedrijf met ruime bedrijfswoning, erf en opstallen is gelegen aan de Laarstraat 10 te Afferden. Het bedrijf ligt op steenworp afstand van de op- en afritten van de A50. De percelen met opstallen en cultuurgrond zijn 3.75.40 hectare groot. Er is eventueel meer grond beschikbaar. Naast vleesvee is er ook plaats en vergunning voor 4 paarden.

Het bedrijf omvat jonge gebouwen uit 2010 en is voorzien van de volgende agrarische opstallen:
• Ruime bedrijfswoning
• Vergunning voor 540 vleesstieren of 800 rosékalveren, gehuisvest op stro
• 5 sleufsilo's voor ruwvoeropslag
• 4 paardenboxen met overdekte uitloop, paardenrijbak en longeerbak.
• De gebouwen met vee beschikken over een klimaatcomputer
• Optie voor bouw 3e loods (10 x 40 meter)

De totale oppervlakte van het eigendom betreft 3.75.40 hectare, waarvan circa 1/3 bestaat uit bebouwing en erf. Het object is eventueel met meer grond beschikbaar. Het beteelbare oppervlak is geschikt voor alle gewassen.

Bedrijfswoning
De bedrijfswoning (bouwjaar 2010) is ruim opgezet. Deze heeft een bruto inhoud van 762 m³. De traditioneel gebouwde woning is opgetrokken met spouwmuren, is voorzien van een houten kapconstructie welke met pannen is gedekt en heeft op de eerste- en tweede verdieping een betonnen vloer. De vloer is, met uitzondering van de keuken en de badkamer, bedekt met massief eikenhout.

Potstal
De potstal heeft in het midden een brede doorlopende voergang met aan beide zijden een verlaagde pot. In totaal zijn er 18 hokken aanwezig waarvan 16 een oppervlakte van 100 m² hebben en 2 van 50 m². De stal beschikt over een geïsoleerd dak, en de bovenzijde van de zijgevel bestaat uit afsluitbare gordijnen aangestuurd door een klimaatcomputer.

Paardenstal, landbouwschuur en potstal
Tussen de potstal en het woonhuis staat een landbouwschuur met 5 compartimenten. Voorin zijn 4 paardenboxen gevestigd met een overdekte uitloop naar buiten. In het volgende spant vak bevindt zich de werkplaats. De eerste twee compartimenten beschikken over een geïsoleerd dak. De daar op een volgende 3 spant vakken is machineberging met in het midden een brede schuifdeur. De achterste 2 compartimenten bestaande uit een (stro) opslag en een potstal van circa 400 m². De toegang naar de potstal is via de achterzijden en heeft over links een brede voergang.

Sleufsilo's en voeropslag
Er zijn 5 sleufsilo's aanwezig:
• 3 sleufsilo's van circa 40 x 10 x 1,25 meter.
• 1 sleufsilo van circa 40 x 4 x 1,25 meter.
• 1 sleufsilo van circa 12 x 4 x 1,25 meter.
Achter de potstal staan 3 bulksilo's met elektrische vijzel.

Erfverharding
Het erf is verhard met H-klinkers, asfalt en beton (circa 2400 m2).

Landbouwgrond
Het bedrijf beschikt over 2.69.40 hectare oppervlak rondom het erf. Er is eventueel meer grond op geringe afstand beschikbaar. De grondwoord wordt gekenmerkt als zware klei, maar bestaat ook nog voor een deel uit (zware) zavel. De afgelopen 3 jaar heeft het alleen als grasland gefunctioneerd.

Aanbieding/status
De informatie die u over dit object ontvangt op basis van deze brochure, tijdens gesprekken en bij onderhandelingen is vrijblijvend. Er is pas overeenstemming bereikt op het moment dat de door Interfarms VLNN Makelaars opgestelde koopovereenkomst door alle partijen is ondertekend.
Indien er een koopovereenkomst tot stand komt, zal er een waarborgsom of bankgarantie ter grootte van 10% van de koopsom worden gesteld, tenzij partijen anders overeenkomen.
Splitsing van de koopsom is voorbehouden aan verkoper.

Vraagprijs
Prijs op aanvraag, kosten koper. De prijs is exclusief btw in verband met herzieningsperiode.

Bezichtigingen en inlichtingen
Voor informatie, afspraken voor bezichtigingen en biedingen kunt u zich uitsluitend wenden tot ons kantoor en de verkopende makelaar de heer J.J.H. Oostdam.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 68045/18635
Prijs Prijs op aanvraag
Laatste wijziging Donderdag 6 september 2018
Bouw
Type object Vleeskalveren
Soort bouw Bestaande bouw
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 3 ha 75 a 40 ca

Kaart